Stamppot witte kool met spekjes: spotgoedkoop

Gepost August 6, 2019 in Huishoudelijke beslommeringen / 19 Comments

Ik kon gisterochtend in de supermarkt niks beters bedenken, dus eten we vandaag stamppot witte kool. Het is een beetje een ‘machtige’ maaltijd voor in de zomer. Maar ja, zoals ik al zei: ik had geen inspiratie. En het is een handig eenpansgerecht. Bovendien is zo’n witte kool spotgoedkoop. Ze verkochten alleen de biologische versie, maar zelfs die kostte maar 1,29.

Om de stamppot nog een beetje op te peppen doe ik er een zakje magere spekreepjes door ad 2,39 en wat nootmuskaat. Aardappels had ik nog. Al met al kostte deze fantasieloze doch voedzame maaltijd mij 3,68. We eten hem met z’n vieren, dus dat is 92 cent per persoon.

Lees ook mijn stappenplan voor boerenkool koken!

Houd je van bloemkool? Dan vind je waarschijnlijk koolrabi ook lekker!

Wil je meer eenpansgerechten? Lees dan voor mijn post over Slow cooker recepten.

Wat staat er bij jou op het menu vandaag?


19 responses to “Stamppot witte kool met spekjes: spotgoedkoop

 1. Goed idee, dit. Ik bewaar ‘m zelf alleen wel even tot de winter;).
  Bij mij staat er vanavond witlof op de planning, net als gisteren overigens.

 2. Greet

  Shakshuka, dat is ui,knoflook,tomaat, wat kruiden(koriander,komijn,kaneel, pittige paprika,peper) en als alles gaar is een ei erop laten garen.
  Kost ook nog geen euro.

 3. cisca servie

  een heerlijke frisse salade met kipkluifjes en gebakken aardappels , een goed menu voor +34 gr. Gr. Cisca Servie

 4. lena

  brrr klink echt heel vies, ik houd helemaal niet van stampotten.

  Met dit weer lekkere salades met een stukje goed brood.

  Shakshuka ook heerlijk

 5. Mandy

  Wow dat is zeker spot goedkoop! Ik vind stamppot kool echt heel lekker. Al lang niet meer gehad ook. Misschien wel op het weekmenu voor volgende week 🙂

 6. Moet eerlijk bekennen dat ik dat nog nooit op heb… het nodigt op een of andere manier ook niet zo uit. Wij aten spaghetti vandaag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.