Reacties

Quooker energiezuiniger dan een snelkoker + 6 Quooker nadelen — 19 reacties

 1. Wij hebben sinds februari een Quooker en ik vind het zeer comfortabel. Niet meer lang wachten tot het water heet is, wat van de zolder moet komen. Ook de 60 graden kraan is heel fijn. Wij hebben wel 12 zonnepanelen en stroom genoeg.

 2. Wij kregen de quooker als kado bij onze keuken, ik zou er nooit zelf voor hebben gekozen. Maar hij is idd heel erg handig voor dat kopje thee, maar ook bij het koken. Bij het steriliseren van een potje, het schoonmaken van een slagroomtuit. Mijn man is er aan verknocht geraakt, maar ik denk niet dat ik hierna een nieuwe ga kopen. Duur. Onzinnig, want het kan ook zonder. En hij neemt ook nog een half kastje in.

 3. Het ziet er altijd ideaal uit, zo'n kraan, maar toch begin ik er niet aan. Ik vind het echt te duur qua verbruik. Mocht er in een toekomstig huis één zitten, zou ik die er zeker niet uit (laten) halen, maar er zelf één kopen? Voor nu is dat een nee.

 4. Wij hebben beide: 35 zonnepanelen én de quooker (en 2 elektrische auto's en nog veel meer apparatuur uiteraard). Met een waterkoker vergat ik vaak dat ik het water gekookt had, omdat het zo lang duurt. Dan ging ik even wat anders doen en kwam een uur later - zonder wat te hebben gedronken - weer bij die afgekoelde machine.

  De Quooker is voor mij als fervent theedrinker ideaal. Ook met koken gebruik ik 'm regelmatig. Ik wilde er geen één die ook koelt, vooral omdat ik in de winter veel minder bubbelwater drink en het nóg meer ruimte in het kastje inneemt dan.

 5. Wij hebben ook zo’n kraan en gebruikten hem met heel veel plezier: want heel comfortabel!
  Tóch hebben we een waterkoker en een heel goede thermoskan gekocht. Het blijkt dat de boiler continu op 110 graden moet staan om kokend water te leveren. We hebben (voorlopig?) de boiler uitgezet om te besparen. En het scheelt tóch weer🤷🏻‍♀️

  Hartelijke groet, Noor

 6. Sinds de quooker ook via één kraan in de handel is, ben ik fan. Wij hebben geen “spuitwater.
  Wij gebruiken nu op de begaande grond niet meer heet water, maar alleen de quooker.
  Onze boiler hangt namelijk op de 1e etage en door oa voor het schoonmaken mengen we nu met koud water bij.
  Geen gedoe meer om het koude water wat je niet wil gebruiken op te vangen.
  Bij langdurige afwezigheid zetten we de quooker uit. Onze ervaring is inmiddels dat het water in het reservoir zo weer op temperatuur is.

 7. Ik kook weinig water. Hou niet van thee, drink dat liever koud en dan zonder thee.
  Heb wel een koffiezetter van 600 watt die ik 's-ochtends gebruik voor 1 mok koffie. Doet er 3 minuten over en verbruikt 1,2 ct aan stroom per mok.

  Ik doe ook af en toe cup a soup. Het goedkoopst is dat in een klein steelpannetje op matig gas. Doet er dan 4 minuten over en kost me 0,9 ct aan gas. In de magnetron (2,7 minuut) kost het me 2,4 ct aan stroom en in een waterkoker (1,3 minuut) 1,7 ct aan stroom. Ik reken dan met de nieuwe plafondprijzen.

  Als de stroom uit een gascentrale komt, dan verbruikt die voor m'n magnetron en waterkoker meer gas dan ik zelf voor m'n steelpannetje met deksel gebruik.

  Zo'n qooker is behoorlijk duur in aanschaf. Voor mijn kleine beetje warm water gaat dat nooit lonen.

 8. Ik gebruik gewoon mijn waterkoker. Een thermoskan warm water klaarzetten vind ik een goed idee. Ik denk dat ik dan vaker thee zou drinken omdat ik te ongeduldig ben om op de waterkoker te wachten (ik weet het; dat is erg). Maar ik heb nog steeds geen grote thermoskan gekocht. Toch eens doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder