Reacties

Gratis eBook: Feiten en adviezen voor een gezonde ruggengraat! — 16 reacties

 1. Ik ben een paar jaar geleden op eigen kracht hersteld van een flinke hernia.
  Inmiddels kan ik zoon gewoon tillen (22 kilo of zo).

  Voor een goed rugbehoud heb ik een soort rugkussentje wat je in de holte van je rug schuift als ik zit. Draagt enorm bij aan een goede zithouding.

 2. Poeh... dat was wel even wat hoor...
  Een combinatie van (in het begin miniscule) stukjes lopen en fietsen (hometrainer in de woonkamer) en oefeningen die ik uit een boekje had gehaald.

 3. Leuk boekje. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er tussen de knieholte en de rand van de stoel een handbreedte ruimte moet zijn.
  Gratis e-books zijn inderdaad leuk. Ken je bookboon.com, daar kan je er ook veel gratis downloaden.

 4. Wij hameren er ook regelmatig op bij onze kinderen. Mijn man heeft al 3 hernia's en even zo veel operaties achter zich en is chronisch rugpatient. Hij wordt deze vakantie voor de 4e en 5e keer geopereerd. Dus binnen 3 weken 2 operaties. Daarom zien wij het belang van een goede houding wel in...

  • Dank je wel! Gelukkig gaan we eerst nog een weekje op vakantie met ons gezin. Nog even niet aan de operaties denken...!! En ach, we hebben al zo veel meegemaakt dat we dit ook nog wel samen aan kunnen.:)

 5. Ik ga m graag lezen, dankjewel voor het delen! Ik heb sinds m'n kraamtijd last van bekkeninstabiliteit maar omdat die nu 7 maanden later nog steeds niet over is denkt mn fysio dat t mogelijk een hernia is... Ik weet dus helaas alles over rugpijn...

  • Tja, goeie vraag... maar zolang het beetje bij beetje beter gaat, hou ik het wel vol. En of het dan officieel een hernia is of niet, doet er dan eigenlijk niet toe. Wie weet doen de oefeningen uit je ebook wonderen! :)

 6. Dat weet ik niet zeker, geloof dat ze het met een scan wel kunnen zien. Maar zo'n scan is heel duur en dan is er een kans dat ze daarna alsnog zeggen 'ga maar gewoon zo door'. We zullen zien hoe het loopt :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder