Reacties

Paardenmiddel tegen verkoudheid + 5 huismiddeltjes — 11 reacties

 1. Het zoute water opsnuiven uit mijn hand helpt bij mij wel, net als de ui.
  Wat bij ons nog meer helpt: rhinoforce druppeltjes van Vogel, zinkzuigtabletten zodra je ook maar iets van een verkoudheid voelt opkomen, geen melkproducten, voorzichtig met suiker en vooral zorgen voor voldoende nachtrust.

  Voordat ik wist dat ik koemelkintolerantie had, was ik vaak zwaar verkouden. Kon weken duren. Nu eet ik alleen roomboter en af en toe kaas en die rare verkoudheden heb ik zelden meer gehad.
  Stomen helpt bij mij ook niet, alcohol vind ik niet lekker en ik word er misselijk van, en met dampo smeren oid daar word ik pas echt ziek van. Ik krijg het dan zo koud en ik word er juist benauwd van.
  Ben je nu verkouden? Beterschap dan!

 2. Lekker lang en heet douchen en dan in bed kruipen met veel warme kruikjes,bedsokken aan en een warme pyama/huispak en met kopje kruiden thee en glaasjes verse sap, met een goed boek en/of wat fijne melancholische muziek-dan voel ik me iig al iets beter :-D
  Er is niks waar ik zo lekker van opknap als een paar uurtjes slapen.

 3. Stomen met alleen water helpt hier ook niet. Stomen met kamille wel.
  Licht zout water opsnuiven helpt soms wel, soms niet.
  Verder kan ik bij verkoudheden niet zonder cinuforce. Zowel mijn moeder als ik hebben bij de kleinste verkoudheid al heel snel voorhoofdsholteontsteking. Sinds we de cinuforce hebben ontdekt dus niet meer. :-) geen aandelen, wel altijd een reservepotje in de kast.

 4. Daar had ik ook last van dat niets echt goed hielp en laatst bij- en voorhoofdsholteontsteking. Huisarts raadde me aan om een Rhino Horn(even googlen) te halen bij de drogist. Simpel maar erg effectief, je spoelt als het ware je holtes schoon met lauw, zout water. En wat ik niet had verwacht maar wel gebeurde: het werkte!
  Ook mijn zoon die 2 weken later verkouden werd ging ermee spoelen en was er tevreden over.

 5. Hier gebruikt mijn dochter elke dag een maatschepje echina force van dr vogel. en hoewel ze vroeger bij elk virus ook onder zeil ging heeft ze nu haast nergens last van.
  Ik had mijn twijfels erbij hoor en het is vrij aan de prijs maar hier werkt het .

 6. De yogamethode, waarbiJ je je linker neusgat dichtdrukt ,door je rechter neusgat inhaleert ,dan rechter neusgat dicht drukken en door linker uitademt; dat werkt bij mij het beste. Dan ga je verder. .... Inademen door linker, open neusgat en uitademen door rechter neusgat,terwijl je het linker dicht drukt. Lijkt ingewikkelder dan het is. Succes!

 7. Bij mij helpt niks of hooguit voor een half uurtje. Na het douche kan ik even vrijer ademen maar daar is dan ook alles mee gezegd.
  Gewoon accepteren dat ik verkouden ben en hopen dat het snel los komt zodat de zakdoeken tevoorschijn gehaald kunnen worden.

 8. Aahh sorry, geen nieuwe tips voor je dan! :-( Bij mij helpt de ui heel goed!! Staat nu ook weer naast mn bed én bij die van de kids! Hier ook allemaal snottebellen. Zout water en stomen helpen vaak inderdaad maar kort (of niet) tegen verstopte neus, maar afgezien daarvan schijnt het wel goed te zijn, omdat het ook bacteriën doodt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>