Atag vaatwasser definitief kapot: rechten als consument

vaatwasser atag

 

Deze week kwam na vier weken afwassen met de hand, vanwege de kapotte vaatwasser van Atag, een tweede monteur om hem te repareren. Na vijf kwartier sleutelen concludeerde hij dat de vaatwasser niet meer te repareren was. Een gevalletje ‘vette pech’.

Nieuwe vaatwasser?

Het goede nieuws was dat hij een nieuwe vaatwasser zou laten komen. Maar wanneer?

‘Ja mevrouw, dát weet ik natuurlijk niet. Maar dat gaat deze week zeker niet meer lukken!’

Ik had werkelijk zin om heel hard te gillen. Want na ruim vier weken zit ik nu dus nog steeds zonder vaatwasser zónder duidelijke datum voor een oplossing.

Dus ik belde de Consumentenbond om te vragen wat mijn mogelijkheden als consument waren. Het liefst wilde ik namelijk gewoon mijn geld terug en van het hele gezeur af zijn.

De Consumentenbond advies

Om advies te krijgen van de Consumentenbond moest ik wel eerst lid worden. Omdat ik echt heel graag geholpen wilde worden heb ik nu dus een abonnement… Maar toen werd ik ook wel meteen doorgeschakeld naar een expert. En die vertelde dit:

Als je een product koopt en dat product doet het niet, dan is het dus een ‘ondeugdelijk product’. Dan gelden de volgende stappen:

 1. Je moet het bedrijf in staat stellen om het probleem op te lossen. Dat hebben we gedaan, want er is twee keer een monteur langs geweest.
 2. Het bedrijf moet het product vervangen. Dit hebben ze nu dus aangeboden, maar wéér met een lange, onbekende periode van afwachten wanneer dat zal zijn. Bovendien krijg ik al vlekken in mijn nek bij de woorden ‘Atag’ en het merk ‘Asko’.
 3. Als het product vervolgens weer ‘ondeugdelijk’ is mag je je geld terug vragen.

Beroep doen op klantvriendelijkheid

Omdat Atag bij stap 2 zit kan ik geen beroep doen op de wet om mijn geld terug te krijgen. Maar de mevrouw van de Consumentenbond adviseerde me om het te vragen bij Electroworld waar ik de vaatwasser kocht.

Dat heb ik inmiddels gedaan. Electroworld vroeg om een kans om het op te lossen, en zij brachten donderdagmorgen een échte Miele als vervanging voor de Atag vaatwasser.

Ik ben dolblij met mijn werkende vaatwasser!

En nu wil ik de komende tien jaar geen problemen meer met vaatwassers a.u.b.

Samenvattend

Als je een product koopt, dat het niet doet kun je te maken krijgen met twee factoren:

 • Het bedrijf waar je het product kocht
 • De fabrikant

Toen mijn vaatwasser stuk ging, belde ik eerst het bedrijf waar ik hem had gekocht. Zij regelden toen een monteur van Atag. Atag heeft twee keer een monteur gestuurd en bood toen aan de vaatwasser te vervangen. Op zich helemaal prima, ware het niet dat daar ruim 4 weken over heen gingen.

Uiteindelijk loste Electroworld, waar ik de vaatwasser in april kocht, het probleem op.

Leestips

77 Comments

 1. VeggieMo
 2. Wieneke
 3. Kim
 4. Ipie
 5. Sylvia
 6. Marrian
 7. Eke
 8. Sabrina
 9. Ineke
 10. wilma
 11. Pakketje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh