Ik heb vakantie en ik werk gewoon door: is vakantie een mindset?

vakantie mindset

In mijn agenda staat het in grote letters, met een mooi oranje randje erom heen gekrabbeld:

'Nicole vakantie'

De komende twee weken heb ik mezelf namelijk 14 dagen vakantie cadeau gedaan.

Dat betekent dat ik gewoon werk, maar dat ik verschoon wens te blijven van Gedoe oftewel sociale afspraken.

Is vakantie een mindset?

Mijn oudste dochter vindt het maar raar.  Zij vindt dat vakantie betekent dat je dús niet werkt. 'Maar,' wierp ik tegen, 'is vakantie niet juist dat je dingen doet die je graag wilt? En ik vind bloggen fijn! Ik wil helemaal niet stoppen daarmee.'

Dat brengt mij op het volgende vraagstuk:

'Is vakantie een mindset?'

Nu ik mezelf, op mijn manier, 2 weken vakantie heb gegeven voel ik me namelijk aangenaam licht. Ik verheug me op de komende twee weken waarin ik niets hoef of moet. Ja, ik doe nog steeds de was, ik kook en ik blog, maar ik doe het goed op die vaste routines.

Het is de belofte van geen Gedoe en geen Sociale Verplichtingen die bij mij voor een vakantiegevoel zorgen.

Leestips: Staycation en Niet op vakantie gaan.

Wat is voor jou vakantie?

Similar Posts

12 Comments

 1. Neen, vakantie is beslist geen mindset. Voor mij tenminste niet. Vakantie is onthaasten, niks moet en alles mag. Bij mij uit zich dat vooral in 'niks moet'. Thuis blijven is voor mij sowieso geen vakantie. Ik wil dan weg zijn en niks van de dagelijke routine doen zoals koken, wassen & strijken, poetsen. Wat ik wel doe is genieten van de andere omgeving, lekker uit eten, fijn hotelletje en me heerlijk laten verwennen. Dat is voor mij vakantie.

 2. Vakantie is voor mij los komen van de verplichtingen van de vaste routines. Ik wil best koken bijvoorbeeld, maar niet op verplichte tijden als ik net lekker zit te lezen. En best een klusje in huis doen maar er niet op worden aangesproken "waarom de sokken nog niet gewassen" zijn.
  Het lijkt me fijn om later weer eens op vakantie weg te gaan en me door andere landschappen te laten inspireren, maar ik heb geleerd dat ik me thuis ook prima kan ontspannen. Het koortsachtig zoeken naar mogelijkheden om over de grenzen te gaan, ontspant me in ieder geval niet.

 3. Vakantie is voor iedereen anders, denk ik. Mijn moeder had een extra drukke tijd als wij schoolvakantie hadden. Gingen we op reis, dan had ze het nog drukker. Voor haar keerde de rust terug als iedereen weer naar school en werk ging. Ik denk dat dit voor veel vrouwen zo werkt.

 4. Voor mij is vakantie niet naar mijn werk toegaan. Dus niet in de auto stappen en naar mijn werk rijden en als ik klaar ben met werken weer terug naar huis rijden.

 5. Ik heb een week besteed aan de slaapkamer opknappen.
  Verven, behangen enz...
  Paar dagen wezen varen en een dag naar de zee.
  Heerlijk lezen.

  Morgen is de vakantie voorbij, best jammer:(

  Veel plezier!

 6. Voor mij is vakantie, net als bij Mevrouw W. niet naar mijn werk gaan. Verder doe ik niet heel veel speciale dingen in mijn vakantie, maar geniet ik erg van die dingen. Veel lezen, veel fietsen, afspreken met vrienden en vriendinnen die ik niet vaak zie, uitgebreid naar de bibliotheek gaan en daar met een kop koffie tijdschriften lezen. Wat kudderen in huis, ik verveel me geen seconde!

 7. Ik zou wel graag een week helemaal niks willen doen. Geen huishouden, geen werk, geen was/afwas, niet koken, niet poetsen en geen mantelzorg. Helaas... Maar goed, als ik vakantie heb, valt 'werk' al af dus dan voelt het toch als vakantie.

 8. Ik werk juist niet in mijn vakantie, maar doe juist lekker wat met vrienden en familie.

  Love As always
  Dimario

 9. Mijn vakanties zitten meestal redelijk vol met allerlei dingen die ik wil doen. Dagjes weg en zo. Als je voor ene baas werkt is dat toch anders. Overigens heb ik wel eens een baas gehad die het concept vakantie moeilijk vond en die blokkeerde ik dus in mijn vakantie. Bloggen zou ik ook blijven doen, je hebt in je vakantie meer tijd en dus ook meer rust om wat te schrijven lijkt me. Daarbij is het beter voor jouw blog omdat je er ook aan verdient.

 10. Vakantie is voor mij een tijd waarbinnen je maximaal zelf kan en mag bepalen wat je doet of niet doet.
  Zoveel mogelijk vrijgesteld van de dagelijkse verplichtingen (en voor velen van ons is de belangrijkste dagelijkse verplichting ons werk).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.