Reacties

Te laat komen: is dat asociaal? En wat zegt het over jou? — 21 reacties

 1. Heel wat mensen uit andere culturen hebben problemen met onze manier van met tijd omgaan.
  Ook de manier hoe je de dingen organiseert zorgt ervoor dat je al dan niet telaat komt.
  Ook kan je te laat komen zodat iedereen op je moet wachten, wat dan duidelijk maakt dat je belangrijk bent.

 2. Je aanwennen te laat te komen, is gelijk als jezelf aanwennen om op tijd te komen.
  Zelf kom ik nooit te laat op een afspraak, wacht liever een half uur dan vijf minuten te laat te komen. Hans

 3. Ik werd van de titel al zwaar geïrriteerd. haha erg he maar wel waar. Ik HAAT het. Mensen die beslissen over jouw tijd. Heb een vriendin die altijd te laat is. Ben jij ook te laat voor kapper of tandarts, nee natuurlijk niet zei ze. Dus ik ben minder belangrijk dan je kapper? Een andere waar ik mee omga is hopeloos en daar spreek ik niet meer mee af. Die komt gerust minimaal 3 kwartier te laat en zeg dan; zie je wel dat ik op tijd kan zijn. In mij ogen bestaat geen excuus voor dit soort mensen. Ik ben altijd te vroeg op de plek waar ik moet wezen, hou altijd rekening met omleggingen of geen parkeerplaats. Daarna wacht ik tot het de juiste tijd is en bel dan aan. De man is ook zo en dat vind ik heerlijk. Het is zelfs zo dat we naar Limburg gingen en dar rond 12 uur hadden afgesproken, voor ons 2 en half uur rijden. Om 2 minuten voor twaalf reden we daar de erf op. Echt niet met opzet maar de X had afslag gemist en daardoor precies op tijd. ;-)

 4. Beter 5 minuten te vroeg dan 1 minuut te laat is altijd mijn motto geweest. Ik kan me op mijn werk niet herinneren dat ik ooit te laat was, tenzij ik het van tevoren had aangekondigd wegens afspraken elders.
  Als manager heb ik altijd gezegd dat niet op tijd zijn automatisch een nieuwe afspraak maken inhield. En als iedereen dat weet zijn ze vanzelf op tijd.

 5. Zo onbeleefd om te laat te komen op afspraken en ook erg respectloos .Tenzij er een echt goede reden voor is .Voor veel mensen is het ook Nonchalantheid en dat vind ik echt niet kunnen !

 6. Ik kom altijd te vroeg en loop dan nog een stukje om. Ooit gelezen: "Te laten komen en daarmee de ander laten wachten is een vorm van stelen". Daar ben ik het helemaal mee eens. Dit gaat over die mensen die altijd te laat komen. Een enkele keer door omstandigheden buiten jou om te laat komen kan iedereen overkomen! Ik hoop het boek binnenkort in de bibiotheek te kunnen vinden.

  • Net als jij kom ik ook altijd te vroeg, en loop dan ook een tijdje rond tot het de juiste tijd is. Ik haalde het boek ook uit de bieb, dus hopelijk is het er ook snel bij jou.

 7. Als iemand eens een keer te laat komt, vind ik dat niet zo erg. Maar ik had een collega die structureel een kwartier na de start van een vergadering kwam. Volgens mij doe je dat dan bewust toch? Ik ben zelf graag precies op tijd. En als ik een afspraak heb en te vroeg ben, wacht ik gewoon in de auto tot het tijd is en dan stap ik uit als het tijd is;).

 8. Op mijn werk kwam ik bijna altijd iets te laat. Dat werd mij zeer kwalijk genomen hoewel op mijn werkzaamheden niets aan te merken was en ik ook nooit voortijdig het pand verliet.
  Maar op afspraken ben ik altijd op tijd.

 9. Ik ben zelf altijd op tijd. Als ik naar een vreemde locatie moet, plan ik gewoon een kwartiertje ‘verdwaaltijd’ extra. Maar als ik samen met mijn verkering op pad moet, zijn we áltijd te laat. Hij schiet gewoon niet op. Maar daar heb ik iets op bedacht. Als we ergens om tien uur moeten zijn, dan zeg ik tegen hem dat we er om half tien moeten zijn. Werkt perfect!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder