|

Spirit hood

spirit hood‘Ik wil voor Sinterklaas graag een spirit hood’ verklaarde mijn oudste, zeventienjarige dochter.
‘Een wát?’vroeg ik, want ik had er nog nooit van gehoord.

Spirit hood is een muts vermomd als bedreigde diersoort

Een spirit hood blijkt een muts/sjaal van nepbont te zijn die er uit ziet als een wild dier. Je kunt een tijger, ijsbeer, panda, luipaard of zelfs wolf op je hoofd zetten. Door een spirit hood te dragen ga je je een beetje voelen als het dier dat je op je hoofd hebt. Dat is de theorie, en blijkbaar spreekt dit veel mensen aan, want het schijnt een heuse rage geworden te zijn in Amerika.

De spirit hoods zijn een uitvinding van vier vrienden en van elke verkochte spirit hood gaat 10% naar de bescherming van het dier dat je op je hoofd draagt.

Dat is dan 100 euro

Helaas kosten die krengen rond de 100 euro, en dat wist mijn dochter ook, dus verwees ze me onmiddellijk door naar eBay waar je voor zo’n 15 euro een nepversie kunt kopen. Ik moet zeggen dat hij haar wel heel erg leuk staat, en het heeft ook iets grappigs. Bovendien is het ding heerlijk warm.

Er was even een vervelend momentje toen ik bij de Action (waar anders) een soortgelijk pluizig hoofddeksel zag liggen voor rond de 4 euro, maar die had niet de lange flappen die ook als sjaal dienen. Phew!

En de spirit hood lijkt blijkbaar echt, want klasgenoten riepen: ‘Oh Maartje, heeft een dood dier op haar hoofd!’

Ondanks het feit dat ze in de VS blijkbaar populair zijn, heb ik ze in Nederland verder nog niet in het straatbeeld gezien. Maar dat kan natuurlijk ook zijn omdat dit de Achterhoek is?

Ken jij dit bizarre modeverschijnsel: spirit hood?

Similar Posts

10 Comments

  1. Oh, en op je poll: ik gebruik mijn tablet als e-reader, jammer dat dat er niet bij staat ;-) want ik heb er dus wel een, maar niet van de merken die je noemt.

  2. O, als mijn dochter dit ziet … zeker weten dat ze ook op zoek gaat. Niet gezien hier op straat. Komt vast wel. Wat wel leuk was: pas was ik bij de zeeman en ik zag mijn zoontjes gezicht betrekken: ze hebben een jachtluipaard gedood hier, zei hij en hij wees naar een paar pantoffels met luipaardprints. Fijne dag. Hoeveel sneeuw ligt er bij jou? Sorry ik dwaal af. Mooie, vetgave muts :-)

    1. Wat grappig van je zoontje! Knap dat hij weet hoe de huid van een jachtluipaard er uit ziet!

      Er ligt hier een laagje sneeuw van zo’n 2 cm denk ik. Het ziet er schitterend mooi uit, en de zandweg naar school was eigenlijk best goed begaanbaar ondanks de sneeuw.

  3. Het zou mij waarschijnlijk vréselijk staan, maar je dochter ziet er heel leuk in uit. Knappe meid ook! Ik vind dat ze beter reclame maakt voor de spirit hoods dan de modellen op de website ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.