Reacties

Goedkope biologische boodschappen met een beperkt budget — 42 reacties

 1. Wij hebben heel ouderwets nog een week budget, een bedrag dat we aan het begin van de week pinnen en gebruiken als huishoudgeld. Wij zijn op die manier bewuster van wat we uitgeven.
  Mijn boodschappen doe ik grotendeels bij de Lidl en kies voor biologische producten als de prijs me bevalt. Ik vind het aanbod van biologische producten ook best redelijk.

  • Bij de Lidl en Aldi vind ik dat zeker ook! Ik ben daar ook echt blij mee.

   Slim om een bedrag te pinnen. Dat maakt het vaak een stuk tastbaarder.

  • Bij de biologische winkel ben ik geloof ik één keer geweest. Ik vond het leuk om de producten te zien, maar heb toch niets gekocht vanwege de prijzen.

 2. Ha, ja natuurlijk let ik/wij ook op biologisch, onbespoten etc etc. Niet alles nemen we bio, maar idd als eerste vooral die groentes die nauwelijks duurder zijn dan hun bespoten broeders. Denk dus aan wortelen uien en knoflook.
  Ook droge peulvruchten koop ik bij voorkeur bio.
  Tips heb ik niet echt, wel eten we minimaal 1 x per week het hele gezin vleesloos, ook beter voor milieu, en dan hou je ook weer wat geld "over"als het ware om bio produkten te kopen.
  Zelf streef ik erna op dit moment 50% biologisch te kopen, het is een begin zal ik maar zeggen.....
  Het geeft mij zelf ook wel een goed gevoel als ik al mijn bio boodschappen in mijn karretje zie liggen, moet ik zeggen.

  • Die droge peulvruchten ga ik onthouden Silllie! Bedankt voor de tip. En 50% biologisch vind ik al best veel. Dat haal ik nog niet.

   Wel zijn we een stuk minder vlees gaan eten al.

 3. Wij kopen idd vrijwel alles bio en ik erger me er helemaal niet aan als iemand gewoon geen echt budget heeft, zoals jij bv aangeeft met een groot gezin (en zo ongemerkt doe je toch al veel bio!)

  Ik erger me echter wel aan al die mensen die van alles kopen en doen en dan zeggen: ik vind bio te duur. Want dat is slechts een kwestie van prioriteiten stellen! Wij hebben het echt niet breed. Maar het is een prioriteit. Niet alleen voor ons en de dieren maar ook voor de wereld van morgen.

  Wij hebben een abonnement bij de estafette. Daarvoor betalen we €21 per maand. En dan krijg je korting op alles zijn verder de boodschappen niet meer duurder dan in de supermarkt. Vind het ideaal!
  Ook bio is het veeeel goedkoper om de seizoensdingen te kopen. En zorgvuldig te zijn met plannen zodat niets verspild wordt.

 4. Ik koop zoveel mogelijk biologisch. Lukt het niet om van alles altijd de bio-variant te kopen?
  Gebruik dan deze lijstjes: the dirty dozen en the clean fifteen.
  The dirty dozen zijn de 12 meest bespoten fruit en groentensoorten die je dus beter altijd bio koopt.
  The clean fifteen zijn de fruit en groentensoorten waar je de gewone variant van kunnen eten. ik kan de link niet plaatsen op je blog maar als je ze googelt komt je er vanzelf op.

  Ideaal voor mensen die niet het budget hebben om alles biologisch te kopen, maar wel gezonder willen eten. Fijne dag,Camilla

 5. Toen ik de titel zag staan wou ik al de Lidl roepen. Maar daarnaast vind ik in principe de prijs voor biologisch eten best te doen. Als je echt een klein budget hebt voor boodschappen dan is het inderdaad vrij aan de prijs, maar ik heb het idee dat ze de laatste tijd steeds normalere prijzen vragen voor biologisch eten, juist omdat ook steeds meer huismerken biologische producten in het assortiment hebben, waardoor het toch een stuk toegankelijker is voor de meeste mensen.

 6. Die wilde zalm van Lidl vind ik heerlijk. Iets kleiner dan de gewone diepvries zalm, maar zoveel lekkerder

  Die wilde zalm zal heus wel gekweekt zijn. Volgens de visverkopers op de markt kun je nauwelijks aan wilde zalm komen,

  Maar echt lekker.

 7. Weer wat geleerd. Ik ga normaal gesproken altijd naar de Lidl en ah. De Aldi ligt naast de lidl, dus komende week daar eens gaan kijken.

