Reacties

Vaatwasser reinigen in 8 stappen + gratis printable! — 46 reacties

 1. Eerlijk antwoord? Te weinig ;-)
  Af en toe heeft Lidl doosjes met zakjes om de vaatwasser te reinigen. Die koop en gebruik ik wel. Wat je zegt over de rubber randen enzo.....ik moet het vaker doen. Bedankt voor de reminder :-)

 2. Omdat ik alleen ben, draait ie niet meer elke dag hier. En ik doe het nog anders, ik haal baking soda en schoonmaakazijn en deze kun je tijdens de beurten al mee laten draaien, oké, de filters moet je natuurlijk zo nu en dan nog even eruit halen om na te checken, maar de rest gaat eigenlijk vanzelf.

  Strooi baking soda of fijne soda, baking soda zit ook zout is is dus beter, over de bodem heen uit, kan ook als ie stil staat. Giet daar schoonmaakazijn overheen en laat dit lekker bruisen, vervolgens kun je gewoon je vaatwasser vullen en laten draaien, niet alleen de binnenkant van je vaatwasser glimt de pan uit, maar ook je vaat is schoner en glanzender dan met alleen een tablet en wat zout :D

  En het kost bijna niks... Het ontkalkt, haalt bacteriën weg, en voor hen die niet elke dag draaien, het haalt geurtjes weg, je water blijft fris onderin wat altijd staat.

  X

  • hahaha dit is een werkje van nog geen minuut als je het een paar keer hebt gedaan ;-) Baking soda, gewoon strooien zoveel je denkt dat goed is... ik doe dat op intuïtie, daarna de fles azijn, gewoon eroverheen gieten en klaar :D

   Beiden op intuïtie en als het bruist vind je dat zooooooooo fijn om te zien en te horen dat je het blijft doen, als je met de fijne soda werkt, ja die kan snel klonten ben je iets langer bezig, maar dat is omdat je die brokken eerst fijn moet hakken, hahaha

   Go for it! ;-)

 3. Nou, ik maak 'm nooit schoon :P, ik heb nl. geen afwasmachine....:).
  Ik hoop dat er over een tijdje wel een afwasmachine kan komen. Nu man werkt doe ik vaak alleen de afwas omdat hij laat thuis is, en dat begin ik wel zat te worden. :).
  Maar dan moet ik inderdaad wel regelmatig gaan reinigen, dat zijn echt van de dingen die je vergeet....

  • Ik heb ontdekt dat ik vooral dol ben op mijn afwasmachine vanwege de opbergfunctie! Dankzij mijn afwasmachine heb ik een keurig opgeruimd aanrecht. Dat vind ik er bijna nog fijner aan dat het apparaat de afwas voor me doet!

 4. Ik kan me voorstellen dat je met een groot gezin toch echt wel behoefte hebt aan een afwasmachine. Zelf heb ik er geen, nog nooit gehad en ik heb er ook geen behoefte aan. Afwassen ervaar ik vaak als een meditatief moment.

  Maar wat me wel opvalt aan je tips, is dat je op een aantal punten adviseert om afwasmiddel te gebruiken. Ik heb al vaak ondervonden dat afwasmiddel inderdaad heel multifunctioneel inzetbaar is. Het werkt vaak beter dan een zogenaamde allesreiniger.

  • Afwassen als mogelijkheid tot meditatie heb ik geprobeerd. Toen onze afwasmachine kapot was. Maar dat werd geen succes helaas. Ik was superblij toen hij het weer deed.

 5. Iedere zaterdag draai ik de machine (leeg) met een schepje soda in het bakje. Advies van mijn reparatie-man. Zo blijven de leidingen schoon, want dat doen die tabletten niet goed volgens hem! Al die schoonmaak middeltjes uit de winkel zijn geldklopperij, zegt hij. De machine zelf blijft ook veel schoner. Ik zag de tip hier ook al met baking soda, die is ook het proberen waard, want baking soda met azijn maakt echt goed schoon. Voor de vaatwasser had ik daar nog niet aan gedacht.

 6. Maak 2 x per maand mijn afwasmachine schoon met de middelen die jij noemde.rrgelmatig glansspoel middelen en zout toevoegen. Dat houdt 'm in conditie. Ik heb tot op 2 jaar geleden nooit een afwasmachine gehad. Vind het muvwel heerlijk hoor!!

 7. Machine wordt hier echt meerdere malen per week nagelopen zeker filters sproei armen. Zet hem 2 x in de maand lekker in de bleek met vaat erbij en dan op hoogste temperatuur en paar keer per week deur rubbers kan gewoon met goede ontvetter klaar. Dure middelen zijn echt niet nodig zelfs geen vaatwastabletten.

  Vaatwasser is hier altijd brandschoon en is al ruim 15 jaar oud.

 8. Ik doe het inderdaad regelmatig. Die rubbers en filter zijn echt altijd vies. Als ik dat heb gedaan zet ik daarna ook altijd nog de machine aan met een schep soda om de rest te reinigen

 9. ik heb ongeveer een jaar deze vaatwasser, en ik maak regelmatig de filters schoon.. Ook heb ik 'm ontkalkt, omdat de sproeier mogelijk niet goed lopen wegens kalk, en toch blijft ie stinken:( ik ga de baking soda & azijn proberen!! maar soms heb ik gevoel dat het uit het riool komt ofzo.

 10. Ik moet altijd zo lachen om Marja, maar ze heeft wel goede tips. Ik heb nog maar sinds januari een afwasmachine - ik zal die tips zeker onthouden.

 11. Weet niet of Oma daar tips voor heeft, ze is nog van de afwasborstel.
  Ik ook, de tijd van de vaatwasser ligt ver achter me, maar herken de schoonmaak tips. Hans

 12. Totaal geen last van. Was af in de gootsteen of beter gootRVS. Water blijft er erg lang warm in. Zo klaar en ik heb nog wat lichaamsbeweging. Na afdrogen gaat het direct in keukenkastjes binnen handbereik. Geen gebuk. Zijn er al vaatwassers die het ook meteen opbergen? ;-)

 13. Hier ook een vaatwasser, staat al een half jaar werkeloos, doe gewoon de afwas met de hand. werkt net zo snel. als je de vaat op een afdruiprek zet binnen tien minuten droog.

 14. filters wordne zo af en toe gesopt, met name als de afwas niet schoon uit de machine komt...verder gooi ik er zo'n twee keer per jaar HG afwasmachine monteur in...duur maar het werkt als een zonnetje, terwijl ik lekker in het zonnetje kan zitten

 15. Ik maak regelmatig het filter en de sproeiarmen schoon. Een of twee keer per jaar hang ik er zo’n schoonmaakding in (die zijn van Finish, geloof ik). Maar ik vind die soda ook wel een goeie tip!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder