Reacties

Lidl verspil me niet sauzen: budgetvriendelijk en gezond — 47 reacties

 1. Voor zo weinig saus zoveel verpakkingen. Oef. Als het hele jaar rond telen, valt het op dat ik weinig afval heb. Gisteren was mijn PMD kliko meerdere keren weg gewaaid. Als enige niet geleegd. Mijn buurvrouw met gezin van vier keek in mijn kliko.. ze was verbaasd.
  Maar als het lekker is en voordelig is die pasta een goede keuze. Ik dronk onlangs biologische karnemelk van de Lidl. Het was goed te doen. Slechts weinig minder dan die van de boer.

 2. Lidl kun je zeker heel goedkoop krijgen. Ik ben geen 1 keer geweest. Vaak is te druk. Maar hebben wel goed spullen om eten. Ik zag reclame van Pasen. Wat ziet prachtig uit. Lidl is niet vlakbij ons.Helaas. Tomaten saus ken ik niet.

  • Hier heb je die bak niet, maar ik ben helemaal gek van de too good to go boxen van de lidl :D

 3. Ik kom er eigenlijk nooit, maar dat is puur omdat er geen een in de beurt is. Anders zou ik er zeker heen gaan. Ik eet ontzettend veel groente en maak mijn sausen altijd zelf, ik verspil zo min mogelijk en moet zeggen dat het erg goed gaat.

 4. Sinds de lock-down kom ik niet meer bij Lidl. Die is verder weg dan de buurtwinkel. Maar de tomaten basis is ook echt alleen maar gepureerde tomaat. Die heb ik geprobeerd en die is goed als basis voor soep en saus. Ik betaalde er wel veel meer voor dan 25 cent.

  • Een aantal jaren geleden gaf de Lidl waar ik soms kom brood dat niet werd verkocht gratis weg. Vond ik wel sympathiek. Er waren mensen die daarom speciaal tegen sluitingstijd de winkel in gingen voor het gratis brood. Dat vonden ze van Lidl weer niet leuk. Maar waarom niet, als mensen het nodig hebben en er daarom voor komen?

 5. In almere bouwt lidl de meest duurzame supermarkt van Nederland, al heb ik me er nog niet in verdiept wat dat betekent. Bij mij in de buurt zijn er twee, de een ruim de ander voor nu te krap. Maar waarom ik ze helemaal waardeer is dat ze bij ons stichting wensjes met fruit en groenten sponsoren en dat had ik om de een of andere reden nooit van lidl verwacht.
  Bij tomaten in blik moet je wel oppassen dat het niet van moderne slavernij bedrijven komt.

  • Wat leuk Anna! Ik ben ook benieuwd wat dat inhoudt. Ik stel me zo voor dat het gebouw dan met zonnepanelen, en warmwaterpomp en zo wordt aangelegd en energieneutraal is.

 6. Ja ik ben fan van de Lidl en ken de tomatenbasis ook. Lidl scoort hoog met groente en fruit en heeft nu ook veel aanbod van vegetarische alternatieven voor vlees. En de Lidl aan de IJsselstraat is erg duurzaam gebouwd.

 7. Af en toe ga ik naar de Lidl als ik te huisarts gaat want tegenover zit deze maar ik maak meestal mijn eigen sauzen daar ik altijd er op moet letten wat er in zit en ik niet (meer) overal tegen kan. En als ik hen zelf maakt dan weet ik dit wel. en er zijn winkels genoeg waar ik woon maar de landwinkel blijft nog steeds mijn favoriet. De Lidl heeft ook niet altijd alles wat ik nodig heeft. en de landwinkel heeft enorm veel keuze in (lokale) streekproducten en is ook niet zo duur.

 8. Wij komen heel af en toe bij de Lidl, maar vaak zijn die kortingen er dan nog niet. Maar wel fijn dat ze het doen!

  Jumbo heeft ook een verspillings koelvak kwamen we achter, veel producten die bijvoorbeeld voor 50 cent weggaan!

 9. Ik heb geen Lidl in de buurt dus ik kom er nooit. Vroeger, toen ik nog alleen met dochter was, deed ik de helft van de boodschappen bij Edah (bestaat niet meer) en de helft bij de Lidl. Daar kocht ik dingen die bij Lidl goedkoper waren dan bij Edah. Zoutjes, afbakbroodjes, kinderkoekjes, toiletpapier enzo. Nadeel was wel dat de winst vaak opging aan leuke dingen op de nonfood afdeling van de Lidl. Ze hadden altijd wel iets handigs en/of leuks.

 10. Ik kom meestal 1 keer in de maand bij de Lidl en dan ben ik inderdaad minder geld kwijt dan bij de Jumbo, tenzij ik in de bakken iets leuk vind wat mijn aandacht trekt natuurlijk. Sauzen e.d. maak ik altijd vers, dus daar loop ik altijd aan voorbij.

 11. Wat een mooi idee. Ik kom eigenlijk nooit bij Lidl, maar heb inderdaad begrepen dat ze heel lekker bezig zijn als het gaat om het tegengaan van voedselverspilling.

 12. Ik kom nooit bij de Lidl, er is er geen in de buurt. Maar is het niet zo dat sauzen en soepen altijd van wat minder mooie groenten gemaakt worden? Of is dat een vooroordeel?

 13. ik kom nooit bij de lidle en voor andere is dit mss helemaal super maar voor ons denk ik niet ;) hier worden de sauzen zelf gemaakt en wat over is gaat de vriezer in of naar vrienden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>