Netflix: Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

dirk gently netflix

Ik weet eigenlijk niet hoe ik er bij kwam om Dirk Gently’s Holistic Detective Agency te gaan kijken op Netflix Nederland. Want normaliter ben ik geen fan van detectives. Ik kan nooit onthouden wie, wie is en zo. Maar er moet iets geweest zijn wat me aansprak bij deze serie, want samen met mijn man heb ik het eerste seizoen inmiddels uitgekeken. Maar daar blijft het wat mij betreft wel bij. Seizoen twee en drie hoeven van mij niet.

Lees hieronder waarom.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency: wat je kunt verwachten

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency is een absurdistische detective serie. Hij is geïnspireerd op de gelijknamige boeken van Douglas Adams.

dirk gently

Douglas Adams is ook de man die verantwoordelijk is voor het boek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Ook dat is wat je noemt een ‘bijzonder’ verhaal.

hitch hiker's guide

Het is dus zeker geen standaard detective serie!

Wat Dirk Gently’s Holistic Detective Agency bijzonder maakt

Er zitten elementen in als:

  • Tijdreizen
  • Het plan van het universum
  • Mensen die energie kunnen opzuigen
  • Jouw geest overzetten naar het lichaam van iemand anders, of zelfs een dier.

Wat de serie leuk maakte voor mij is de absurdistische humor.

Ter illustratie een conversatie uit de serie

In deze scene staan Dirk Gently en zijn partner op een brug tegenover een stel criminelen voor een exchange van een hond met een vermist meisje.

‘How do you know who we are?

We don’t.

Where’s the kitten?

What kitten? Who’s that woman?

You don’t know her?

Do you?

Why did you burn my house down?

Did I burn your house down?!

Bring the dog!

Why do you want it?

Why did you take it?’

Op een gegeven moment is iedereen compleet in de war : )

Bekijk hieronder de trailer van deze serie

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency samengevat

Houd je van absurde humor en het oplossen van puzzels? Dan is Dirk Gently’s Holistic Detective Agency een leuke serie voor je. Maar houd je van serieuze detective series, dan heb ik mijn twijfels.

Het was de maffe humor van deze serie die er voor zorgde dat ik het eerste seizoen afkeek. Maar het verhaal vond ik best ingewikkeld, en er worden naar mijn smaak teveel avonturen beleeft en zo. Daar houd ik niet zo van.

Praktische informatie over Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

De serie is te zien op Netflix. Heb je geen Netflix? De serie is ook beschikbaar op dvd bij onder andere fruugo.nl voor 28,95.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Hoe denk jij over detective series?

Similar Posts

30 Comments

  1. Lijkt me zelf niets maar het lijkt me echt iets dat mijn zoon tof zou vinden. Of is het eng voor kinderen/tieners? Zitten er juist nare stukken in?

  2. :-) ik vond m geweldig, soms ervaar ik mijn eigen wereld ook wel eens zo raar en absurdistisch :-) herkenbaar dus/het kan altijd erger

  3. Het klinkt wel leuk, maar zelf hou ik van luchtige series met een prima te volgen verhaallijn. Zo te horen is deze dat niet. Maar ik ga hem wel even uitproberen hoor. Ben benieuwd.

  4. De puzzel spreekt me aan. Het absurdistische met tijdreizen en al, dat hoeft voor mij niet. Ik wil series die zomaar zouden kunnen gebeuren. Dan leef ik me meer in ;-)

  5. Oh lijkt me wel iets voor mij haha Lekker maf al kan ik begrijpen dat op een gegeven moment het allemaal een beetje te ver gezocht is en je de draad kwijt raakt

  6. Ik ben niet zo van de detective series, ik kijk wel enorm veel op Netflix heb er ook twee artikelen over geschreven met al mijn aanraders haha , netflix addict!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.