Groente sauzen van Food Fellows

Makkelijk meer groente

Wil je gezond(er) koken met meer groenten, maar vind je het soms lastig om aan de aanbevolen 250 gram groente per dag te komen?

Ik wel.

Hoewel ik inmiddels bloemkoolrijst en courgettespaghetti heb ontdekt, ben ik altijd in voor nieuwe tips en tricks.

Groente sauzen van Food Fellows: gezond en milieuvriendelijk

En nu zijn er de sauzen van Food Fellows. Dat zijn groentesauzen van minimaal 60% groente. En anders dan in pakjes en zakjes zit er weinig zout en suiker in. Dus die zorg hoef je hierbij niet te hebben.

En last but not least, de sauzen zijn gemaakt van ‘geredde groenten’. Dit type groente wordt ook wel buitenbeentjes genoemd of ‘kneusjes’. Er is niets mis mee, alleen is hun vorm niet zo standaard.

Denk aan tomaatjes die van de tros vallen, of die net een dagje te rijp zijn. Courgettes die iets te krom zijn… Deze groenten krijgen bij Food Fellows alsnog een kans en worden verwerkt in gezonde sauzen. Zo wordt bovendien voedselverspilling tegengegaan.

campaign image

Ik kocht twee van deze sauzen

Bij de Plus kocht ik de EASY Tomato Base en de Easy Pasta Sauce. De EASY Tomato Base is heel geschikt als basis voor soep, saus en pizza. Het fijne is dat je op de website van Food Fellows per saus een hele rij recepten vindt. Omdat ik niet zo’n fantasierijke kok ben, heb ik daar twee recepten uitgezocht om te proberen!

Ik ga de volgende twee gerechten maken:

 • Pasta Alla Norma
 • Foe Yong Hai

Vooral die laatste vind ik ambitieus van mezelf, maar mijn jongste dochter leek het zo lekker.

Het verhaal achter Food Fellows

Food Fellows is onderdeel van de telerscoöperatie Harvest House. Zij streven naar eerlijk geteelde groenten met een minimale impact op de aarde. Ik vind dat heel aansprekend.

Praktische informatie

De EASY Tomato Base en de EASY Pasta Sauce van Food Fellows zijn te vinden bij het tomatenschap bij Plus supermarkten. De EASY Tomato Base kost 1,99 en de EASY Pasta Sauce 2,49

Een goedkoop alternatief voor de Food Fellows sauzen zijn de Lidl Verspil me niet sauzen.

Binnenkort mijn ervaringen met de sauzen en de recepten!

Lees ook: Hoe lang moet bloemkool koken?

Similar Posts

43 Comments

 1. Ik koop eigenlijk helemaal geen sausen meer en maak alles zelf, ik eet ontzettend veel groente en haal mijn idee van internet, want zelf verzinnen doe ik ook niet :) Ik ben benieuwd hoe ze je bevallen.

 2. Ik eet per dag 500 gr groente, kost me geen moeite.
  Sausjes gebruik ik niet, moet wel terug denken aan mijn moeder die maakte altijd een lawaai-sausje (maizena saus) voor over de bloemkool. Hans

 3. het blijft uit een potje komen en 100% vers is het dus niet ;) er zitten altijd wel middeltjes aan toegevoegd, dus ik zeg gewoon alles lekker zelf maken :D

  1. Ik heb de ingrediënten even opgezocht Rachel. Dit zit er bijvoorbeeld in de verse pastasaus met groenten.
   Ingrediënten: 60% tomaat, 15% paprika, 9% wortel, 7% ui, tomatenpuree, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, knoflook, natuurlijk aroma, johannesbroodpitmeel, basilicum, citroenzuur, laurier, oregano, peper.

 4. Dat is mooi dat ze het van geredde groentes maken. Zelf doe ik dat door de soep en krijg zo veel groentes binnen. Als je het later zelf wil namaken kijk je op de pot water erin zit en dan kom je ook een heel eind

 5. nou dit zijn nog eens pakjes en zakjes die ik wel eens wil uitproberen!En dat zegt wat, want ik gebruik nooit pakjes en zakjes

 6. Prachtig dat dit bestaat. Al kan ik mij moeilijk voorstellen dat het lastig is om aan de aanbevolen 250 gram groente per dag te komen. Ik ben echt dol op eten en groenten nemen daar een belangrijke plaats in. Maar voor degenen die niet zo van de groente zijn en dat lastig vinden is dit natuurlijk een mooie uitkomst.

 7. Ik ben benieuwd. Maar ik zal het niet snel kopen, denk ik. Pasta saus en foe yong hai maak ik allebei gewoon zelf. En foe yong hai maken valt best wel mee, hoor.

 8. Ik ben heel benieuwd wat je van de sauzen vindt. Een enorm pluspunt wat mij betreft dat ze zo groente redden. Zo jammer dat niemand misvormde groente koopt anders.

  1. Dat is een goed punt Renata. Dat weet ik eigenlijk niet… Je kunt de sauzen op de website bestellen, dus misschien versturen ze ook wel naar België.

 9. Klinkt goed, al ben ik wel benieuwd wat er verder aan ingrediënten in zit, qua e-nummers en conserveringsmiddelen. Ik ben tegenwoordig erg ‘van de kook’ en ik merk dat ik sauzen en bumbu’s bijna allemaal zelf maak. Vers dus en dan zonder extra toevoegingen erin. Dat gezegd hebbende ben ik soms wel een uurtje of 3 bezig met een recept uit een kookboek en op een doordeweekse dag is dat – met een 8-jarige die op tijd naar bed moet – niet altijd heel erg handig…

  1. Hier een overzicht van de ingrediënten van de verse pastasaus met groenten.

   60% tomaat, 15% paprika, 9% wortel, 7% ui, tomatenpuree, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, knoflook, natuurlijk aroma, johannesbroodpitmeel, basilicum, citroenzuur, laurier, oregano, peper.

 10. Oh ik ben heel benieuwd wat je van deze groente sauzen van Food Fellows gaat vinden. Laat je ons wel weten he?!
  Sinds enige tijd heb ik ook de groente wraps ontdekt. Super lekker.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.