The White Lotus: deze krijgt van mij een dikke 8

the white lotus kijken nederland

De afgelopen zes weken keek ik samen met mijn man naar de serie The White Lotus.

Het was één van de betere series die ik de laatste tijd heb gezien! Leuker dan The Boys bijvoorbeeld, die ik toch vooral kijk omdat mijn man het mooi vindt.

The White Lotus: waar gaat het over?

Op zich is het verhaal vrij simpel: een stel rijke mensen komt naar een luxe hotel/resort op een idyllisch eiland in Hawaii. Daar worden ze in de watten gelegd door het personeel.

Het gaat in The White Lotus om de personages en de onderlinge relaties van zowel de rijke mensen als het personeel.

En daar houd ik van!

Dan zou je nog kunnen denken: ‘Ik heb geen zin in de zoveelste cliché serie over een aantal rijkelui en hun problemen,’ maar The White Lotus is meer dan dat.

The White Lotus: moderne satire

Het is eigenlijk een venijnig kijkje in het leven anno 2021, en allerlei intrigerende moderne thema’s komen voorbij. The Guardian noemt de serie een ‘moderne satire’.

De serie draait om ongelijkheid.

Tussen de rijke gasten en de mensen die hen moeten bedienen, maar gaat ook over dingen als ‘wokeness‘ en white privelege.

The White Lotus: de belangrijkste personages

Ik houd niet van veel verschillende personages. Om te beginnen kan ik de namen nooit onthouden en weet ik nooit wie wie is. Maar bij deze serie is dat geen probleem. Het zijn er precies genoeg!

Het personeel

 • Armond, de manager van de White Lotus resort. Hij heeft een drugsverleden, maar is al 5 jaar succesvol afgekickt. Hij runt het resort.
 • Belinda runt de schoonheidssalon van het resort

De gasten

 • De familie Mossbacher: Nicole, CFO van een zoekmachine en getrouwd met Mark Mossbacher. Hun dochter Olivia en hun zoon Quinn. Daarnaast nog een vriendin van Olivia die ook meeging, Brittany Paula!
 • Tanya McQuoid, een excentrieke rijke dame, die het psychisch moeilijk heeft. Ze komt om de as van haar moeder uit te strooien op zee.
 • De pasgetrouwde Rachel en  Shane. Zij zijn op huwelijksreis.

Mijn favoriete personages

Mijn favoriete personages zijn Armond en Nicole Mossbacher. Armond vind ik intrigerend om hoe hij baalt van de gasten, maar toch de perfecte gastheer speelt. Nicole Mossbacher vind ik leuk omdat ik haar herkenbaar vond als moeder, en omdat ik haar erg menselijk vind.

Trailer The White Lotus

Hieronder de trailer van The White Lotus

Overpeinzingen over deze serie

 1. De meeste personages in The White Lotus zijn behoeftig, erg met zichzelf bezig en arrogant. Ze vinden de luxe en alles wat hen toevalt vanzelfsprekend.
 2. In The White Lotus komt het thema white privelege voorbij. De vriendin van Olivia Mossbacher heeft een getinte huid. Zij ergert zich aan de rijke familie Mossbacher, en wordt verliefd op één van de Hawaiiaanse medewerkers. Ze haalt hem over de familie Mossbacher te bestelen. Haar karakter, Brittany, zie je eigenlijk voortdurend haar neus ophalen voor de familie Mossbacher. Ze kijkt neer op hun rijkdom en de manier waarop ze in het leven staan. Maar ik vraag me af: ‘Hoeveel beter ben je zelf, als je wél met ze op vakantie gaat, en gebruik maakt van alles wat ze je bieden?’
 3. Tanya McQuoid is zo enthousiast over Belinda’s capaciteiten dat ze met haar een bedrijf wil starten. Maar al snel verliest ze haar interesse, en laat de arme Belinda in de kou staan. Dat leidt tot een pijnlijke scène, als ze Belinda definitief ‘de bons’ geeft en haar zonnebril vergeet. Belinda wist zich goed te houden, maar staat te huilen als Tanya haar bril komt halen. In plaats van zich om haar te bekommeren, maakt Tanya zich snel uit de voeten.
 4. Het is een prachtige serie qua vormgeving.
 5. De serie is origineel en humoristisch.

Mijn conclusie

Op IMDb krijgt de serie The White Lotus een 7,7 maar ik vind het wel een 8,9 waard! Als je houdt van series over mensen en hun onderlinge relatie, met een venijnige en kritische ondertoon, dan vind je The White Lotus vast leuk!

The White Lotus kijken in Nederland.

The White Lotus is van HBO en is in Nederland dus te zien via Ziggo. Mijn man en ik keken via dopebox.com.

Nicole Mossbacher wordt gespeeld door Connie Britton, die ook de hoofdrol heeft in Nashville!

Similar Posts

7 Comments

 1. ha Nicole,

  ja…dat lijkt mij ook wel wat voor mij, maar ik heb helaas geen Ziggo.
  Gelukkig komt er genoeg moois op mijn pad.
  geniet jij hier maar lekker van…

  groetjes!

 2. Mijn man en ik hebben de serie ook gezien en ons positief laten verrassen, erg vermakelijk met een sinister tintje.
  Maarre, de ‘vriendin’ van Olivia heet toch Paula?🤔

  Groetjes van Noor

 3. Wij hebben de serie ook gekeken en er ook erg van genoten. Je kunt er om lachen, en vaak zit je met zo’n ongemakkelijk gevoel, dat hebben ze heel goed gedaan. Ik houd er van, niet te zoetsappig, niet te gewelddadig, precies goed. Meer van deze series zou ik zeggen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.