Reacties

Welke vaatwasser is de beste? Een verschil van ± 900 euro! — 32 reacties

 1. Haha! Zeg niet: ikke 🤣🤣

  Wij hadden steeds stukgaande. Toen was ik er klaar mee en kocht een tweedehandse voor €50. Die deed het ruim 2 jaar. Nu hebben we een “nieuwe” tweedehandse van €50 die het geweldig doet. Van Bosch

  • Wat een geweldige prijs Anke! En nog milieuvriendelijk ook om gewoon een tweedehands exemplaar te kopen. In ons huis in de stad hadden wij ook een tweedehands vaatwasser van de kringloop, en die was ook prima.

 2. Zo'n verschil geeft toch te denken hè, dat als je alle plussen en minnen bij elkaar optelt, een dure vaatwasser uiteindelijk niet veel slechter uit de bus komt dan een goedkope. Trouwens, kost een vaatwasser bij IKEA echt maar €350?! Goh, dat klinkt als weinig geld.
  Ik heb niet veel kennis van vaatwassers. Ik heb ervaring met 3. De eerste heb ik maar een jaar gebruikt, daarna gingen we verhuizen. De vaatwasser die al in het nieuwe huis zat was al een aantal jaar oud en het is me niet bij gebleven welk merk en of dat een geweldige vaatwasser was of een slechte. Die ging op een gegeven moment kapot en dat was net in de tijd dat we bezig waren om een andere keuken te kopen. We hebben nu een ATAG (haha), maar die is ook al 10 jaar oud inmiddels. Ik hoop dat de volgende een echt wonder gaat worden. Misschien dat ik dan wel voor eentje van de IKEA opteer.

 3. Wat ik me afvraag is of 'de beste' vaatwasser wel bestaat en ook de noodzaak ervan voor een tweepersoonshuishouden. Op dit moment is onze vaatwasser al enige jaren stuk. Waarschijnlijk het verwarmingselement, want het water wordt niet meer warm, maar wij beiden misten het ding niet en dus is er nooit een poging ondernomen om een reparateur te vragen.
  Ondanks dat we een klein formaat haden; 8 couverts als ik het wel heb, draaide de vaatwasser maar een keer of 3 per week. met dezelfde moeite deden we het tweepersoons afwasje even met de hand. pannen, snijplanken en keukenmessen was ik sowieso met de hand, daar wil ik dat agressieve vaatwaspoeder niet op.
  Om de vraag te beantwoorden: we hebben een jaar of 10 eentje van IKEA gehad en die er nu stuk staat te zijn is een AEG en inmiddels ook al een jaar of 10 oud.

 4. De eerste die ik kocht was een Bauknecht. Kwam als slechtste uit de consumentenbond test en ik deed er 15 jaar mee. Volgens de consumentenbond was de roestvrij stalen kuip van geen enkele vaatwasser echt roestvrij. Behalve de Bauknecht met een kunststof kuip. Omdat kunststof niet kan roesten telde dat niet mee in de test. Hij maakte ook het minste lawaai. Omdat dit ook door de kunststof kuip kwam telde dat ook niet mee voor de consumentenbond. Daarom kocht ik de Bauknecht en deed er 15 jaar mee.
  Daarna nam ik die testen nooit meer serieus.
  Latere afwasmachines waren tweedehands. Gratis of voor een paar euro.
  Ik gebruik soda als wasmiddel en azijn als spoelmiddel.
  Daarmee wast de machine 1x per week veel beter schoon dan ik het zelf kan.

  • Ik oordeel anders dan de consumentenbond. Als een machine niet roest en minder lawaai maakt omdat de kuip van kunststof is, dan heeft de fabrikant beter nagedacht dan al die andere die wel staal gebruikten. Voor een slimme materiaalkeuze geef ik geen negatieve beoordeling. De consumentenbond wel. Ik heb mijn abonnement indertijd opgezegd.

 5. Willem zegt:
  "Wat ik me afvraag is of ‘de beste’ vaatwasser wel bestaat en ook de noodzaak ervan voor een tweepersoonshuishouden."
  Wij zijn ook maar met twee maar mijn vaatwasser (normaal formaat) draait iedere dag. Ik kook elke dag en doe ook al mijn pannen erin. Dan zit ie echt goed vol hoor.

 6. Wij hebben een Bosch die het al 10 jaar tot volle tevredenheid doet. Daarvoor ook een Bosch die het 15 jaar heeft uitgehouden. Ik hoef er niet veel toeters en bellen op. Gebruik meestal maar 1 programma. Wij hebben een open keuken ik vind het dus wel fijn als hij een beetje stil is.

 7. Wij hebben ook een MIele vaatwasser, al jaren, en die bevalt prima. Ik ben wel kritisch; ik heb Miele echt niet heilig verklaard. Mijn wasmachine en droger van Miele hebben het echt niet lang volgehouden, ik geloof een jaar of zes.....dat vond ik echt te weinig, het aankoopbedrag in aanmerking genomen. Je verwacht dan toch dat ze minstens tien jaar mee gaan. Daarom heb ik voor de wasmachine en droger een bosch gekozen; en die doen het prima en komen ook altijd goed uit de test. Toch heb ik het idee dat de kwaliteit van al deze apparaten slechter is dan "vroeger", mijn moeder had een Bauknegt wasmachine, daar heeft ze 20 jaar meegedaan (met de was van een gezin van 9!) nou kom daar nu nog maar eens om. Ik zou trouwens mijn apparaten niet graag willen missen, ook mijn vaatwasser niet. We hebben hier grote, noodzakelijke verbouwingen gehad, zo erg dat de hele keuken eruit was, de vaatwasser en de combimagnetron bleven altijd aangesloten, al die weken lang.

 8. Wij hebben een Bosch. Geen idee meer wat dat ding kostte. Hij is al drie keer mee verhuisd en wast na 16 jaar nog steeds af als een zonnetje. Miele staat er om bekend dat ze goed zijn, maar ik vind ze ook erg duur. En volgens mij moet je met alle apparaten die je koopt ook gewoon geluk hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>