Reacties

Wat is goedkoper een waterkoker of een fluitketel? — 16 reacties

 1. Een fluitketel, vanwege die irritante fluit waar ik wel op MOET reageren. Een waterkoker zegt alleen maar "klik" en die hoor ik 9 van de 10 keer niet. Als ik dan 3 keer water moet komen voordat ik thee heb, is dat niet echt zuiniger.

 2. Ik gebruik meestal de waterkoker als ik water wil warmen om koffie te zetten (doorgieten op de ouderwetse manier)Het water voor de vaat warm ik ook altijd op met de waterkoker : gaat vlug en met de inhoud van één waterkoker kan ik de volledige vaat doen. Vroeger hadden we onderin de keukenkast zo'n elektrisch boilertje staan om het water aan de gootsteen op te warmen maar toen dat stuk was, ben ik mijn waterkoker gaan gebruiken. Ik vind het makkelijker en heb zelfs de indruk dat het voordeliger uitkomt. Mijn man heeft dan maar de boiler uit de keukenkast gehaald en daardoor heb ik nog wat extra bergruimte bij....

 3. Heb voor 15 euro een le creuset fluitketel gekocht. Doet het altijd en gaat vermoedelijk van mijn leven niet kapot. M'n ene waterkoker begaf het na zes jaar van de volgende sprong het deksel soms open als je net water eruit schonk. Lekker, kokend hete stoom en spetters in je gezicht :o

 4. Sinds vorig jaar ook om en staat de fluitketel er alleen nog maar voor de sier. Toch denk ik dat water koken op het gas gezonder is. Net zoiets als bij een magnetron of oven. Ik heb geen magnetron (bewust niet), wel een oven. Ik ga het nog een keer verder uitzoeken wat betreft de gezondheid. In het boek van Dr. Clark wordt het wel afgeraden namelijk. Nu is alleen de snelheid en het gemak wat de doorslag heeft gegeven.

  Marianne (Consuminderen met ...)

 5. Ik gebruik de waterkoker voor de thee en ook om water te koken en die vervolgens in de pan te gieten voor het koken van pasta e.d. op ons gasfornuis. Het water kookt veel sneller en ik dacht altijd ook dat het voordeliger was. Maar daar kan ik naast zitten...

 6. Waterkoker, puur voor het gemak want een fluitketel heeft iets leuk huiselijks. Ik doe het net zoals Sjouke zegt, ik kook water in de waterkoker voor ik het gebruik om groente of pasta mee te koken. Is lekker snel!

 7. Ik gebruik altijd een fluitketel. Toen ik vorig jaar een nieuwe nodig had heb ik getwijfeld maar ik vind een waterkoker zo in de weg staan en een fluitketel staat gezellig. Heel veel kinderen vinden het ook leuk, ze zien niet veel fluitketels meer.

 8. Tegenwoordig weer een fluitketel nadat de waterkoker kapot was gegaan. Ik vind een fluitketel veel gezelliger. In ons vorige huis zat zo`n ouder electrisch fornuis en water koken duurde heel lang. Toen heb ik die waterkoker gekocht maar kook nu weer op gas dus het water kookt snel.
  Ik denk wel dat de hele buurt weet wanneer ik thee zet maar dat vind ik niet zo erg.

  Cola.

 9. Gewoon een lekkere grote waterketel zonder fluitje. Wij hebben in huis geen warm water, dus ook voor te badderen, als het water een keer koud is gebruik ik deze.

  Groet en fijn weekend, Petra

 10. Wij hebben een prachtige waterkoker aangeschaft toen we met vier pitten kookten en vaak een pit te kort kwamen. Inmiddels hebben we 6 gaspitten en dus minder aanrechtruimte. Als de waterkoker ooit af raakt, overwegen we daarom denk ik wel een fluitketel. Zo een waarin je kunt afmeten hoeveel water er in zit (aan de greep, van B.K.) zodat je niet langer wacht op het koken dan noodzakelijk. Ik herinner me trouwens nog goed, dat je de ketel nooit op het fornuis moet laten staan als je aan het koken bent, anders blijf je er spetters af boenen.
  Groet,loonlijstmama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder