Aldi versus Lidl: 2010 vergeleken met 2023!

aldi versus lidl
Aldi versus Lidl.

Welke winkel is fijner?

En goedkoper?

En hoe is de kwaliteit van het Lidl assortiment versus het Aldi assortiment?

In augustus 2010 had de Lidl voor het eerst meer klanten dan de Aldi. Vijfendertig procent van de huishoudens ging naar de Lidl, en 34,3 procent naar de Aldi.

Dit schreef ik in november 2010 over de Aldi versus Lidl.

Aldi versus Lidl 2010

Lidl: mooiere winkel

Persoonlijk vind ik de Lidl een mooiere winkel: het is er lichter en ruimer van opzet dan de Aldi. Ook vind ik bij de Lidl de rijen meestal korter. En voor mijn gevoel is het Lidl assortiment groter dan dat van het Aldi assortiment. Dat de Lidl van de Consumentenbond een pluim kreeg voor de beste kwaliteit van groenten en fruit maakte mijn liefde voor deze winkel nog groter. En wat ik helemaal top vind van de Lidl is dat ze actief bezig zijn met het milieu met hun Lidl green bag.

Aldi vs Lidl: Lidl in Doetinchem: betaald parkeren :(

Het grootste nadeel van de Lidl bij ons, is dat er betaald parkeren is! Dat vind ik helemaal niet passen bij zo’n goedkope supermarkt, en soms ga ik daarom naar de Aldi. Ook hebben ze bij de Aldi tenminste goedkope chocoladevla voor 75 cent. Om mij onduidelijke redenen heeft de Lidl die uit het assortiment gegooid.

Maar over het geheel genomen geef ik de voorkeur aan Aldi versus Lidl.

Aldi versus Lidl:: Meer Aldi’s dan Lidls

Toch is de Aldi in de regio Doetinchem beter vertegenwoordigd dan de Lidl. In een straal van acht kilometer zijn er vier Aldi’s, en maar één Lidl*.

Wat ik graag koop van het Lidl assortiment!

Wat ik er niet koop

 • pasta’s
 • vlees
 • sausjes voor pasta’s of op groentes
 • potten met groentes
 • magere yoghurt

Aldi versus Lidl 2023

Nog steeds vind ik de Lidl winkels vrolijker en mooier dan die van de Aldi. De Aldi winkels vind ik toch vaak wat grijzig en somber. Wat betreft het Lidl assortiment en het Aldi assortiment: de Lidl wint telkens de prijs voor de mooiste groenten en fruit, dus dat koop ik daar het liefst. Als je op hun websites kijkt dan hebben ze allebei een mooi en uitgebreid assortiment, maar heeft de Lidl volgens de eigen website veel meer.

Aldi assortiment versus Lidl assortiment

De Lidl uit zich ook een stuk meer over duurzaamheid dan de Aldi. In mijn beleving staat de Lidl meer in de samenleving dan de Aldi, en spelen ze meer op de actualiteit in.  Lees ook mijn reviews van het Lidl verspakket en de Lid verspil me niet sauzen.

Aldi versus Lidl: A-merken bij de Aldi en de Lidl!

Zowel bij de Lidl als de Aldi verkopen ze tegenwoordig ook heuse A-merken! Terwijl dat juist altijd het belangrijkste verschil was met ‘gewone’ supermarkten: Het Aldi en Lidl assortiment bestond uit hun eigen huismerk of andere ‘onbekende’ merken.

Ze hadden geen A-merken in hun assortiment. Maar inmiddels heb ik bij de Lidl al weleens Unox romige tomatensoep uit een zak gekocht en bij de Aldi een Unox rookworst. Maar ze hebben dus zeker niet alle A-merken in hun assortiment, en het aanbod wisselt. Die romige tomatensoep heb ik daarna niet meer in het Lidl assortiment terug gezien bijvoorbeeld.

Hieronder een aantal A-merken die in het Aldi en/of Lidl assortiment zaten:

 • Unox soep in een zak
 • Coca cola
 • Milka chocolade
 • Hero Cassis
 • Kinderchocolade van Ferrero
 • Unox rookworst
 • Lidl Douwe Egberts koffie!
 • Nutella
 • Knorr wereldgerechten
 • Mini’s (marsjes, nutsen en dergelijke)
 • Calvé pindakaas
 • Becel
 • Blue Band
 • Oreo’s
 • Bastognekoeken van LU
 • Pringles
 • Kitkat
 • Heinz ketchup

Hier vind je meer voorbeelden van het Lidl assortiment van A-merken.

Aldi versus Lidl conclusie

Lidl en Aldi zijn allebei een zogenoemde prijsvechter. Een supermarkt die bekend staat, en zich profileert als een goedkope supermarkt. Maar zeker bij de Lidl is er sprake van een zekere ‘verluxing’.

Overigens is het altijd slim om prijzen te vergelijken: het is niet altijd zo dat je voordeliger uit bent bij de Lidl of Aldi. Als je goed op aanbiedingen let, is een product soms goedkoper in een ‘gewone’ supermarkt.

Let op: in 2023 kwam Aldi als de duurste supermarkt uit de bus bij een test!

*Inmiddels zijn er minder Aldi’s en twee Lidls in Doetinchem!

Lees ook mijn post over de Boni supermarkt.

Wat is jouw favoriet wat betreft Lidl vs Aldi?
En zijn er bij jou ook meer Aldi’s dan Lidls?
Welke producten haal je bij de Aldi, en welke juist bij de Lidl?

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik ga liever naar de Lidl. Die is hier dichterbij, heeft een groot assortiment, is groot en overzichtelijk en heeft een groot (gratis) parkeerterrein voor de deur. Ik haal daar zoveel mogelijk van mijn boodschappen en vul het daarna aan bij de C1000.

  Bij de C1000 haal ik vlokken, kattenvoer en aanbiedingen. Alle andere dingen haal ik bij de Lidl.

 2. Ik moet voor allebei de winkels een stukje fietsen. Roos koopt graag gereedschap van het Aldi merk en mijn naaimachine komt er vandaan.
  Voor mijn gevoel heeft Aldi betere kwaliteit spullen, vond van Lidl soms dingen echt vies smaken.

 3. Ik hou van het simpele van de Aldi. Maar helaas moet ik voor cottage cheese wel naar Lidl. En Lidl heeft een veel groter assortiment groente/fruit, vaak ook biologisch.

  Lidl is duurder, en soms zelfs duurder dan AH. Vij Aldi weet ik zeker dat ik echt het allergoedkoopste heb.
  Dus…ik ga naar AH, en Aldi…en af en toe loop ik over naar Lidl…

 4. Lidl rulezzz. Veel prettiger winkel dan de Aldi. Er is er hier maar 1 vs 3 Aldi’s maar dat maakt niet uit. Ik koop er graag wijn (check goed welke, sommige partijen zijn zo weg, volgens de manager door restaurants gekocht om als huiswijn te dienen).

  Aanbiedingen zijn ook geweldig (schoenenrek, kastjes etc) en wasmiddelen (kost niets!) en chocola. Ook WC papier/keukenrollen, vers sap, frisdrank (kost niets en geen gore zoetstoffen).

  Alleen de Aldi roomyoghurt is net iets lekkerder!

 5. Lidl :) Bij de Aldi vind ik veel dingen gewoon echt niet lekker en het hier ook geen fijne winkel.

  Favoriet van Lidl zijn
  Chileense rode wijn, brie, stroopwafels en pedaalemmerzakjes :)

 6. Eens in de zoveel maanden ga ik naar Lidl. Ik koop dan vooral producten die niet bio kunnen/hoeven. Zoals vuilniszakken, bakpapier enz.
  Een tijdje geleden was ineens het bakpaier uit het assortiment. Ik heb daarom een verzoek ingediend en het is er weer verkrijgbaar. Misschien een ideetje voor de chocoladevla?
  Verder valt mij op dat er ook prima bio-producten te verkijgen zijn. Alleen zijn dit vaak tijdelijke producten.

 7. Bij ons is het juist betaald parkeren voor de Aldi. Ik vind het moeilijk want beide winkels hebben producten die ik goed vind, maar ook die ik erg slecht vind.

  Daarom ga ik naar beiden niet en alleen naar de Jumbo want daar kan ik alles in één keer kopen. Ik heb helaas geen tijd om drie winkels af te gaan.

 8. Bij ons is de Lidl het dichste bij,ik vindt het bij ons niet echt een fijne winkel, altijd rommelig en druk, maar wel lekker goedkoop.
  Ik kom ook wel eens bij de lidl in doetinchem, die is lekker groot en dan combineren we het meestal met een bezoekje aan de action.

 9. Ik doe veel boodschappen bij Ah maar als ik bij de Lidl kom neem ik het volgende vaak mee:

  -Groenten en fruit
  -Vissticks
  -Krabsalade
  -Diksap
  -Cornflakes
  -Roomkaas light (merkloze philadelphia voor de cheesecake, is 4 keer goedkoper)
  -Vochtige schoonmaakdoekjes
  -Bakpapier, folie en vuilniszakken
  -Wasmiddel
  -Country partjes (aardappeltjes vriezer)
  -Mini-loempiaatjes
  -Zak met mini-koekjes
  -Afbakbroodjes
  -Chocoballen
  -Tube mosterd
  -Groene pesto
  -En in de sinterklaastijd een zakje met chocolademuntjes. De gekleurde, die zij zooooo lekker!

  En verder weet ik het even niet ;)
  Aldi hebben wij ook in de buurt maar daar kom ik zelden.

  Groetjes Isabelle

 10. Even over de melk van de Lidl: wist je dat die, als je hem twee weken BUITEN de koelkast bewaart, nog steeds goed is? Sinds ik dat gezien heb bij de Keuringsdienst van Waarde, koop ik geen melk meer bij de Lidl. https://zine.ntr.nl/page/17294/nl

  Ik ga vaker naar de Lidl dan naar de Aldi, mede omdat de Lidl verschillende biologische en fair trade producten heeft i.t.t. de Aldi.

 11. Melk koop ik nooit bij Lidl. Is het enige wat mijn man absoluut niet van deze winkel wilt, zo vies vindt hij het ;)

 12. Favo-winkel is Lidl in de buurt = Duitsland…..Goedkoper dan die in Nederland, nog meer Bio-produkten.
  Aldi (ook in Dtsl.) is rommeliger/duurder.

 13. Ik ga maandelijks eens naar de Aldi, in de Lidl kom ik nooit binnen. Al wil ik die groenten en fruitzakjes echt wel hebben! Hier in België ga ik wekelijks naar de Colruyt en een paar keer per week haal ik dingen in Delhaize.

 14. Ik ben nog nooit in een Lidl geweest. Die hebben we niet bij ons in de gemeente. Ben trouwens ook geen fan van Aldi en ga er zelden of nooit.

 15. Kom bij beide zelden. Voor mijn dagelijkse boodschappen bezoek ik de Jumbo en Vomar. Aldi en Lidl zijn zeker niet goedkoper als ik naar de spullen kijk die ik regelmatig koop.

  Ik bezoek ze wel eens voor non-food, maar ga ook dan doorgaans met lege handen naar buiten. Van beide zijn er een paar in m’n wandelgebied. Tussen de Lidl in Zuid en de Aldi in Noord zie ik geen enkel verschil, behalve dat beide te helder verlicht zijn.

  Lidl scoort qua kassa’s duidelijk beter omdat je er ook zelfscan hebt. Bij Aldi moet je geduld hebben in de rij. Wel leuk/sociaal voor een praatje.

  Ging tot een paar jaar geleden naar de Aldi voor olijfolie. Later deed ik dat bij de Jumbo en Vomar voor dezelfde prijs. Ben overgestapt op arachideolie en nu gebruik ik maisolie dat maar de helft kost bij de Vomar en mogelijk iets gezonder is voor roerbakken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.