Reacties

Verstopte wc : ( — 24 reacties

 1. Wat bij ons geweldig hielp bij een verstopte wc en ik had het 'in paniek' ook maar snel op internet gevonden was het volgende .... en geen vieze handen!:

  Doe een lege zak / plastic tas in de wc en vul die met water. Daarna beweeg je die zak met water heen en weer in de toiletpot, je laat hem als het ware steeds vallen op het water wat al in de pot staat. Door de schokgolf die dat geeft schiet de verstopping door. Je kunt ook je had in de zak met water stoppen om de zak dieper te krijgen.

 2. Een verstopte wc is inderdaad een zeer acuut en groooot probleem!
  Die tip van Yvonne (hierboven) ga ik onthouden. Als je het probleem zelf kunt oplossen zonder loodgieter, scheelt dat weer...
  Mijn wc is ooit overgestroomd doordat de gemeente mijn leidingen doodeenvoudig niet op het riool had aangesloten!

 3. Sinds onze nieuwe afvoer hebben we het gelukkig niet meer aan de hand gehad.
  Toch denk ik ooit, als ik zie welke hoeveelheid papier mijn zoontje soms gebruikt dat het er nog wel eens aan zit te komen.
  Ik probeer hem de hele tijd duidelijk te maken dat minder ook echt wel goed genoeg is en dat, als het misloopt, er nog zoiets is als de zeeppot en water...

 4. Er is nog een oorzaak van verstopte of overlopende wc...regenoverlast en overvolle riolering. Hier betekent dat dat er bij regenbui van formaat de wc overstroomt, en de wasbakken. Vreselijk. Ik doe sowieso bij vertrek van huis de wc-deksel dicht zodat er geen opspetterende rioolwatervlekken komen op de muren. De wasbakjes sluit ik ook af met een universele stop.

  Groet,Greet

 5. We hebben dat gelukkig nog nooit gehad, maar vorige week gooide onze peuter een aantal billendoekjes in de wc en trok door.. Ik was net te laat, maar gelukkig doet hij dit anders nooit, hij weet... Billendoekjes in de prullenbak en wc papier in de wc, maar was even in de war ;)

 6. Ik het huis waar ik 2 jaar geleden ben komen wonen liep de wc slecht door. Achteraf bleek dat hij van binnen bijna totaal geblokeerd was door urinesteen. De oude man die er eerst woonde trok maar 1-2x per dag door en daardoor kon zich zoveel steen binnenin verzamelen.

  • Was die oude meneer dan heel zuinig met water of zo, dat hij maar zo weinig doortrok? Eigenlijk wel goed om te weten dat je dan risico loopt op urinesteen!

 7. ieuwwwhhh! Ja, ik moet eerlijk bekennen: ook wij hebben weleens een vertopte wc. Komt volgens mij doordat we met 5 mensen leven, maar één wc hebben en daar soms achter elkaar een grote boodschap op moeten doen. Hilarisch? Ja! Vervelend? Dat ook! Oplossing: de ouderwetse ontstopper werkt het beste!

 8. Hier een regelmatig terugkerend probleem op dagen dat de hele familie thuis is (verjaardag, Kerst enz.).
  Wat bij ons enorm helpt: als iemand regelmatig niet gewoon doortrekt, maar de spoelknop ingedrukt houdt tot de bak helemaal is leeggelopen. Blijkbaar spoelt de toilet gewoonlijk niet met veel water door. Als we af en toe op zo'n drukke dag de volle dosis water geven, is er niets aan de hand!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder