Monteur op afstand

monteur op afstand
De bedenker van Monteur op afstand

Ik bel niet zo gemakkelijk een  monteur. Dat is vanwege de voorrijkosten. Je bent zo 60,- kwijt, alleen maar omdat de beste man naar je huis komt. En dan heeft hij nog niet eens naar je kapotte apparaat gekeken. Laat staan dat hij het gerepareerd heeft.

Maar nu las ik over een nieuwe dienst: monteur op afstand!

Monteur op afstand

Monteur op afstand is een dienst via skype. Het kost een tientje. Een gesprek duurt maximaal 15 minuten.  De monteur kijkt via een Skype- of Facetimeverbinding met je mee naar je kapotte apparaat. Hij zegt wat je moet doen, en wat het probleem is. Hij helpt je als het ware om het probleem zélf op te lossen. Soms kan dat natuurlijk niet. En in dat geval kun je meteen een afspraak met de monteur maken. Het grote voordeel is dat hij dan al precies weet wat het probleem is, en dus de juiste spullen kan meebrengen.

Als de monteur langs komt, gelden vervolgens zíjn tarieven. Dus dan gaat de meter echt lopen.

In onderstaand filmpje zie je monteur op afstand in actie

In dit filmpje zie je dat je wel een goed mobieltje of tablet moet hebben. Want daarmee laat je de monteur op afstand meekijken.

Monteur op afstand bij jou in de buurt?

Ik vind het een briljant idee. Maar toen ik mijn postcode invoerde, kreeg ik helaas het bericht dat er in mijn regio nog geen monteurs zijn aangesloten bij monteur op afstand. Op diezelfde pagina zie je alle monteurs die je kunt inschakelen. Je ziet een foto, hun tarief, en of ze op dat moment online zijn. Kijk maar:

monteur op afstand
Jan is online. Frans niet.

Het verhaal achter monteur op afstand

Monteur op afstand is bedacht door Jelle Hylarides. Hij had problemen met zijn wasmachine en cv-ketel. Hij zat tegen de voorrijkosten aan te hikken en bedacht toen: ‘Het zou handig zijn als een monteur even zou kunnen meekijken via skype of zo.’

Waar vind je monteur opstand?

Je vindt deze dienst op www.monteuropstand.nl

Voorkomen is beter dan genezen dus lees ook Wasmachine reinigen en je vaatwasser schoonmaken.

Heeft iemand hier al ervaring mee? Ik ben benieuwd!

Similar Posts

11 Comments

 1. wat een goed idee. Ik heb de website maar meteen opgeslagen. Nu is alles nog goed werkend, maar met apparatuur van 18 jaar oud, weet je het maar nooit.
  Leuke tip!

 2. Leuk verdien model, maar als je een defecte oude wasmachine hebt en je googleld zelf even een paar minuten heb je het euvel ook wel gevonden met een bijpassende oplossing.

  Nee, hier niet nodig.

  1. Voor mij kan google een echte monteur/expert niet vervangen. Ik kan simpele dingen misschien wel oplossen, maar meestal heb ik toch wel even een paar professionele ogen er bij nodig. En dan vind ik dit erg handig.

   1. Ok laten we zeggen je wilt je manchet vervangen zo staan er vele filmpjes hoe je dat moet doen en je doet exact de zelfde stappen, kan er wel iemand zenuwachtig meekijken maar daar heb ik echt niks aan.

    kwestie van durven :)

 3. Erg goed idee, want het bespaart ook nog es tijd. Hoe lang zit je soms niet te wachten op de monteur die ‘tussen 10.00 en 13.00’ komt. Tenminste bij mij komt hij dan meestal ook echt pas om 12.59, daar gaat je ochtend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.