Reacties

Vet in gootsteen? — 19 reacties

 1. Een verstopte gootsteen is echt heel erg vervelend inderdaad. Ik gooi er ook nooit vet in, maar ja, als ik gekookt heb en ik sta de pannen om te spoelen, verdwijnt er toch altijd weer een klein beetje vet in de gootsteen, denk ik. Verloren pasta, rijst en groente probeer ik gelijk weer eruit te halen, maar ja, er verdwijnt ook wel eens wat in de gootsteen, helaas.

 2. Ik gooide juist regelmatig koffiedik door de afvoer omdat ik juist de tip had gekregen dat dit zou helpen om verstoppingen te voorkomen! Oeps! Gelukkig doen we wel ook ook nog regelmatig een handafwasje, dan gaat er warm water met sop door de afvoer, dat zal ook wel een beetje ontvetten.

  • Koffiedik wordt soms inderdaad ook wel eens genoemd als een middel om ontstopping te voorkomen. Maar het lijkt mij toch niet verstandig.

   Hieronder twee van die tegenstrijdige adviezen over koffiedik:

   'Omdat koffiedik niet helemaal oplosbaar is in water, wordt het echt een rommeltje wanneer het koffiedik zich hecht aan de olie die de leiding al bedekt. Je kan het beter in de kliko gooien of nog beter: composteren.' (Libelle)

   'Wist u echter ook dat koffiedik een verstopping van uw gootsteen kan voorkomen? Het goedje zorgt er namelijk voor dat rommel zich een stuk lastiger aan de binnenkant van het leidingwerk kan hecht. '(Gootsteen bedrijf)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder