Kleed jij je speciaal voor school?

schoolpoortIn de Kek Mama van afgelopen juli las ik een interview met één of andere voetbalvrouw: Winonah de Jong. Ik heb niks met voetbalvrouwen, maar ze zei iets in het interview dat ik wel interessant vond:

'Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien als ik de kinderen naar school breng. 's Ochtends sta ik een uurtje eerder op dan de rest, zodat ik even tijd voor mezelf heb. Ik sta echt niet op Loubotins op het schoolplein, maar ik vind het ook niet nodig om in een afgezakt huispak aan te komen aanzetten.

Hoe ik mijn kinderen naar school breng

Het zette me aan het denken. Inmiddels gaan mijn kinderen zonder mij naar school, maar toen ik ze nog naar school bracht kleedde ik me niet speciaal extra netjes. Ik zag er gewoon netjes uit. Maar ik droeg bijvoorbeeld wel mijn Birkenstocks (Jezus model). En de afgelopen jaren bracht ik mijn kinderen in hardloopkleding naar school. Want ik rende dan naast hun fiets mee naar school.

Moeders met pyjama aan bij de schoolpoort

Maar ik zou de kinderen bijvoorbeeld nooit in mijn pyjama naar school brengen. En dat schijnen sommige moeders in Engeland wel te doen! Daar heeft een school moeders echt moeten verbieden om in pyjama naar school te komen. En blijkbaar gaan ze daar ook gerust in badjas naar de supermarkt. Of dit in Nederland voorkomt weet ik niet. Maar daar ben ik wel benieuwd naar.

Leestips

Dus, ken jij moeders die hun kinderen in pyjama naar school brengen? En hoe is de 'dresscode' bij jullie op school?

Similar Posts

27 Comments

 1. ik zie een duidelijk verschil in de werkende moeders en de thuisblijfmoeders, en dan vooral in de ochtend. (en met werkende moeders bedoel ik diegenen die een verplichting buiten huis hebben ;-)
  De werkende moeders zien er netjes uit, haartjes gedaan, make-upje gedaan etc.
  De thuisblijfmoeders daarentegen lopen veelal in een joggingbroek, uggs of gympen eronder, haar in een knotje en dragen geen make-up.
  Mij maakt het niet zoveel uit. Ik ga 's ochtends ook niet helemaal strak in het pak als ik een vrije dag heb en de hele dag ga poetsen en met mijn honden wandelen ;-)
  Wat ik veel erger vind is dat sommige kinderen er zo onverzorgd uit zien. Slaaphaar bijvoorbeeld! Daar kun je toch op zijn minst even een kam doorheen halen dacht ik zo?!?

  1. Die kam moeten ze zelf doen, en als ze het niet doen is dat hun probleem. Ik ga niet haren kammen van kinderen die dat prima zelf kunnen. En de slaaphaarstijl is nu helemaal in he, vergis je daar niet in alleen noemen ze het dan just-out-of-bed.

 2. ja precies,bij ons staan ook thuisblijfmoeders helemaal in het gala noem ik het dan.
  ik heb gewoon schone gewone kleren waarmee ik thuis lekker kan soppen etc.soms als ik in de tuin bezig ben geweest verkleed ik me wel maar voor de rest niet.
  en dat van kinderen met ongekamde haren enzo vind ik ook niks

 3. ik kom ook niet zo vaak op school, heel soms om mijn nichtje te halen...
  maar er staan er soms echt bij in een of ander roy donders pakje, nee dat vind ik niets...
  je hoeft niet in gala, maar een beetje je best doen...
  maar ja, het zal hun stijl wel zijn... (zegt zij die vandaag geen zin had dus slobberbroek en slobbertrui aan deed)

  1. De Roy Donders pakken schijnen razend populair te zijn. Maar ik heb er nog niemand in zien lopen. Worden ze soms vooral thuis gedragen? Het heet natuurlijk ook een huispak...

 4. Haha, in pyama naar school? Uhm, nee, dat zie ik me niet doen eigenlijk. Heb dat ook echt nooit gezien, net zo min als badjassen in de supermarkt.....
  Wel een peuterbroertje die in zijn pyama mee hobbelde...dat zou ik zelf ook niet doen, eigenlijk. Maar me speciaal aankleden voor school vind ik weer overdreven, eigenlijk. Mensen die net uit hun werk komen en er zo staan, kan ik me echt niet druk over maken hoor!

 5. Ik zie ze nooit lopen, maar ik had vroeger wel moeders van vriendinnetjes die om 3 uur 's middags nog in hun pyjama zaten. Dat begreep ik echt niet. Ik zag mijn moeder vrijwel nooit in pyjama. Als mijn zoontje straks naar school gaat, ga ik niet heel veel extra moeite doen. Ik vind dat persoonlijk een beetje overdreven. Je bent gewoon jezelf. Als je altijd super veel moeite doet, dan past het bij je. Ik ben gewoon van: verzorgde kleren, haren kammen en een beetje make-up. Doe maar normaal, doe je al gek genoeg :-)

 6. Marianne, ik doe net zoals jij : gewoon. Geen galakledij maar ook geen vuile of afgezakte kleren. Echt niet. M'n haar netjes en wat make-up (heb ik echt wel van doen haha). Meer moet dat niet zijn. Toen ik nog buitenshuis werkte, liep ik er net zo bij. Ik heb hier nog geen badjassen aan de schoolpoort gezien :D

 7. Ik heb het nooit gezien hier! wel eens wat minder netjes geklede moeders, maar die hadden dan hun vrije dag bijvoorbeeld. Ik zie het meestal wel als ze moeten werken, dan hebben ze inderdaad meer werk aan hun uiterlijk besteed.
  Zelf draag ik nooit make-up, maar zorg wel altijd dat mijn haar netjes gekamd is en dat ik netjes aangekleed ben. Niet voor mezelf maar het ziet er anders wel raar uit vind ik!

 8. Hier in het dorp wordt je afgerekend op je uiterlijk, ik ben aan school zelfs een keer gewaarschuwd door andere moeders, dat ik niet met een speciale vrouw mocht praten want dan hoorden ik en mijn dochters er niet meer bij??? Ik was ook heel blij dat onze kinderen zelfstandig naar school konden zodat ik er niet meer heen hoefde.
  Ik zorgde er altijd voor dat ik er verzorgd uit zag, dus inderdaad even omkleden vreselijk vond ik het.

 9. Nou ik ga me echt niet speciaal kleden voor school.
  Ik ben thuisblijfmoeder en heb altijd gewoon makkelijke kleding aan.
  Leuke rok en shirt of lekker makkelijk een broek met iets leuks erop.
  Make-up heb ik niet en een badjas ook niet ;-)
  Toen onze jongste nog in de kinderwagen lag of in de wandelwagen met voetenzak ging hij echt wel eens in pyjama mee. Niemand die het zag.

 10. In mijn kledingkast hangt een uitgebreide verzameling t-shirts.
  T-shirts met een afwijkende, opvallende tekst of opdruk verzamel ik al jaren.

  Veel leerlingen komen buiten de les even kijken wat ik nu weer op mijn t-shirt heb staan.

  Tijdens mijn uitleg van de lesstof probeer ik daarmee de aandacht van mijn leerlingen vast te houden.

  Vriendelijke groet,

 11. Mijn T-shirt met de eerste Nederlands tekst was hoognodig aan vervanging toe.
  Dit weekend heb ik een nieuw shirt besteld met de opdruk " Hebban olla vogula"
  De jongedame van de winkel herkende de tekst ook nog van haar middelbare schooltijd.

  Vriendelijke groet,

 12. Ik las de koptekst van je blog en dacht gelijk aan mijn moeder vroeger bij glad weer of noodweer in haar pyjama achter het stuur in de auto. Bleef toch beter dan fietsen

  1. Lief van je moeder dat ze in pyjama in de auto sprong! Bij noodweer zou ik de kinderen ook brengen. Bij glad weer denk ik niet. Dan kunnen ze altijd nog lopen. Of vroeger van huis gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.