+ 30 graden: wat trek je aan?

Bij tropische temperaturen van boven de 35 graden zou ik het liefst helemaal niets aantrekken. Maar dat is ook al zo wat.

Dus draag ik het liefst ruim vallende kleding die nergens mijn lichaam raakt. Oftewel jurkjes met een hoge taille, in zogenoemde Empire Style.

En daar onder niet meer dan een bh en onderbroek.

heet
En nóg heb ik het heet!

Bovenstaand jurkje kocht ik tijdens een zeldzame vakantie tien jaar geleden. We hadden destijds een stacaravan gehuurd in Tuitjenhorn op camping De Bongerd. Dit jurkje kocht ik op de markt in Schagen.

Het is een goede aankoop gebleken!

Wat draag jij in deze enorme hitte?

Similar Posts

33 Comments

 1. Ik draag nu wijde rokjes met een shirt. Ben er afgelopen week speciaal nog even voor naar de winkel geweest. Heel leuke en betaalbare vintagewinkel hier.
  Heb er drie rokken en twee shirts gekocht :-)
  Die empirejurken vind ik ook heel leuk. Heb ze niet, maar ga er op letten.

 2. Ik vind ze ook heerlijk zitten, die empirestijljurken. Katoen en linnen zijn mijn favorieten als het heet is. Ik heb nu een short aan met een heel wijd vallende blouse erop. Zonder mouwen (natuurlijk) en met een diepe v-hals, dat is het lekkerst met dit weer.

 3. Ik draag een losse rok met een topje, vroeger droeg ik die zonder bh maar nu met een borst is het geen gezicht dat die warmte maar rap weg is.

 4. Dunne katoenen kleren,die vooral niet te strak zitten. Makkelijken slippers of sandalen. Ik draag al jaren Birkenstock, niet erg elegant maar wel comfortabel !

 5. ik ben gezegend met een peer vorm lijf.. en dus brede bovenbenen.. MOET dus een broekje/legging aan, anders heb ik binnen no time schuurplekken die echt enorm zeer doen :( draag nu een short van joggingstof oid, en een spagetti topje, t is nog een beetje nat en eigenlijk is dat heerlijk.. vanmorgen ook al natgegooid bij scouting.. als afsluiter van het jaar een watergevecht.. heerlijk!! natte kleren aangehouden wat heerlijk verkoelend was! jurkjes vind ik vreselijk.. ze vallen nooit mooi.. heupen lijken nog 10x breder.. buik lijkt wel 5 maanden zwanger :( en ik MOET een breokje of legging aan dus heeft het nog weinig zin..

  1. Schuurplekken lijkt me inderdaad heel pijnlijk. Zeker als je dan gaat zweten. Ik stel me zo voor dat het dan heel erg gaat schrijnen.

   Heerlijk dat je werd nat gegooid. Met dit weer is dat zo gek nog niet!

 6. Ik draag nu het liefst korte broeken en hemdjes. Ik had donderdag een rok aan, maar dan gaan mijn benen zo plakken en schuren... liever dus een beetje stof er tussen...
  Ik blijf vooral binnen met alle deuren en ramen dicht, dan hou je ook een beetje die warme lucht buiten. 's Avonds gaan pas de ramen en deuren weer open. Ik vind het prima uit te houden zo. En ik ben alleen maar blij dat het eindelijk lekker zomer is...
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  1. Ik vind het juist zo jammer dat ik nu alsnog binnen moet zitten, omdat het buiten niet te harden is. Ik wil juist graag lekker buiten zitten met een boek.

   Met de zomer ben ik blij, maar dan graag niet meer dan 25 graden zodat ik er ook echt van kan genieten.

 7. Zelfgemaakte jurken van katoen. Liefst krinkle of india katoen maar dat is lastig vinden in de winkel. Ik hen 2 patronen en daarmee varieer ik. Bredere, of dunnere schouderbanden, pricesselijn en de bovenkant met figuurplooien in hals of zijkant, ik kijk hoe het valt. Nu ben ik bezig met een patroon dat ik namaakte van een in de kringloop gekocchte jurk die ook mooi zit van boven met belegranden. Graag losse jurken anders rokjes tot op of over de knie en t-shirt of topje zonder mouwen. 90% van de kringloop,

  1. Crinkle stoffen vind ik ook geweldig. Ik heb daar wel rokken van. Ideaal omdat ze gekreukt horen te zijn!

   Wat leuk dat je zelf jurken maakt Lot. Heb je daar ook foto's van?

 8. Empire staat me helaas niet, het benadrukt mijn peervorm op onflatteuze wijze. Thuis draag ik een fluttering tricot rokje met een hemdje of een heel dun maar alles bedekkend bloesje met kopmouwtjes. Als ik boodschappen doe, een driekwart broek met dat dunne bloesje. Op de fiets met rok doe ik niet meer, dan kan ik net zo goed meteen in mijn onderbroek gaan fietsen. Ik heb het met zo'n klemding geprobeerd, maar geen soelaas. Hoe doe jij dat altijd?

  1. Bij mij blijven mijn rokken toch wel redelijk zitten gelukkig. Soms klem ik de rok tussen mijn benen en het zadel als hij toch te veel wil opwaaien.

 9. Het is inderdaad enorm warm nu, eigenlijk is elk kledingstuk nu teveel ;).

  Maar ik kies met zo'n warmte voor een wijde rok met eens shirtje.. niet te moeilijk, maar wel lekker luchtig...

 10. Kort kleedje, zodat de wind er heerlijk onder kan, als die er al is...
  Vooral binnen blijven en af en toe heerlijk languit op de koude vloer.

 11. thuis ruime katoenen rok met mouwloos topje, op het werk toch maar een broek aan ,aangezien ik in de schoonmaak werk en een rok niet handig is en ook een mouwloos topje, maar wel verplicht een jasschort, weliswaar met korte mouwen ,maar wel van polyester en veiligheidsschoenen, erg benauwd en warm, maar ja het kan nog erger als ik sommige uniformen zie, zoals van politie of de militairen die trainen voor de nijmeegse vierdaagse, dus maar niet te hard mopperen.

  1. Aargh, polyester is inderdaad niet fijn. Mijn dochter werkt in een asielzoekerscentrum en moet vanwege de hygiëne polo's dragen met lange mouwen. Dat is ook best warm nu.

   Maar inderdaad, er zijn mensen met nog hetere kleding.

 12. Het allerliefste draag ik nu rokjes en jurkjes. Ook heb ik zo'n halterpak, een broek en hesje aan één stuk zonder schouders. Mmmm Moeilijk geschreven. En met stappen nu, OLS en kermis heb ik een hele dunne 7/8 spijkerbroek, soort joggingstof. 's Avonds weer een jurkje.

  1. Ik heb een bh waarvan ik de bandjes kan verplaatsen naar halter. Super gemakkelijk.

 13. Wat grappig, morgen komt een blogje online met mijn outfits met deze hitte. In combinatie met iets anders kwam dit toevallig zo uit.

 14. Mijn bikini en dan lekker met de kinderen in het zwembad hangen! En als ik dan toch echt weg moet: een witte rok met een wit topje oid.

 15. een los linnen meestal mouwloos topje (linnen is in de zomer zoveel frisser dan katoen en ook nog veel sneller droog) en een losse linnen broek (liefst met elastiek in de taille) met brede pijpen. Veel frisser dan kortere en / of strakkere broeken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.