Reacties

Aldi versus Lidl: 2010 vergeleken met 2024! — 21 reacties

 1. Ik ga liever naar de Lidl. Die is hier dichterbij, heeft een groot assortiment, is groot en overzichtelijk en heeft een groot (gratis) parkeerterrein voor de deur. Ik haal daar zoveel mogelijk van mijn boodschappen en vul het daarna aan bij de C1000.

  Bij de C1000 haal ik vlokken, kattenvoer en aanbiedingen. Alle andere dingen haal ik bij de Lidl.

 2. Ik moet voor allebei de winkels een stukje fietsen. Roos koopt graag gereedschap van het Aldi merk en mijn naaimachine komt er vandaan.
  Voor mijn gevoel heeft Aldi betere kwaliteit spullen, vond van Lidl soms dingen echt vies smaken.

 3. Ik hou van het simpele van de Aldi. Maar helaas moet ik voor cottage cheese wel naar Lidl. En Lidl heeft een veel groter assortiment groente/fruit, vaak ook biologisch.

  Lidl is duurder, en soms zelfs duurder dan AH. Vij Aldi weet ik zeker dat ik echt het allergoedkoopste heb.
  Dus...ik ga naar AH, en Aldi...en af en toe loop ik over naar Lidl...

 4. Lidl rulezzz. Veel prettiger winkel dan de Aldi. Er is er hier maar 1 vs 3 Aldi's maar dat maakt niet uit. Ik koop er graag wijn (check goed welke, sommige partijen zijn zo weg, volgens de manager door restaurants gekocht om als huiswijn te dienen).

  Aanbiedingen zijn ook geweldig (schoenenrek, kastjes etc) en wasmiddelen (kost niets!) en chocola. Ook WC papier/keukenrollen, vers sap, frisdrank (kost niets en geen gore zoetstoffen).

  Alleen de Aldi roomyoghurt is net iets lekkerder!

 5. Lidl :) Bij de Aldi vind ik veel dingen gewoon echt niet lekker en het hier ook geen fijne winkel.

  Favoriet van Lidl zijn
  Chileense rode wijn, brie, stroopwafels en pedaalemmerzakjes :)

 6. Eens in de zoveel maanden ga ik naar Lidl. Ik koop dan vooral producten die niet bio kunnen/hoeven. Zoals vuilniszakken, bakpapier enz.
  Een tijdje geleden was ineens het bakpaier uit het assortiment. Ik heb daarom een verzoek ingediend en het is er weer verkrijgbaar. Misschien een ideetje voor de chocoladevla?
  Verder valt mij op dat er ook prima bio-producten te verkijgen zijn. Alleen zijn dit vaak tijdelijke producten.

 7. Bij ons is het juist betaald parkeren voor de Aldi. Ik vind het moeilijk want beide winkels hebben producten die ik goed vind, maar ook die ik erg slecht vind.

  Daarom ga ik naar beiden niet en alleen naar de Jumbo want daar kan ik alles in één keer kopen. Ik heb helaas geen tijd om drie winkels af te gaan.

 8. Bij ons is de Lidl het dichste bij,ik vindt het bij ons niet echt een fijne winkel, altijd rommelig en druk, maar wel lekker goedkoop.
  Ik kom ook wel eens bij de lidl in doetinchem, die is lekker groot en dan combineren we het meestal met een bezoekje aan de action.

 9. Ik doe veel boodschappen bij Ah maar als ik bij de Lidl kom neem ik het volgende vaak mee:

  -Groenten en fruit
  -Vissticks
  -Krabsalade
  -Diksap
  -Cornflakes
  -Roomkaas light (merkloze philadelphia voor de cheesecake, is 4 keer goedkoper)
  -Vochtige schoonmaakdoekjes
  -Bakpapier, folie en vuilniszakken
  -Wasmiddel
  -Country partjes (aardappeltjes vriezer)
  -Mini-loempiaatjes
  -Zak met mini-koekjes
  -Afbakbroodjes
  -Chocoballen
  -Tube mosterd
  -Groene pesto
  -En in de sinterklaastijd een zakje met chocolademuntjes. De gekleurde, die zij zooooo lekker!

  En verder weet ik het even niet ;)
  Aldi hebben wij ook in de buurt maar daar kom ik zelden.

  Groetjes Isabelle

 10. Even over de melk van de Lidl: wist je dat die, als je hem twee weken BUITEN de koelkast bewaart, nog steeds goed is? Sinds ik dat gezien heb bij de Keuringsdienst van Waarde, koop ik geen melk meer bij de Lidl. https://zine.ntr.nl/page/17294/nl

  Ik ga vaker naar de Lidl dan naar de Aldi, mede omdat de Lidl verschillende biologische en fair trade producten heeft i.t.t. de Aldi.

 11. Favo-winkel is Lidl in de buurt = Duitsland.....Goedkoper dan die in Nederland, nog meer Bio-produkten.
  Aldi (ook in Dtsl.) is rommeliger/duurder.

 12. Ik ga maandelijks eens naar de Aldi, in de Lidl kom ik nooit binnen. Al wil ik die groenten en fruitzakjes echt wel hebben! Hier in België ga ik wekelijks naar de Colruyt en een paar keer per week haal ik dingen in Delhaize.

 13. Kom bij beide zelden. Voor mijn dagelijkse boodschappen bezoek ik de Jumbo en Vomar. Aldi en Lidl zijn zeker niet goedkoper als ik naar de spullen kijk die ik regelmatig koop.

  Ik bezoek ze wel eens voor non-food, maar ga ook dan doorgaans met lege handen naar buiten. Van beide zijn er een paar in m'n wandelgebied. Tussen de Lidl in Zuid en de Aldi in Noord zie ik geen enkel verschil, behalve dat beide te helder verlicht zijn.

  Lidl scoort qua kassa's duidelijk beter omdat je er ook zelfscan hebt. Bij Aldi moet je geduld hebben in de rij. Wel leuk/sociaal voor een praatje.

  Ging tot een paar jaar geleden naar de Aldi voor olijfolie. Later deed ik dat bij de Jumbo en Vomar voor dezelfde prijs. Ben overgestapt op arachideolie en nu gebruik ik maisolie dat maar de helft kost bij de Vomar en mogelijk iets gezonder is voor roerbakken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder