Reacties

Kinderen naar school brengen — 16 reacties

 1. Jij had wel echt de ideale manier om aan je kilometers te komen. Wij gingen vroeger ook lopend of op de fiets naar school. Het valt mij op hoeveel kinderen tegenwoordig met de auto komen en ik vind het zo gevaarlijk, al die auto's bij scholen. Ik snap wel dat VVN dat afraadt.

 2. Ik weet dat ik vroeger altijd alleen naar school liep en onderweg wat vrienden oppikte... Niks niet brengen, dat was voor watjes. Mijn eigen kinderen werden wel gebracht toen ze klein waren, later niet meer, gingen ze ook zelf.

 3. Wat is er veel veranderd denk ik vaak, ten opzichte van toen ik zelf naar de basisschool ging.
  Omdat wij achteraf woonden, moest ik als kind bijna altijd zelf naar school. Zelfs naar de kleuterschool. Dan kwam er een busje en hop dan ging je mee. Dat was eigenlijk te spannend voor mij, maar zo ging dat toen.
  Mijn eigen kinderen heb ik wel altijd gebracht en gehaald. Het zijn nu andere tijden en op dit vlak niet perse slechter. School was op loopafstand, maar mijn kinderen wilden al snel met de fiets. Vond ik ook wel voordelen hebben, omdat ze daardoor fietsvaardiger werden. Overigens kwamen ze op hun traject naar school zelden auto's tegen, alleen andere fietsers en voetgangers.
  Die 8 km per dag van jou, dat was wel een handige bijkomstigheid. Je beweging krijgen in je dagelijks werk, dat is het allerbeste.

 4. Ik breng mijn kinderen die naar de basisschool gaan ook zelf met de fiets. (We hebben er 7) Lopen is te ver, en per fiets is goed te doen. De oudsten die naar het voortgezet gaan, gaan (natuurlijk) zelf. Ik vind het heerlijk, je zit gelijk in een ritme als je thuis komt. En je hebt al lekker wat beweging gehad. En 1x per week rij ik gelijk langs de markt en de supermarkt. Heb ik mooi de boodschappen binnen.

 5. Heb zelf geen kinderen en zou ook niet exact weten hoe ik het zou doen. Wel weet ik uit mijn eigen kindertijd dat ik alleen naar de kleuterschool werd gebracht en gehaald. En dat het daarna naar de 'grote' school die ernaast stond over was. Ik wilde het als kind niet. Volgens mij waren er meer leeftijdsgenoten die het niet stoer vonden als ze gebracht e gehaald werden. Afstand was ook niet het probleem. Was hooguit 10 minuten lopen. Punt was wel dat het destijds vele malen gevaarlijker was op de weg toen er jaarlijks 5x zoveel verkeersdoden vielen. Deed vanaf mijn 10de ook regelmatig alleen boodschappen, wat net zo veilig/gevaarlijk was. Tegenwoordig zie ik hier nog altijd kinderen op een zeer jonge leeftijd alleen fietsen en lopen. Maar ik verbaas me ook over de hoeveelheid (groot)ouders die hun kinderen op/in de (bak-)fiets naar school brengen. Mensen hebben tegenwoordig veel minder kinderen en zijn daar schijnbaar zuiniger op.

 6. Ik heb maar één kind dus dat was makkelijk. Ik fietste met haar achterop de fiets naar de kinderopvang. De leidsters brachten haar naar school (lopend, geloof ik) en haalden haar ook weer op. Tussen de middag bleef ze over. Als ik klaar was met werken, haalde ik haar weer op bij de kinderopvang.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder