Reacties

Atag vaatwasser definitief kapot: rechten als consument — 77 reacties

 1. Gelukkig, opgelost!
  Wij hebben gekozen voor een Bosch omdat die het minste geluid gaf. En dat is met een open keuken wel zo fijn. Veel succes met deze aankoop!

 2. Oh wat fijn dat het opgelost is! Bij het stukje waar je schreef dat de monteur een nieuwe aanbood dacht ik meteen, oh nee! Krijgt ze weer een atag! Gelukkig heb je uiteindelijk een Miele gekregen. Fijn dat de winkel zo slim was te bedenken dat dat de beste oplossing is.

 3. Het lange wachten is heel frustrerend, maar op zich hebben ze wel geprobeerd het te repareren en jij kreeg zelfs bij de tweede reparatie al een nieuwe aangeboden. Dat is echt heel netjes hoor! Je kunt ook teveel verwachten. Wij hebben onze dure mac maandenlang moeten missen omdat ie stuk was. Die is denk ik wel 3 keer voor reparatie geweest! Ook hogelijk irritant, maar wel volgens de kaders. Wij vonden dat wij recht hadden op een nieuwe, want binnen garantie en op essentiële onderdelen stuk, maar zij gaan eerst repareren volgens de regels. Soms sta je op je strepen, maar krijg je het niet. Bij Apple gaan ze pas na 3 of 4 keer repareren over tot vervangen.
  En helemaal netjes dat de winkel je een andere heeft gegeven. Mogen zij het verder uitvechten met de fabrikant :-)

  • Van mijn omgeving hoorde ik juist steeds dat ik niet assertief genoeg was, en dat het niet normaal was dat een vier maanden oude vaatwasser al kapot ging : )

   Dat ik na een tweede reparatie een nieuwe kreeg aangeboden klinkt fijn, maar het ding was ook gewoon kapot. Dus tsja, dat lijkt me dan ook wel het minste.

   Hoe dan ook, ik ben blij dat ik van Atag af ben, en ben helemaal blij met mijn Miele : )

 4. Gefeliciteerd met de nieuwe. Wat een lijdensweg is het geweest! Wij hebben als consument zeker bepaalde rechten en ik kan er aan toevoegen dat het het beste nog steeds is om bij 'gedoe' een dossiertje aan te leggen. Dus telefonische of mondelinge afspraken toch meteen even schriftelijk bevestigen. Het is extra werk, ja, maar het maakt je zaak wel veel sterker als het helemaal uit de hand gaat lopen.

 5. Fijn dat je deze rechten als consument met ons deelt. En super dat ze het netjes voor je hebben opgelost! Soms is het wel fijn om te weten of je in je recht staat. En niet iedereen weet waar ze dit kunnen vinden. Wordt het voor jou nu geen atag vaatwasser meer als de miele stuk is? of ga je er nog even over nadenken... laten we hopen dat deze het weer jaren uithoud!

 6. Dat is echt niet leuk! In het huis dat ik gekocht heb stond een ATAG toestel in de keuken en toen het vorig jaar stuk ging bleek dat het om een oven van uit 1984 ging! Ze maakten dus wel degelijk heel goede spullen vroeger maar ik vrees dat net zoals bij alle merken kwaliteit niet meer hun top prioriteit is.

 7. Super geregeld van Electroworld. Heel klantvriendelijk. Ik heb hetzelfde bij Etna, krijg al jeuk... echter ik kocht mijn keuken via een veiling, dus ik ben echt gebonden aan Etna, helaas :(

 8. Vreselijk! Wat een gedoe allemaal. Wel super dat de winkel jou een Miele vaatwasser heeft gegeven! Zelf kan ik ook niet meer zonder mijn vaatwasser. Ik heb een Bosch. Werkt super!

 9. Wij hebben onze vaatwasser verkocht en ik heb hem nog geen dag gemist.
  Zou nooit meer eentje aanschaffen.

  Maar ik kan me voorstellen dat het een vervelende kwestie is als het een apparaat betreft waar je aan gehecht bent. Jammer dat bedrijven vaak zo moeilijk doen.

 10. Ik bedenk me ineens dat je Atag onder druk kon zetten, omdat je deze blog schrijft en dat veel mensen deze negatieve reclame zouden gaan lezen. Heb je dat overwogen?
  Uiteindelijk ben je nu blijer denk ik!

 11. Wat fijn dat het is opgelost. Ik hoor veel klachten over service bij vaatwassers, mobiele telefoons, wasmachines etc. Wij hebben weinig apparaten en *klopt even af* tot nu toe ook nooit grote problemen gehad. Graag houden zo ;-)

 12. Wat heb je dat weer mirakels opgelost.
  Ik vind het mooi om te lezen dat je altijd zo de boel uitzoekt. Ik doe dat ook, maar op een andere wijze.
  Daar naast bij zoveel ergernis zou niet in mij opgekomen zijn om na te gaan wat mijn rechten als consument zijn.
  Ik hou van een atag fornuis en zou inderdaad nooit een ander apparaat van hen kopen, dat bevestigd je verhaal mij weer.
  Wat deed je besluiten om een miele vaatwasser te nemen?
  Ik hoop dat hij wast en blijft wassen als een zonnetje!

  • Van Miele heb ik altijd gehoord dat die supergoed zijn. Niet voor niets had ik de Atag vaatwasser gekozen omdat ze daarvan zeiden dat het de 'Zweedse Miele' was : )

   Nu heb ik gewoon de originele versie!

 13. Ooh wat vervelend dat de vaatwasser stuk is gegaan ik kan echt niet meer zonder dat ding. Tot nu toe (knock in wood) heb ik best geluk gehad met de tweedehans spullen (oude spullen die alsong lang meegaan), dus ik heb daar nog nooit mee te maken gehad. Nu weet ik gelukkig wel wat ik moet doen als het wel gebeurt.

 14. Aantal jaren geleden hadden wij een kookvuur van Atag. Toen het stuk was en de monteur kwam kregen wij de vraag of we elke dag kookten. Ja wij koken elke dag. De reactie was" dit is geen kookvuur om elke dag te koken max 2-3 keer inderdaad week!!!en al zeker niet voor een groot gezin. "
  Manlief had het enkele weken later vervangen omdat het opnieuw stuk was. Dus wij zijn ook niet zo tevreden over Atag.

 15. Nou proficiat een Miele nog wel! Daar ga je heeeeeeel lang plezier van hebben!
  Goed van die Expert (weten ze dat je een blog schrijft?).....?????
  Gratis reclame dan.

  De Miele is superfijn met die besteklade, krijg je veel pret van (ik heb in de keuken alles van Bosch, ook prima, maar nooit meer een andere wasmachine of iets anders dan Miele). Duur: ja, maar echt de beste!

  Verder ben ik mijn hele leven al lid van de Consumentenbond, ik vind dat een prima instituut dat ik graag steun!
  Lees altijd hun (leerzame) blad, onlangs alle verlichting in huis vervangen door Led, een investering, maar ik merk het nu al per maand.

  Ik koop altijd met de gids in de hand, 1 x ging vaatwasser kapot vlak voor een grote verjaardag (40 man koud buffert de hele hap).... ik heb geëist dat als ik de dure Bosch kocht ze binnen 2 dagen kwamen brengen (ook Expert, is gelukt).

  Proficiat met je nieuwe afwasser! En hou m goed schoon hè?

  (ik vroeg van het weekend al bij de post over de blokjes hoe het met je vaatwasser zat, arme stakker).

  • De besteklade blijkt inderdaad verrassend fijn Pakketje. Ik heb ineens ook veel meer ruimte : ) De Miele is echt superfijn.

   Ik haal het tijdschrift van de Consumentenbond altijd uit de bibliotheek en zoek ook altijd even hun tests op als ik iets wil kopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder