Gootsteenkast

gootsteenkast
Mijn gootsteenkastje

De gootsteenkast is een lastig kastje vind ik.

Doordat de buis van de gootsteen er in zit, is de ruimte beperkt. De meeste mensen hebben een vuilnisbakje en schoonmaakmiddelen in hun gootsteenkast staan. Ik ben er daar één van.

Mijn gootsteenkast was altijd een enorme zooi. De truc bleek om alle schoonmaakmiddelen, schuursponsjes en dergelijke in een mandje te zetten. Ook heb ik een oude plastic schort van de Kruidvat verknipt, en die dient nu als ‘vloerbedekking’. Als dit stuk zeil vies is, houd ik het onder de kraan, en daarna is het weer helemaal fris. Een opgeruimde gootsteenkast is ook handig voor je gootsteen ontstoppen. Dan kun je er tenminste bij.

Wat zit er in mijn gootsteenkast?

Laat ik eens op een rijtje zetten wat ik in mijn gootsteenkast heb liggen!

 • Vaatwastabletten van de Lidl
 • Afvalemmertje van de Action
 • Oud dienblad, waarop ik groenteafval leg. Bijvoorbeeld als ik de aardappels schil, gooi ik de schillen om dat dienblad
 • Plastic mandje met daarin schoonmaakmiddelen zoals Cif, vloeibare Groene Zeep en natuurlijk schoonmaakazijn.
 • Schuursponsjes

Gootsteenkastje reorganiseren

Er bestaan een soort rekjes die je in je gootsteenkastje kunt zetten. Met sommige kun je als het ware twee verdiepingen creeëren in je gootsteenkast. Maar ik kon er nu nergens eentje vinden.

Mijn 2 reorganisatietrucs voor de gootsteenkast zijn:

 1. Gebruik een mandje om schoonmaakmiddelen in te zetten. Het lijkt netter,  en als je je gootsteenkast wilt schoonmaken, hoef je alleen  het mandje er uit te halen.
 2. Leg een stuk zeil of vloerbedekking onder in je gootsteenkast. Het is een behoud voor je kastje, en het is makkelijker om schoon te maken.

Wat staat er in jouw gootsteenkast?

Similar Posts

13 Comments

 1. Mijn kastje is helemaal een ramp want ik heb een rvs spoelkast. Hier zit in het midden een vast plank. Verder zit nog onze keukenboiler in dit kastje dus veel ruimte heb ik niet.
  Bakje voor batterijen, bakje voor plastic dopjes, schuursponsjes, vaatwasmiddel, groene zeep, schoonmaakmiddel, handcreme. Dat is het wel ongeveer denk ik.

 2. Weckpotten met meel, linzen, thee, koffie, caffeinevrije koffie, macaroni, gierst,havermout.
  Aan de binnenkant van het deurtje zit een keukenrolhouder met keukenrol.
  Ik heb in totaal maar die kastjes waarvan de gootsteenkast er één is. Vandaar dat er geen rommelkastje of schoonmaakspullenkast van gemaakt is maar een voorraadkastje. In weckpotten voor het geval er ooit een lek komt, én omdat het leuk staat en overzichterlijk is.

  Groet,Greet

 3. Mijn man heeft voor mij een plankje gemaakt in mijn gootsteenkastje. De ruimte die de zwanenhals van de afvoer inneemt heeft hij uitgezaagd. Ik kan dus behoorlijk veel kwijt in het gootsteenkastje.

 4. Bij ons staan er 2 dozen in. Eentje voor oud papier en de andere voor lege flessen. In ieder geval niks wat schadelijk is. Kleine kinderen mogen naar hartelust in mijn keukenkastjes kijken, zonder dat ik me zorgen moet maken.

 5. hier een afvalbak en de doos met vuilniszakken en een bakje voor de sponsjes/borstels.
  Flessen staan boen de gootsteen in het kastje.
  Groet, WIlma

 6. Ik heb in mijn gootsteenkastje een prullenbak met drie aparte emmers (een voor plastic, een voor gft en een voor restafval) Daar boven op staan 2 mandjes (een met de rolletjes pedaalemmerzakken, vuilniszakken etc. en een voor oud papier)
  Daarmee is het kastje vol.
  Bij mij staan de schoonmaakmiddelen ook hoog. Veilig buiten het bereik van grijpgrage kinderhandjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.