Atag vaatwasser definitief kapot: rechten als consument

vaatwasser atag

 

Deze week kwam na vier weken afwassen met de hand, vanwege de kapotte vaatwasser van Atag, een tweede monteur om hem te repareren. Na vijf kwartier sleutelen concludeerde hij dat de vaatwasser niet meer te repareren was. Een gevalletje ‘vette pech’.

Nieuwe vaatwasser?

Het goede nieuws was dat hij een nieuwe vaatwasser zou laten komen. Maar wanneer?

‘Ja mevrouw, dát weet ik natuurlijk niet. Maar dat gaat deze week zeker niet meer lukken!’

Ik had werkelijk zin om heel hard te gillen. Want na ruim vier weken zit ik nu dus nog steeds zonder vaatwasser zónder duidelijke datum voor een oplossing.

Dus ik belde de Consumentenbond om te vragen wat mijn mogelijkheden als consument waren. Het liefst wilde ik namelijk gewoon mijn geld terug en van het hele gezeur af zijn.

De Consumentenbond advies

Om advies te krijgen van de Consumentenbond moest ik wel eerst lid worden. Omdat ik echt heel graag geholpen wilde worden heb ik nu dus een abonnement… Maar toen werd ik ook wel meteen doorgeschakeld naar een expert. En die vertelde dit:

Als je een product koopt en dat product doet het niet, dan is het dus een ‘ondeugdelijk product’. Dan gelden de volgende stappen:

 1. Je moet het bedrijf in staat stellen om het probleem op te lossen. Dat hebben we gedaan, want er is twee keer een monteur langs geweest.
 2. Het bedrijf moet het product vervangen. Dit hebben ze nu dus aangeboden, maar wéér met een lange, onbekende periode van afwachten wanneer dat zal zijn. Bovendien krijg ik al vlekken in mijn nek bij de woorden ‘Atag’ en het merk ‘Asko’.
 3. Als het product vervolgens weer ‘ondeugdelijk’ is mag je je geld terug vragen.

Beroep doen op klantvriendelijkheid

Omdat Atag bij stap 2 zit kan ik geen beroep doen op de wet om mijn geld terug te krijgen. Maar de mevrouw van de Consumentenbond adviseerde me om het te vragen bij Electroworld waar ik de vaatwasser kocht.

Dat heb ik inmiddels gedaan. Electroworld vroeg om een kans om het op te lossen, en zij brachten donderdagmorgen een échte Miele als vervanging voor de Atag vaatwasser.

Ik ben dolblij met mijn werkende vaatwasser!

En nu wil ik de komende tien jaar geen problemen meer met vaatwassers a.u.b.

Samenvattend

Als je een product koopt, dat het niet doet kun je te maken krijgen met twee factoren:

 • Het bedrijf waar je het product kocht
 • De fabrikant

Toen mijn vaatwasser stuk ging, belde ik eerst het bedrijf waar ik hem had gekocht. Zij regelden toen een monteur van Atag. Atag heeft twee keer een monteur gestuurd en bood toen aan de vaatwasser te vervangen. Op zich helemaal prima, ware het niet dat daar ruim 4 weken over heen gingen.

Uiteindelijk loste Electroworld, waar ik de vaatwasser in april kocht, het probleem op.

Leestips

Similar Posts

77 Comments

 1. Ik weet eigenlijk helemaal niets van vaatwassers en rechten etc. Daarom vind ik jouw blog ook zo leuk, ik leer altijd dingen over onderwerpen waar ik nog niets van wist.

 2. Wat vervelend zeg. Als je iets koopt dan heb je er vaak ook verwachtingen bij. Het wachten en niet wetend waar je aan toe bent, dat is het meest vervelend denk ik.

 3. Gelukkig, opgelost!
  Wij hebben gekozen voor een Bosch omdat die het minste geluid gaf. En dat is met een open keuken wel zo fijn. Veel succes met deze aankoop!

 4. Fijn dat het nu eindelijk is opgelost. Ik kan mij voorstellen dat je nu heerlijk op de bank zit met een kopje koffie en de vaat voor je gedaan wordt door de nieuwe Miele

 5. Oh wat fijn dat het opgelost is! Bij het stukje waar je schreef dat de monteur een nieuwe aanbood dacht ik meteen, oh nee! Krijgt ze weer een atag! Gelukkig heb je uiteindelijk een Miele gekregen. Fijn dat de winkel zo slim was te bedenken dat dat de beste oplossing is.

 6. Kan me helemaal voorstellen dat je deze vaatwasser niet meer terug wilde, dit merk vertrouw je toch niet meer. Goed en fijn dat het nu eindelijk opgelost is.

 7. Het lange wachten is heel frustrerend, maar op zich hebben ze wel geprobeerd het te repareren en jij kreeg zelfs bij de tweede reparatie al een nieuwe aangeboden. Dat is echt heel netjes hoor! Je kunt ook teveel verwachten. Wij hebben onze dure mac maandenlang moeten missen omdat ie stuk was. Die is denk ik wel 3 keer voor reparatie geweest! Ook hogelijk irritant, maar wel volgens de kaders. Wij vonden dat wij recht hadden op een nieuwe, want binnen garantie en op essentiële onderdelen stuk, maar zij gaan eerst repareren volgens de regels. Soms sta je op je strepen, maar krijg je het niet. Bij Apple gaan ze pas na 3 of 4 keer repareren over tot vervangen.
  En helemaal netjes dat de winkel je een andere heeft gegeven. Mogen zij het verder uitvechten met de fabrikant :-)

  1. Van mijn omgeving hoorde ik juist steeds dat ik niet assertief genoeg was, en dat het niet normaal was dat een vier maanden oude vaatwasser al kapot ging : )

   Dat ik na een tweede reparatie een nieuwe kreeg aangeboden klinkt fijn, maar het ding was ook gewoon kapot. Dus tsja, dat lijkt me dan ook wel het minste.

   Hoe dan ook, ik ben blij dat ik van Atag af ben, en ben helemaal blij met mijn Miele : )

 8. Gefeliciteerd met de nieuwe. Wat een lijdensweg is het geweest! Wij hebben als consument zeker bepaalde rechten en ik kan er aan toevoegen dat het het beste nog steeds is om bij ‘gedoe’ een dossiertje aan te leggen. Dus telefonische of mondelinge afspraken toch meteen even schriftelijk bevestigen. Het is extra werk, ja, maar het maakt je zaak wel veel sterker als het helemaal uit de hand gaat lopen.

 9. Fijn dat je deze rechten als consument met ons deelt. En super dat ze het netjes voor je hebben opgelost! Soms is het wel fijn om te weten of je in je recht staat. En niet iedereen weet waar ze dit kunnen vinden. Wordt het voor jou nu geen atag vaatwasser meer als de miele stuk is? of ga je er nog even over nadenken… laten we hopen dat deze het weer jaren uithoud!

 10. Dat is echt niet leuk! In het huis dat ik gekocht heb stond een ATAG toestel in de keuken en toen het vorig jaar stuk ging bleek dat het om een oven van uit 1984 ging! Ze maakten dus wel degelijk heel goede spullen vroeger maar ik vrees dat net zoals bij alle merken kwaliteit niet meer hun top prioriteit is.

 11. Ik heb helemaal geen verstand van vaatwassers. Sterker nog, ik weet niet eens welk merk wij hebben. Ik zou er flink de pest in hebben als dat ding kapot gaat, haha.

 12. Super geregeld van Electroworld. Heel klantvriendelijk. Ik heb hetzelfde bij Etna, krijg al jeuk… echter ik kocht mijn keuken via een veiling, dus ik ben echt gebonden aan Etna, helaas :(

 13. Vreselijk! Wat een gedoe allemaal. Wel super dat de winkel jou een Miele vaatwasser heeft gegeven! Zelf kan ik ook niet meer zonder mijn vaatwasser. Ik heb een Bosch. Werkt super!

 14. Wij hebben onze vaatwasser verkocht en ik heb hem nog geen dag gemist.
  Zou nooit meer eentje aanschaffen.

  Maar ik kan me voorstellen dat het een vervelende kwestie is als het een apparaat betreft waar je aan gehecht bent. Jammer dat bedrijven vaak zo moeilijk doen.

 15. Ik bedenk me ineens dat je Atag onder druk kon zetten, omdat je deze blog schrijft en dat veel mensen deze negatieve reclame zouden gaan lezen. Heb je dat overwogen?
  Uiteindelijk ben je nu blijer denk ik!

 16. Aaah, frustrerend als je zo van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Haha, volgens mijn ben ik de enige overgeblevene in Nederland zonder vaatwasmachine.

 17. Wat fijn dat het is opgelost. Ik hoor veel klachten over service bij vaatwassers, mobiele telefoons, wasmachines etc. Wij hebben weinig apparaten en *klopt even af* tot nu toe ook nooit grote problemen gehad. Graag houden zo ;-)

 18. Oh jemig, wat ontzettend frustrerend zeg! Wij doen het al 7 jaar zonder afwasmachine haha. Zou er best een willen, maar zoals ik het lees moet ik dus geen ataq hebben haha!

 19. Wat heb je dat weer mirakels opgelost.
  Ik vind het mooi om te lezen dat je altijd zo de boel uitzoekt. Ik doe dat ook, maar op een andere wijze.
  Daar naast bij zoveel ergernis zou niet in mij opgekomen zijn om na te gaan wat mijn rechten als consument zijn.
  Ik hou van een atag fornuis en zou inderdaad nooit een ander apparaat van hen kopen, dat bevestigd je verhaal mij weer.
  Wat deed je besluiten om een miele vaatwasser te nemen?
  Ik hoop dat hij wast en blijft wassen als een zonnetje!

  1. Van Miele heb ik altijd gehoord dat die supergoed zijn. Niet voor niets had ik de Atag vaatwasser gekozen omdat ze daarvan zeiden dat het de ‘Zweedse Miele’ was : )

   Nu heb ik gewoon de originele versie!

 20. Oh wow, nou ik denk dat je met een Miele inderdaad beter af bent! Goed opgelost van Electroworld. Jammer wel dat het allemaal zo lang moest duren

 21. Ooh wat vervelend dat de vaatwasser stuk is gegaan ik kan echt niet meer zonder dat ding. Tot nu toe (knock in wood) heb ik best geluk gehad met de tweedehans spullen (oude spullen die alsong lang meegaan), dus ik heb daar nog nooit mee te maken gehad. Nu weet ik gelukkig wel wat ik moet doen als het wel gebeurt.

 22. He bah het is al zo vervelend en dat sleept het allemaal zo voort. Ik snap dat je daar dan echt klaar mee bent. Gelukkig hebben ze het uiteindelijk wel opgelost.

 23. Balen dat je er zelf zoveel moeite voor hebt moeten doen maar uiteindelijk is het gelukkig allemaal goed gekomen en hoef je niet meer met de hand af te wassen.

 24. Zo fijn dat je eindelijk een product hebt gekregen die wel werkt! Super vervelend dat die van ATAG steeds stuk ging! Hier koop ik dus nooit een vaatwasser van!

 25. Aantal jaren geleden hadden wij een kookvuur van Atag. Toen het stuk was en de monteur kwam kregen wij de vraag of we elke dag kookten. Ja wij koken elke dag. De reactie was” dit is geen kookvuur om elke dag te koken max 2-3 keer inderdaad week!!!en al zeker niet voor een groot gezin. ”
  Manlief had het enkele weken later vervangen omdat het opnieuw stuk was. Dus wij zijn ook niet zo tevreden over Atag.

 26. Als rechtenstudent komt mij dit bekend voor! Leuk om een praktijk voorbeeldje te zien, maar voor jou natuurlijk een stuk minder leuk. Gelukkig heb je nu een nieuwe goedwerkende vaatwasser!

 27. Nou proficiat een Miele nog wel! Daar ga je heeeeeeel lang plezier van hebben!
  Goed van die Expert (weten ze dat je een blog schrijft?)…..?????
  Gratis reclame dan.

  De Miele is superfijn met die besteklade, krijg je veel pret van (ik heb in de keuken alles van Bosch, ook prima, maar nooit meer een andere wasmachine of iets anders dan Miele). Duur: ja, maar echt de beste!

  Verder ben ik mijn hele leven al lid van de Consumentenbond, ik vind dat een prima instituut dat ik graag steun!
  Lees altijd hun (leerzame) blad, onlangs alle verlichting in huis vervangen door Led, een investering, maar ik merk het nu al per maand.

  Ik koop altijd met de gids in de hand, 1 x ging vaatwasser kapot vlak voor een grote verjaardag (40 man koud buffert de hele hap)…. ik heb geëist dat als ik de dure Bosch kocht ze binnen 2 dagen kwamen brengen (ook Expert, is gelukt).

  Proficiat met je nieuwe afwasser! En hou m goed schoon hè?

  (ik vroeg van het weekend al bij de post over de blokjes hoe het met je vaatwasser zat, arme stakker).

  1. De besteklade blijkt inderdaad verrassend fijn Pakketje. Ik heb ineens ook veel meer ruimte : ) De Miele is echt superfijn.

   Ik haal het tijdschrift van de Consumentenbond altijd uit de bibliotheek en zoek ook altijd even hun tests op als ik iets wil kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.