Reacties

Influenza, oftewel griep. — 34 reacties

 1. De griep heeft hier zeker toegeslagen. Zelf begin ik weer een beetje op te knappen. Had voornamelijk last van veel hoesten, spierpijn en algehele malaise. Onze zoon heeft de meest wonderlijke verschijnselen; duizeligheid, veel hoofdpijn en soms uitvalsverschijnselen. Maar die vallen volgens de neuroloog, waar hij door de huisarts heen werd gestuurd, allemaal in de categorie griep.

  • Fijn dat de huisarts de klachten zo serieus nam zeg, dat hij je zoon doorstuurde naar een neuroloog. Als je dan maar weet dat het geen kwaad kan, maak je je tenminste niet zulke zorgen.

 2. Geen griep hier en gelukkig al heel veel jaren niemand griep hier gehad in ons gezin.
  Wel hadden we vanaf begin januari een rare verkoudheid die bij manlief en oudste zoon al een maand duurt.
  Mijn man is helemaal niet vervelend als ie verkouden is of griep heeft. Hij trekt zich wat terug en heeft genoeg aan zichzelf bij griep. En is blij met die kleine attente dingen die je voor een zieke doet. Van verkoudheid heeft hij meestal geen last dat hij zich ziek voelt. Hij hoeft dan alleen maar zijn neus te snuiten en voelt verder niks.
  Ik denk dat ik vervelender ben omdat ik al zo vaak bankhangdagen heb. Ik heb er geen geduld voor.

 3. Oh breek me de bek niet open over mannen die ziek zijn. Ik heb er zo één hier. Zuchten, steunen, kreunen. Vreselijk! Dat feitje over dat mannen echt erger zouden lijden ga ik hem dus ook echt niet vertellen, hè!!! Bij mij hangt het erom. De spierpijn is er, maar voor de rest valt het wel mee. Het is lang geleden dat ik een hele zware te pakken heb gehad. Afkloppen maar.

  • Ik zou hem dat inderdaad niet vertellen. Ik vertel het mijn man ook zeker niet. Die vindt nog steeds dat de bevallingen van de kinderen voor hem even zwaar waren als voor mij!

   Vervelend dat je zo'n spierpijn hebt. Beterschap gewenst.

  • Oh gunst! Nou, maar hopen dat hij nooit een niersteentje uit moet plassen dan! Mannen.... Dank je wel voor je beterschapswens.

 4. Dat de griep toeslaat in mijn gezin daar heb ik ook echt geen zin in. Je tip om veilig afstand te houden van hoesten en proestende mensen dat probeer ik altijd te doen. Alleen soms is het niet te voorkomen.

 5. Wij zijn nog griep vrij,hopelijk blijft dat zo want ik ben niet ingeént
  al had ik dat wel moeten doen van de oncoloog.het is al een paar jaar geleden dat ik ze nog gehad heb maar ik weet nog toen ik nog werkte was ik de ene moment aan het kuisen en op een kwartier tijd te ziek om zelf naar huis te rijden ,zo snel kan dus dat virus toe slaan.

 6. Wat een heerlijk afleiding nu ik geveld ben door de griep. Ik dacht dat ik binnen een paar dagen wel weer beter zou zijn, maar ik ben nu al bijna een week ziek en het lijkt ook nog steeds niet veel beter te gaan. Nu nog hopen dat ik de rest van ons gezin niet besmet.

 7. Influenza benoemen we vaak als 'gewoon een griepje', maar het ene 'griepje' is de andere 'griep' niet. Van de griep kun je je soms behoorlijk beroerd voelen! Het is ook niet voor niets dat veel mensen een griepprik krijgen aangeboden.
  Dat jullie gespaard mogen blijven. ;-)

 8. Griep heb ik niet maar als sinds 1 december oog, keel en bijholteproblemen. Dat ben ik behoorlijk zat ondertussen want dat gesukkel is zo vervelend.

  Soms kan je maar beter echt goed ziek zijn en dan weer opknappen dan dit.

 9. Dit jaar heerst er een hele vervelende griep! Ik ben er nog van aan het bijkomen ;)
  Om eerlijk te zijn klagen de mannen hier in huis niet erg als ze ziek zijn, ze houden zich vaak alleen extra rustig.

 10. Ik voel me weleens 'grieperig' (een zware verkoudheid, niet ziek genoeg om thuis te blijven maar niet fit genoeg om te werken) maar echte griep heb ik al zeker 40 jaar niet meer gehad. Hopelijk zet die traditie zich nog heel veel jaren voort!

 11. Nog niet hier gelukkig. Ik heb wel een griepprik gehad ivm longoperatie paar jaar terug. Ik val dus in de risicogroep.
  Het klinkt misschien raar maar ik ben ook altijd zo vies van winkelwagens. Als ik boodschappen heb gedaan is het eerste wat ik doen: handen wassen!

 12. Hier nog niet de echte griep gelukkig en dat hoop ik graag zo te houden!
  Wel momenteel een flinke verkoudheid die op de deur geklopt heeft en helaas heeft iemand hem binnen gelaten. Ook niet lekker van, maar ja.
  Herkenbaar, we hebben vorig jaar in een fijn steek-elkaar-lekker-aan cirkeltje gezeten. Ik geloof dat het griepje wel 2 of 3 keer langs is geweest bij ons alle 5.
  Ook vies van winkelwagens en leuningen van roltrappen en zo...brrr.
  Ik hoop dat het jullie ook bespaard blijft!

 13. Interessant zeg! Wij hebben het hier wel te pakken (gehad). Ik ben nog herstellende, dochter is al ziek geweest en vriend begon sinds gisteren met verkoudheid en keelpijn dus die zal vanaf morgen of overmorgen ook wel griep hebben hem kennende haha!

  Ach ja.. het hoort er bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>