The Boys serie: wat als superhelden de slechteriken zijn?!

the boys serie

Wat als superhelden de slechteriken zouden zijn?

En met slecht bedoel ik dat ze niet te beroerd zijn om mensen te vermoorden, of per ongeluk expres pijn te doen?

Dat is het uitgangspunt van de serie The Boys.

Een serie over superhelden, maar dan anders.

The Boys: waarom keek ik in vredesnaam een serie over superhelden?

Ik ben eigenlijk geen fan van superhelden en hun superkracht. Toen ik ooit de film Superman keek met wijlen Christopher Reeves vond ik alleen maar de scène waarin hij huilde van verdriet bij de dood van Lois Lane mooi.

Ik ben niet zo van de actiefilms.

Dus waarom keek ik dan in vredesnaam een serie over superhelden?

Dat heeft 2 redenen.

 1. Ik ben fan van de serie Supernatural, en ik had begrepen dat 'Dean' in The Boys serie zit. (Niet dus... In ieder geval niet in seizoen 1 van The Boys!)
 2. Ik vond het uitgangspunt van corrupte superhelden wel origineel.

The Boys serie: waar gaat het over?

The Boys serie gaat dus over een aantal superhelden. Ze zijn in dienst van een bedrijf dat de superhelden op een slimme manier 'in de markt' zet. Zo hebben ze allemaal hun eigen verhaal, unieke verkooppunt en merchandise. Dat vond ik dan wel weer leuk aan deze serie: de manier waarop ze de spot drijven met influencers en dergelijke.

Superhelden als winstgevende business

De keiharde zakenvrouw achter het bedrijf schrikt niet terug voor liegen en bedriegen. Alles voor de winst tenslotte! Haar doel is om de superhelden in het Amerikaanse leger te krijgen.

Homelander: superheld met moeder issues.

Ondertussen heeft ze een relatie met de ultieme superheld Homelander. Tenminste, relatie... Homelander heeft 'mommy issues' en zij maakt handig gebruikt van zijn kwetsbaarheid.

via GIPHY Had ik al gezegd dat hij 'mommy issues' heeft ; )?

Voordat je nu denkt:

'Wat sneu voor die Homelander,' hij is zelf ook geen lieverdje.

Zo laat hij een vliegtuig boordevol mensen crashen in de wetenschap dat niemand dat zal overleven.

Homelander: dat komt ervan als een kind geen liefde krijgt!

Dat gezegd hebbende, is hij ergens toch ook wel zielig. In het eerste seizoen kom je er namelijk achter dat die arme Homelander is opgevoed in een laboratorium! Vandaar natuurlijk ook zijn moeder issues.

Homelander is in die zin een enge waarschuwing voor de gevolgen van een gebrekkige hechting tussen moeder en kind!

De Good Guys zijn gewone mensen

In The Boys series zijn de superhelden dus niet de zogenoemde 'good guys'. Dat zijn een aantal gewone stervelingen: 4 mannen, met hun eigen verhaal.

Wat ik vond van The Boys serie

Tsja... wat vond ik ervan. Eerlijk gezegd vond ik er niet zoveel aan. Ondanks het leuke idee van de asociale superhelden, was er toch nog erg veel actie.

En actie vind ik saai.

Het is mij werkelijk een raadsel waarom mensen houden van achtervolgingen en gevechten.

Voor wie is The Boys een leuke serie?

Als je houdt van superhelden en van actiefilms is The Boys denk ik zeker de moeite waard. Houdt wel rekening met rondspattend bloed en hersenen en zo...

Praktische informatie

The Boys is te zien op Amazon Prime. Geen Amazon Prime? De serie is op dvd en blu-ray te koop bij bol.com:

the boys serie

Of kijk deze serie via dopebox.net

De serie is overigens gebaseerd op het stripboek The Boys.

Leestips

Hieronder nog twee reviews van series die ik eigenlijk niet zo gauw kijk:

Wat is jouw favoriete film of serie genre?

Similar Posts

8 Comments

 1. Wow! Je bent de eerste die ik "ken" die ook een fan is van Supernatural!!! Yay!! (ben net voor de 3e keer de hele serie aan het bingewatchen op Amazon! ). Dean komt pas in season 3 in the Boys. Even wachten nog! ^^

  1. Oh wat leuk dat je Supernatural ook zo mooi vindt! Heb je alle seizoenen afgezien? Wat vond je van de allerallerlaatste aflevering?

   Ik vind Supernatural echt Briljant! Eén van mijn favoriete afleveringen is waarin Dean een hond is, en onwillekeurig steeds een prop papier oppakt.

  2. Tuurlijk heb ik de allerlaatste gezien! :D
   En toen ik hem voor de eerste keer zag was ik er zooo niet blij ermee! De aflevering ervoor vond ik een veel passender einde! Maar... nu ik hem voor de 2e keer heb gezien vind ik hem toch wel mooi. :)
   Die aflevering met Dean hond is fantastisch! En de aflevering dat Dean overal bang voor is vond ook om te gillen! Team Dean hier,dat snap je!

 2. De serie Heroes vond ik leuk. Maar dat is al weer even geleden. Er zaten mooie video truukjes in. De achtervolgingen in action movies vind ik ook doodsaai. Ik vraag me af of er mensen zijn die dat echt leuk vinden. Een heel ander soort serie is A handmaid´s tale. Niet wat je leuk noemt, maar in alle gruwelijkheid wel een goed verhaal en goed geacteerd, goed aangekleed, goed gefilmd, enzovoort. Kwaliteit. Ik zie op internet dat er al een seizoen 5 is. Dat zal ik voorlopig niet zien. Filmabonnementen heb ik niet. Alleen Ziggo is me al duur genoeg. Ik wacht tot het op een TV zender komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.