Gratis eBook: Feiten en adviezen voor een gezonde ruggengraat!

gratis ebook

Een goede houding is heel belangrijk. Maar ik geef eerlijk toe dat ik best geregeld met een kromme rug achter mijn computer zit…. Toch zeg ik regelmatig tegen mijn puberzonen dat ze rechtop moeten gaan staan of zitten. Want ik wil niet dat ze later als ze ouder zijn rugklachten krijgen. En ik hoor regelmatig in mijn omgeving van mensen die last hebben van hun rug.

Een goede lichaamshouding is essentieel voor het functioneren van je lichaam!

Gratis eBook: Houd je rug fit

Hoe het allemaal werkt, en hoe je je houding kunt verbeteren kun je nu lezen in een gratis eBook. Het bestaat uit maar liefst 26 pagina’s en is bovendien gevuld met mooie foto’s. In dit boek vind je handige informatie over je rug en lichaam, en daarnaast praktische aanwijzingen hoe je je rug kunt versterken.

De juiste bureauhoogte is….

Ik houd van dingen die gratis zijn. En al helemaal als ze ook nog interessante informatie bevatten. Ik wist bijvoorbeeld niet dat als ik met een kromme rug zit te werken, mijn wervelkolom belast wordt met 190 kilo. Terwijl als ik netjes rechtop zit dit maar 90 kilo is. En op pagina 10 van het eBook staat een plaatje waarin verteld wordt wat de juiste bureauhoogte is. Maar ook hoe breed en diep het zou moeten zijn. Ik kijk met heel nieuwe ogen naar de plank die mijn bureau is.

Ook als je geen eReader hebt is dit eBook interessant. Je kunt het ook lezen op je telefoon of eventueel uit printen.

Klik om het gratis eBook Houd je rug fit te downloaden!

Lees ook gratis ebooks en de optie van een ebook abonnement.

Heb jij wel eens rugklachten? 

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik ben een paar jaar geleden op eigen kracht hersteld van een flinke hernia.
  Inmiddels kan ik zoon gewoon tillen (22 kilo of zo).

  Voor een goed rugbehoud heb ik een soort rugkussentje wat je in de holte van je rug schuift als ik zit. Draagt enorm bij aan een goede zithouding.

 2. Poeh… dat was wel even wat hoor…
  Een combinatie van (in het begin miniscule) stukjes lopen en fietsen (hometrainer in de woonkamer) en oefeningen die ik uit een boekje had gehaald.

 3. Leuk boekje. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er tussen de knieholte en de rand van de stoel een handbreedte ruimte moet zijn.
  Gratis e-books zijn inderdaad leuk. Ken je bookboon.com, daar kan je er ook veel gratis downloaden.

 4. Wij hameren er ook regelmatig op bij onze kinderen. Mijn man heeft al 3 hernia’s en even zo veel operaties achter zich en is chronisch rugpatient. Hij wordt deze vakantie voor de 4e en 5e keer geopereerd. Dus binnen 3 weken 2 operaties. Daarom zien wij het belang van een goede houding wel in…

  1. Dank je wel! Gelukkig gaan we eerst nog een weekje op vakantie met ons gezin. Nog even niet aan de operaties denken…!! En ach, we hebben al zo veel meegemaakt dat we dit ook nog wel samen aan kunnen.:)

 5. Ik ga m graag lezen, dankjewel voor het delen! Ik heb sinds m’n kraamtijd last van bekkeninstabiliteit maar omdat die nu 7 maanden later nog steeds niet over is denkt mn fysio dat t mogelijk een hernia is… Ik weet dus helaas alles over rugpijn…

  1. Tja, goeie vraag… maar zolang het beetje bij beetje beter gaat, hou ik het wel vol. En of het dan officieel een hernia is of niet, doet er dan eigenlijk niet toe. Wie weet doen de oefeningen uit je ebook wonderen! :)

 6. Dat weet ik niet zeker, geloof dat ze het met een scan wel kunnen zien. Maar zo’n scan is heel duur en dan is er een kans dat ze daarna alsnog zeggen ‘ga maar gewoon zo door’. We zullen zien hoe het loopt :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.