Kruimeldief blijkt goede aankoop

kruimeldief

Ik kreeg het idee dat ik een kruimeldief wilde hebben, op een vrijdagmiddag toen ik onze vensterbanken afstofte.

Onze vensterbanken lagen namelijk bezaaid met zulke kleine vliegenlijkjes dat ik eerst dacht dat het stof was. Ik wilde ze te lijf gaan met een natte stofdoek, maar bedacht toen:

'Ik kan ze beter opzuigen!'

Dat bleek inderdaad een efficiënte manier om ze weg te krijgen.

Behalve die kleine vliegjes liggen er ook her en der vliegenlijken.

Kruimeldief is handig

Terwijl ik worstelde met de slang van de grote stofzuiger kreeg ik een idee: 'Ik heb een kruimeldief nodig! Die pak je snel eventjes, en het is in de zomer een makkelijke en snelle manier om de vliegen op te ruimen. En daar hebben we er echt veel van.

Oh hoe houd ik van mijn kruimeldief. Laat me de manieren tellen!

Voordat ik een kruimeldief kocht, twijfelde ik nogal aan het nut van zo'n apparaat. Zou een stofzuiger niet net zo snel en gemakkelijk werken? Maar de kruimeldief blijkt gelukkig net zo handig als ik hoopte.

Ik houd van mijn kruimeldief omdat...

 • Ik gebruik hem om de vensterbanken schoon te maken van dode vliegen
 • Ik gebruik hem om stof af te nemen
 • Ik gebruik hem om mijn bureautje schoon te zuigen
 • De kinderen gebruiken hem om de trap schoon te maken
 • Soms gebruik ik hem zelfs om vliegen te vángen!

Het voordeel van eerst met de kruimeldief ergens overheen gaan, is dat daarna een vochtige doek volstaat!

Eindelijk eens een aankoop die goed uitpakt!

We schrijven inmiddels 9 jaar later, en ik ben nog steeds dol op mijn kruimeldief!

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik heb er ook één, maar zat van de week nog te denken wat een nutteloos apparaat het is! Grappig dat dat weer het tegenovergestelde is van hier! Toen er nog een konijn in huis liep was het wel handig, omdat je dan niet voor elke keutel de grote stofzuiger hoefde te pakken. Maar nu heb ik het ding al zeker 5 jaar niet aangeraakt.

  1. Wat jij beschrijft is precies waarvoor ik vreesde. Dat het inderdaad zo'n keukenlijk zou worden dat nooit gebruikt wordt. Maar bij ons in huis is er altijd wel wat om om te zuigen. En de kruimeldief blijkt dan snel en gemakkelijk!

 2. De dief is een paar jaar geleden al 'overleden'. (accu stuk) Sindsdien hebben we een stoffer en blik, werkt iets anders maar het is toch af en toe wel handig.

 3. Vroeger had ik ook een kruimeldief en ik weet niet hoe het nu met die dingen is, maar het was niet alleen een kruimelvreter maar ook een stroomvreter.
  Hier gaat het gewoon met stoffer en blik, handrolvegertje of nat doekje.

 4. Toevallig, heb ik er laatst aan zitten denken. Ik moet nu bij elk kruimeltje van de Liga of cracker een stofzuiger pakken haha, Had ooit eens één van de Kruidvat alleen was een lichte motor die deed het niet goed. Zoek eigenlijk wel een wat zwaardere.

 5. Ik heb er al jaren eentje en ik gebruik hem niet dagelijks, maar wekelijks toch zeker 2 à 3 keer. Heel handig voor kruimels, voor de trap, stof afnemen. Een fijn apparaat dat ik kreeg van mijn oudste dochter. Zij heeft kort daarvoor dezelfde voor zichzelf gekocht en was zo enthousiast dat ze vond dat ik ook eentje moest hebben.

 6. Ik heb er geen, maar twijfel soms om er toch één aan te schaffen. Als ik even een klein stukje wil stofzuigen, vind ik dat gehannes met dat grote apparaat namelijk zo irritant.

 7. Ik heb ook kruimeldief. Moet wel wij hebben konijn. Maakt eens wel root zooi van. Wij vinden niet erg. Heel handig ding. Je neem het mee zo ding. Fijn weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.