  • Grappig dat die twee concurrenten zo dichtbij elkaar zitten Gewoon Vlijtig! Qua winkelen vind ik de Lidl altijd net iets gezelliger dan de Aldi. De Aldi vind ik altijd een beetje grauw. Maar hun biologische producten zijn zeker de moeite waard.

 8. Hier gaat biologisch eten met vlagen (zoals veel dingen hier). Op Netflix zag ik afgelopen week de documentaire Foodinc en nu ben ik bezig met Cowspiracy. Dan word je weer even flink met je neus op heel lelijke feiten gedrukt.
  Ik wil voor ons gezin meer biologisch en minder dierlijke voeding kopen. Ik heb een tijd vegan gegeten maar dat lukte me niet meer goed toen ik glutenvrij moest eten en ik supergevoelig bleek te zijn. Er vielen teveel voedingsmiddelen af. Nu gaan we het weer proberen en denk ik zoveel mogelijk 'liever inconsequent goed dan consequent verkeerd.'
  Ik vind biologisch eten ook erg duur. Zeker met vier grote eters. Maar het scheelt al heel wat als je vaker plantaardig eet.

  • Met dat laatste bedoel ik dat je ook veel goeds doet door niet biologische groentes in de supermarkt te kopen, bonenburgers maakt en minder dierlijke producten koopt.

  • Mijn oudste dochter eet deze maand veganistisch. Er was één of andere challenge. Tot nu toe gaat het haar best goed af! Het leek mij best ingewikkeld.

  • Wat goed van je dochter!
   Het is tegenwoordig veel makkelijker en vooral veel lekkerder om vegan te eten. Zoveel goede kookboeken :-)

  • Ja, ik had er twee uit de bieb voor haar gehaald. Maar ze krijgt elke dag ook recepten toe gestuurd via de mail. Dat is wel handig aan zo'n challenge!

 9. Perfect! Ik wil graag meer biologische producten in huis halen, maar mijn budget laat dat niet altijd toe. De natuurwinkel is vaak best prijzig. Hier en daar vervang ik weleens iets voor een biologisch product zodat het 'er langzaam in sluipt'. Maar de biologische producten van de Lidl had ik nog niet ontdekt. Weer wat geleerd. Fijn! Dankjewel.

 10. Nee we kopen lang niet alles biologisch, kan niet uit.
  Anders zou ik het graag doen want het is inderdaad beter.
  Plantaardig eten wil mijn man niet, ik deed dat een poosje en hij
  vond het best te eten maar kan zijn vlees niet missen.
  En als hij vlees eet, ruikt het bakken zo lekker dat ik vanzelf ook vlees mee eet.
  Beetje dom maar ja, zo werkt het bij mij.

  • Het lijkt mij ook wel lastig als je partner andere voorkeuren heeft. Ik heb dat alleen al met onze lampen! Laat staan met het eten.

   En ik kan me voorstellen dat je als je het eerst staat klaar te maken sneller mee eet.

 11. Ik ben ook niet zo van het biologische, voornamelijk vanwege de prijs. En inderdaad bij Lidl en Aldi hebben ze tegenwoordig steeds meer biologische producten in de schappen liggen en die prijzen vallen best mee.

 12. Eén van de belangrijkste redenen waarom ik bijna nooit biologisch koop, is de onduidelijkheid bij het aangeven van het etiquette 'biologisch'. Ik heb al zoo vaak gehoord dat er wordt geprutst met de toekenning van dit label en vertrouw het dus gewoon niet meer. Ik ga dan ook niet meer betalen voor wat vaak een illusie is waarschijnlijk. Europa moet echt dringend werk maken van strengere regels!

  • Ik snap wat je bedoelt! Er zijn zoveel keurmerken, en daar lees je geregeld over dat ze niets inhouden. Maar het Europese keurmerk in deze post schijnt echt betrouwbaar te zijn. En dat wil ik graag geloven...

 13. Wij eten veel biologische producten maar zeker niet alles want de producten zijn toch vaak wel iets duurder. Het assortiment van de Aldi en de Lidl biedt steeds meer keuze. Biologisch eten zou beter en lekkerder moeten zijn maar zoals bijvoorbeeld bij thee proef ik dat echt niet. Dan koop ik dat geen tweede keer meer want dan vind ik het zonde van het geld.

  • Wat smaak betreft heb ik eigenlijk nooit echt verschil geproefd, nou je dat zo zegt. Hoogstens dat onze eigen spercieboontjes erg lekker waren. Maar dat kan ook het idee geweest zijn, omdat ze uit eigen tuin komen.

 14. Handige tips! Ik probeer ook vaak voor bio te kiezen, maar als student vind ik dat ook vaak te duur. Toch probeer ik het wel te doen, tenzij het verschil echt héél groot is. Inderdaad, als ik de loterij zou winnen dan zou ik het wel weten haha.

  • Als student kan ik me heel goed voorstellen dat je op je centen moet letten! Bij de Aldi en Lidl zijn de prijzen een stuk vriendelijker, dus wie weet.

 15. Wij eten bijna altijd alles biologisch. Het is vaak idd iets duurder maar een mens moet nou eenmaal keuzes maken. Ik drink niet, rook niet en eet slechts een dikke (biologische) chocolade-reep per week!

 16. Helaas heb ik weinig aan jouw tips gezien die twee supermarkten voor mij een dagje uit betekenen, hahaha dus nee, en straks als het weer echt omslaat dan is het alleen maar erger met fietsen, wel let ik op en als het biologisch in de aanbieding is gewoon hier dan neem ik dat ook ja.

  Kip etc. als het in de aanbieding is of als ik er wat extra geld voor heb, het is gewoon lekkerder, dat staat zeker voorop! Kippen, lol... ik zag ineens kippen voor mij hier op het balkon met mijn Picasso ertussen, hahahaha

  X

 17. Ik zie het liever zo; de rest is goedkoop en waarom is het goedkoop...? Juist. Dit geldt ook voor vlees en eigenlijk alles, hoe goedkoper hoe slechter het meestal is voor je al dan niet door gifstoffen of vulmiddelen waar je lichaam niks aan heeft (kattenvoer idem). Voor je budget maakt het natuurlijk niks uit, maar ik vind het vervelend om te zeggen dat iets te duur is. Dat zijn eigenlijk de normale prijzen in mijn ogen, de rest is goedkoop omdat het volgespoten wordt of gekweekt terwijl het niet het goede seizoen is (waardoor het niet smaakt, en dan moet je het weggooien, waardoor het gelijk niet meer zo goedkoop is).
  Ik baal soms wel dat wij alleen een (hele beperkte) Dirk hebben (ook erg weinig bio en heel erg wisselvallig helaas) en geen Aldi, aan de andere kant kun je daar voor vegetarische producten echt totaal niet terecht dus ik zou er waarschijnlijk toch niet zo vaak komen. :P

 18. Fijne tips! Ik studeer zelf nog en aangezien ik evenveel mee wil betalen als mijn vriend, die al wel werkt, hebben we dus wel een bepaald budget waar we ons aan moeten houden. We eten daarom ook niet alles biologisch, maar als het in de aanbieding is, kies ik er eigenlijk altijd wel voor. Het valt mij vooral op dat biologische producten veel meer smaak hebben.

  • Ja, dat hoor ik ook vaak! Dat biologische producten meer smaak hebben.

   Interessant dat je even veel wilt mee betalen als je vriend! Ik ben een beetje nieuwsgierig Kirsty: waarom is dat? En heb je wel eens overwogen om procentueel even veel mee te betalen? Dus gebaseerd op je inkomen?

 19. Hier nog zo'n type die bio te duur vindt. Ik zou graag alles bio kopen maar in de praktijk doe ik dat niet. Vanwege budget inderdaad. Wel let ik op enummers en zo kom ik toch af en toe in de biowinkel voor producten die je nergens anders kunt kopen zonder e.

 20. Ik probeer wel vaak de biologische producten te pakker, maar dat komt niet altijd uit met de financiën. Gelukkig is er toch wel vrij vaak biologisch in de reclame, dus dat scheelt echt enorm!

 21. Ik heb een lieve zus met een enorme moestuin en zij levert gratis ;-)

  40% duurder dan de "gewone boodschappen" vind ik veel. Jammer. Ik koop niet echt bewust biologisch maar loop graag en regelmatig bij Eko Plaza of een andere bio winkel naar binnen.

 22. Hallo, Ik heb een webshop voor biologische producten, niet vers. Ik koop mijn producten in in Duitsland en voer alleen het huismerk greenorganics. De producten zijn erg laag geprijsd voor bio maar wel van goede kwaliteit. Als jullie eens een kijkje willen nemen kan dat op ecosmile.nl Vanaf 25 EUR verzend ik gratis ook.
  Misschien tot ziens bij ecosmile

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder