Reacties

Ook zo'n last van vliegen? — 36 reacties

 1. wat ik hier ophang zijn de vliegenvangers van Roxasect (rode verpakking) die plak dingen werken fantastisch (moeten wel even op kamertemperatuur komen, als je ze hebt opgehangen), kon ze in de winkel nergens meer vinden, dus toen maar op internet besteld, van een ander merk werken ze niet.

 2. Wauw 10 vliegen aan de stroopsliert. Dan had je inderdaad veel last van vliegen in huis. Bij ons valt het gelukkig mee. En ze zijn enigszins stuurbaar. Ze gaan uit "eigen" beweging wel weer naar buiten.

  • Getver! Ik was laatst bij een keten waar ze broodjes verkopen, en ik zag daar ook vliegen op het beleg zitten... Ik hoef daar nooit meer een broodje.

 3. Ja hier ook heel erg.
  Wij zitten op de camping tegenover koeien en paarden.
  Een heel mooi uitzicht, maar ze trekken ook vliegen aan.
  En nu zie ik ook al hele grote in de voortent
  Ik ga ze te lijf met de vliegenmepper, maar ‘s nachts zitten ze maar op je en dat gezoem.
  Thuis hebben we er geen last van, vroeger toen we een cavia in huis hadden was het verschrikkelijk.

 4. Hier ook zo irritant. En oma's tip over water en kruidnagel, waar iedereen het bij zweert, werkt echt voor geen meter!
  Het fijne is dat we in een nieuwbouwwoning zitten waarbij de standaardmaten niet bestaan. Dus onze deuren zijn breed en hoog, dus horren en dergelijke moeten allemaal ingemeten worden en dus een dure grap.

  • Balen Sanne. Wij hebben dat ook, en ik koop altijd horren bij de Xenos. Die hebben elastiek en kun je daardoor heel makkelijk passend maken. Ze zijn o.a. er in de maten 100*100 en 100*150.

 5. nee wij wonen in de stad en hebben daar geen last van. Ik weet wel van vrienden op het platteland dat ze niet eens buiten kunnen eten vanwege de vliegen

 6. Ik woon ook op het platteland en het vakt hier gelukkig wel mee! Mijn partner heeft een vlieg vermoord en verder binnen nog geen vlieg gezien. we hebben wel een hordeur en horren voor openslaande ramen.
  Zit nu buiten met een bakje vers fruit en ook kan rustig eten.

 7. Wij hebben overal horren en een vliegengordijn bij de achterdeur. Woon in de stad, dus zowiezo al veel minder vliegen.
  Als je buiten eet en last van vliegen hebt, zet een ventilator aan richting de tafel, geen vlieg of mug die daar van houdt..

 8. Ik heb elke avond een brommende vlieg die van de voorkant naar de achterkant sjeest, en dan weer naar de voorkant. Ik wacht de vlieg halverwege op met de elektrische vliegenmepper. Dus last, niet echt.
  Wel van wat anders. Hier hebben we vlakbij het huis een fietspad...met mooie bomen, met eikenprocessierupsen. Deuren kunnen hier niet open, dan waaien die haartjes naar binnen en dat wil je echt niet. Jeuk, pijn, zere ogen.

 9. Zet vlakbij ingangen (ramen en deuren) bakjes met daarin schoonmaakazijn en enkele druppels kruidnagelolie (halen bij drogist) erin neer. Elke dag even verversen. Het scheelt echt heel veel, want vliegen vinden dat helemaal niks. Die smerige plaklinten zijn echt te goor om over te praten :-)

 10. Hier hebben we er gelukkig niet heel erg veel last van.
  Wel hebben we zo een leuke plakstrip hangen die wonderen verricht en een electrische mepper welke ook echt goed werkt als je ze raakt :D

  Je ontkomt er haast niet aan in de zomer :(

 11. Wij hadden een paar dagen geleden er enorm veel. Toen werd het wat kouder en verdwenen ze even. Nu zitten ze vooral in de keuken. Maar ze hebben me laten inzien dat de krant perfect is om die beesten te meppen ;-)
  Een composteerbare vliegenmepper! :-)

  • Fruitvliegjes: appelazijn of ciderazijn in een schaaltje, druppeltje afwasmiddel en afdekken met huishoudfolie en daar met je vinger een gaatje inprikken. Hier werkt het en ook nog milieu vriendelijk.

 12. Niet dat je daar iets aan hebt maar ik was laatst in het Zuiderzeemuseum en daar zag ik dat de muren van heel veel van die huisjes blauw waren geschilderd (google maar op vliegenblauw). Vliegen schijnen niet van deze specifieke kleur te houden en dat hielp wel (heb ik mij laten vertellen door een 95 jarige dame die in klederdracht in 1 van de huisjes zat. Ik vond het wel een mooie kleur trouwens maar je moet wel van blauw houden :-)

 13. Ik zag de titel en riep volmondig "ja", ik heb net, 5 minuten geleden, een vliegenlamp besteld op bol.com. Dit is geen grap, dit is echt zo. Ze zijn me dit jaar kennelijk harder aan het irriteren dan anders. Komt dit nu omdat ik momenteel door die operatie dag in, dag uit, in mijn woonkamer zit of zo, ik weet het niet. Maar ze zijn irritant!

  • Ik heb ook ooit een lamp gekocht tegen vliegen, maar hij werkte helaas niet. Ik ben benieuwd hoe de lamp jou gaat bevallen Hippiemeisje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder