Huishoudelijke beslommeringen

Kinderen naar school brengen

Toen ik vanochtend thuis kwam nadat ik de kinderen naar school had gebracht, waaide ik praktisch ons huis binnen.

Ik voelde me net Maria Poppins! Er gaat niets boven een stormachtige wind om gezonde blossen op je wangen te toveren, en alle muizenissen weg te waaien. Zelfs de striemende regen in mijn gezicht verwelkomde ik.

Ik ben blij dat ik mijn dagelijkse acht wandelingen naar school weer kan maken. De laatste tijd mopperde ik wel eens op het keurslijf dat ze vormen, maar door mijn griep en daarop volgende slechte conditie, heb ik gemerkt dat die wandelingen me veel opleveren.

In de eerste plaats de therapeutische waarde voor de kinderen: de lichaamsbeweging en de kans uitgebreid hun verhaal te doen. Want onderweg word ik niet afgeleid door huishoudelijke beslommeringen, en heb alle tijd om naar ze te luisteren.

En in de tweede plaats is het een ideale manier om te zorgen voor mijn dagelijkse 80 minuten beweging. De afstand naar school is 1 kilometer. De kinderen en ik leggen die in een kleine 10 minuten af. Als haler en brenger komt dat op 8 kilometer per dag, en dus 80 minuten wandelen.

Ik heb het echt gemist en besef na twee weken ‘krukken’: gezondheid is een groot goed!

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.