Reacties

Koffiedik door gootsteen: voor- en tegenstanders! — 25 reacties

 1. Koffieprut uit het espresso-apparaat gaat door de gootsteen. We hebben daar sindsdien geen verstopping meer gehad. Wel toen we dit nog niet deden. Koffieprut wat in een koffiefilterzakje zit, gooien we gewoon in de groentebak of prullenbak.
  Soda of bakingsoda werkt hier niet. Dit gebruiken we bij de wastafel in de badkamer. Dan kunnen we alsnog met de draad de boel doorsteken.

 2. Wat heb je toch altijd leuke stukjes. Hoe kom je er iedere keer bij om zulke dingen te onderzoeken. Ik vind het echt leuk. En ik steek er ook nog wat van op. Ik denk dat een zeefje, met af en toe soda tegen het vet, het beste werkt.

 3. Bij ons thuis ging het altijd in de groene bak. En zelf heb ik een Senseo (die alleen wordt gebruikt voor bezoek, want zelf lust ik geen koffie) en bij mij gaat een gebruikte pad in de prullenbak.

 4. Ik doe eens in de maand, schoonmaakazijn in de gootsteen, dop in de wasbak, en was mijn handen tot de wasbak vol is en dan laat ik het water weglopen. Nooit geen verstoppingen in mijn huis. Zelfde doe ik bij het toilet, heb een bakje in de wasbak daar vang ik het water in op, gooi dat in een emmer en als die vol is gooi ik dat in het toilet.
  Maar verstoppingen in het toilet komen vaak door billendoekjes en tampons die de dames door het toilet spoelen, dit is mijn verteld door medewerker RRS.

 5. Sinds een week doe ik koffiedik op de aarde van de grote plantenpotten die buiten staan. Katten gebruikten die potten nogal eens als kattenbak, koffiedik schijnt dat te voorkomen. Hoop ik !!!!!
  Als de gootsteen verstopt is probeer ik het eerst met een plopper. Zo'n rubber ding met een stok. Als dat niet helpt dan soda maar in ernstige gevallen ook wel gootsteenontstopper.

 6. Koffiedik,....

  Kennen jullie de uitspraak,.. alles met mate?

  Dan hebben jullie al een aardige richtlijn,...

  Want regelmatig koffiedik in je gootsteen slijt de aanslag weg uit je afvoer van je gootsteen/wastafel.

  Je kan natuurlijk ook bakken vol er ingooien,.. wat als verrassing?,... een verstopping oplevert,...

  het is maar net wat je wil bereiken

 7. Hier gaat het in waar het hoort als stond wel in oma weet raad boekje ook dat het helpt bij een verstopping maar die heb ik nog nooit gehad want ik heb er zo een speciaal roostertje er in.

 8. zowel onze vaste loodgieter als de man van de riolering die hier een keer kwam raadden allebei af om koffie prut door de gootsteen te spoelen.

 9. Bij de garage waar ik ooit werkte, hadden we een supersonische koffiemachine. Dat ding was aangesloten op de waterleiding dus er hoefde nooit water in. De afvoer was ook rechtstreeks aangesloten op de waterleiding. Maar er waren ook vaak verstoppingen in de waterleiding van het keukentje. Volgens de monteur kwam dat door de koffiedrab die meekwam tijdens het spoelen. Dus ik zeg ‘nee’. Geen koffiedrap.

 10. De monteur van het koffiezetapparaat van het bedrijf waar ik ooit werkte, zei altijd dat het slecht was. Ik geloof die man dus ik zou het niet in mijn afvoer gooien. Maar ik zet koffie met cupjes dus ik heb niet eens drab meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder