Ik heb vakantie en ik werk gewoon door: is vakantie een mindset?

vakantie mindset

In mijn agenda staat het in grote letters, met een mooi oranje randje erom heen gekrabbeld:

‘Nicole vakantie’

De komende twee weken heb ik mezelf namelijk 14 dagen vakantie cadeau gedaan.

Dat betekent dat ik gewoon werk, maar dat ik verschoon wens te blijven van Gedoe oftewel sociale afspraken.

Is vakantie een mindset?

Mijn oudste dochter vindt het maar raar.  Zij vindt dat vakantie betekent dat je dús niet werkt. ‘Maar,’ wierp ik tegen, ‘is vakantie niet juist dat je dingen doet die je graag wilt? En ik vind bloggen fijn! Ik wil helemaal niet stoppen daarmee.’

Dat brengt mij op het volgende vraagstuk:

‘Is vakantie een mindset?’

Nu ik mezelf, op mijn manier, 2 weken vakantie heb gegeven voel ik me namelijk aangenaam licht. Ik verheug me op de komende twee weken waarin ik niets hoef of moet. Ja, ik doe nog steeds de was, ik kook en ik blog, maar ik doe het goed op die vaste routines.

Het is de belofte van geen Gedoe en geen Sociale Verplichtingen die bij mij voor een vakantiegevoel zorgen.

Leestips: Staycation en Niet op vakantie gaan.

Wat is voor jou vakantie?

12 Comments

  1. Anoniem
  2. Dimario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh