Inside information: Tips voor overstappen naar andere energieleverancier!

inside informationIk houd van ‘inside information‘. Oftewel informatie van ‘binnenuit’. Ervaringen en informatie van iemand die ergens werkt.

Dus was ik erg blij met het blog van Leven zonder schuld met tips voor het overstappen naar een andere energieleverancier. En de reden dat ik haar informatie zo interessant vond is dat zij jarenlang bij een energieleverancier heeft gewerkt!

Eén van de dingen die me troffen in haar post was dat een gemiddeld gezin genoeg heeft aan 16 zonnepanelen. En dat meer niet beter is! Kijk, dat wist ik niet! Ik ben altijd van de school: ‘Als een beetje goed is, dan is meer beter.’ Dat is dus niet zo.

Ga jij overstappen van energieleverancier? En heb jij nog leuke insider tips?

Similar Posts

13 Comments

 1. Nee ik ga niet overstappen zoals je nu weet ik huur, zit in een flat met verplichte stadsverwarming en daarmee kan ik ‘nog’ niet overstappen heel Almere Stad zit verplicht bij de Nuon, nu kun je wel je energie dan elders onderbrengen maar dat betekent alleen maar meer ellende qua papierwerk en betalingen, liever onder 1 dak dan een stukje hier of daar.

  X

 2. Ja, maar eerst even 31-12 afwachten en de bonus krijgen. Dan stap ik weer over. Hopelijk heeft essent dan weer een goede aktie en kan ik terug naar hun.

 3. Ik wist dat zelf ook niet. Ik heb weer iets bijgeleerd. :)
  Ga ik zelf overstappen? Nee zeker niet, je zit altijd achteraf nog met een rekening.
  Ik heb ook een deel terug gekregen, dus ben helemaal tevreden. :)

 4. Wij stappen elk jaar over en daarmee besparen we toch enkele honderden euro’s per jaar.
  Er staat bij mij nog steeds een artikel in de planning over dit onderwerp.

  Bedankt voor de link naar het blog van Leven zonder schuld want daar staat veel waardevolle informatie op een rijtje over dit onderwerp :)

 5. Wij hebben in al die jaren nog geen overstap gemaakt. Ook niet van plan. Misschien als we ons nieuwe huis hebben gekocht dat we het gaan onderzoeken, net als de rest van de dingen.

 6. Dat artikel moet ik maar eens snel gaan lezen. Ik zit al jarenlang bij dezelfde energieleveraar, maar zoals Godelieve (boven) zegt, kost mij dat waarschijnlijk honderden euro’s per jaar te veel! Tot nu toe durfde ik niet over te stappen. Heb ooit ontzettend veel ellende gehad met het overstappen naar een ander telecombedrijf. Dat heeft mij toen (ook) heel wrang en heel onterecht honderden euro’s gekost! Ik dacht toen: Dat nooit meer!

 7. Vorig jaar voor de eerste keer overgestapt en dat is me goed bevallen.Ik kreeg weer een aanbod van mijn huidige leverancier en ben weer aan het vergelijken.

 8. MIjn tip is dat je voor maximale besparing elk jaar moet overstappen. Heb nu groene stroom van engie (engie-energie.nl ) waar ik 150 euro extra korting kreeg. Eigenlijk wel jammer dat je elk jaar van energieleverancier moet switchen, want ik heb een keer ook een hoop gedoe ermee gehad. Zonnepanelen plaatsen kan ik niet, want het is een huurwoning. Maar mocht ik ergens voor langere tijd gaan wonen dan zou ik het zeker overwegen! Gr, Ann

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.