Bloemkoolrijst Lidl: ik maakte er nasi van

bloemkoolrijst lidl

Afgelopen week kocht ik bloemkoolrijst van de Lidl.

Ik was er niet naar op zoek.

Eigenlijk liep ik een beetje te kijken welke groenten ik eens zou kopen, toen ik de bak bloemkoolrijst van de Lidl zag staan.

Even aarzelde ik nog, maar toen gooide ik het toch maar in mijn karretje. Het leek me leuk om eens te proberen, en bovendien vind ik het belangrijk om aan de aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram per dag te komen.

Deze bloemkoolrijst zou dat zeker makkelijker maken. En het past ook goed bij low carb recepten.

Hieronder een screenshot van de achterkant van de verpakking van de bloemkoolrijst van de Lidl:

groente rijst

Bloemkoolrijst Lidl: de grote vraag!

Als het gaat om bloemkoolrijst had ik één hele grote vraag:

Stinkt die rijst niet heel erg naar bloemkool?!

Dat was mijn grootste zorg. Een gewone bloemkool kan best opdringerig ruiken vind ik. Ik vreesde dat, wat ik ook zou maken met de bloemkoolrijst van de Lidl, het overheerst zou worden door de smaak van... jawel, bloemkool.

Maar wat een verrassing! Dat blijkt totaal niet het geval. Ik zou zelfs durven beweren dat de bloemkoolrijst van de Lidl praktisch geurloos is.

Bloemkoolrijst Lidl: recept voor nasi

Eenmaal thuis keek ik met lede ogen naar mijn bak met bloemkoolrijst. Hoe nu verder? Zo'n bak bloemkoolrijst komt helaas niet met een handig recept erbij, zoals verspakketten. Ik besloot te doen alsof ik gek was, en er gewoon nasi mee te maken. Net zoals ik doe met gewone rijst.

Ik gebruikte hiervoor de volgende ingrediënten:

 • Een bami groentepakket van de Jumbo. (Bij de Lidl stond de uiterste houdbaarheidsdatum mij niet aan)
 • De bloemkoolrijst van de Lidl
 • Een zakje nasikruiden van Knorr
 • Worst uit de oven van het varken van mijn neef Henk

Bloemkoolrijst klaarmaken: ik koos voor roerbakken

Gelukkig stond er wel op de verpakking hoe je de bloemkoolrijst moet klaarmaken. Je bent een stuk sneller klaar dan bij gewone rijst koken. Je kunt de groenterijst 1 minuut koken, of 1 minuut roerbakken. Lekker vlot dus. Ik besloot de bloemkoolrijst van de Lidl bij de bamigroenten te gooien. Die roerbakte ik eerst, en toen ze bijna klaar waren, mikte ik de rijst erbij en roerde dan 1 minuut lang fanatiek om. Daarna gooide ik de nasimix er bij en de worst.

nasi

En dan flink roeren gedurende 1 minuut:

bloemkoolrijst Lidl

En? Was het lekker?

Goed nieuws, het was hartstikke lekker! Ik ben helemaal prettig verrast. Zoals ik al schreef, was ik bang dat het heel erg bloemkolerig zou smaken. Maar dat was helemaal niet het geval. Bovendien voelde ik me enorm gezond dat ik zoveel groentes zat te eten.

bloemkoolrijst recept

Mijn conclusie over bloemkoolrijst van de Lidl

Mijn conclusie over de bloemkoolrijst van de Lidl is dat het een aanrader is. En wel hierom:

 1. Het is lekker, en nee de bloemkoolsmaak overheerst dus niet.
 2. Het is gezond.
 3. Het is supermakkelijk om klaar te maken.
 4. Het is binnen no time klaar: 1 minuut mee roerbakken en klaar! Handig dus, als je weinig tijd hebt of gewoon een gemakzuchtige kok bent. #ik.
 5. De bloemkoolrijst van de Lidl is niet duur. 1 bak van 400 gram kost 1,69.

Lees ook mijn post over Bloemkool klaarmaken.

Op de site van de Lidl zie je wat er op dit moment in de aanbieding is.

Leestips

Wat zijn jouw ervaringen met bloemkoolrijst?

Similar Posts

35 Comments

 1. Dat van die geur vond ik ook een groot pluspunt. Ik vond alleen zelf dat er (te) weinig smaak aan zat, dus het is bij mij bij één keer gebleven ooit.

 2. Dat er geen overheersende bloemkoolgeur aan zit, verbaast mij ook!

  Ik vind het altijd heel bijzonder dat rijst en aardappelen niet worden meegerekend als groente bij de maaltijd, ook daarin zitten bv. vitaminen en mineralen. In andere landen doen ze dat wel. Op die manier haal je je 250 gram groente makkelijk 😉

  1. In witte rijst zitten nauwelijks vitaminen en mineralen, lijkt mij logisch dat dat niet mee wordt geteld bij groenten. En qua aardappel: het valt of staat met de bereiding, je wil toch niet dat een portie friet tot de groentes gerekend wordt?

  2. Rijst: vezels, kalium, calcium, magnesium, ijzer, wat B6, weinig slechts aan. Je bent lekker positief, Anne J, er is meer dan witte rijst eten.

   Verder kies ik ervoor om die laatste zin niet serieus te nemen. Geldt namelijk voor alles. Je hebt ook mensen die bloemkool frituren.

  3. Vitaminen en mineralen is niet wat een groente een groente maakt. Rijst is een graansoort. Dus geen groente...

 3. Ik maak het gewoon zelf. Een bloemkool in stukjes snijden en in de keukenmachine gooien. Is zó klaar!
  We eten het geregeld.

 4. Ik heb het ook geprobeerd, maar veel smaak zit er niet aan, en het smaakt echt niet naar nasi goreng. Ik ben niet weg van al die namaak producten. Het is het allemaal net niet.

 5. De k-en-k gekochte zijn meestal gemaakt van de stronken en daardoor stevig als je het zelf raspt heb je de roosjes ook en die worden sneller zacht bij bakken
  Ik eet al heel lang kha maar dit gebruik ik niet vind het niet lekker

  1. Bij de pizzaversie heb ik dezelfde zorg als bij de rijst versie: is het wel lekker, en overheerst niet de rijst geur? De pizza versie heb ik nog niet geprobeerd om die reden, maar de bloemkoolrijst ga ik vaker eten.

 6. Ik vind het een lekkere variatie. Ik maak het trouwens zelf van een onverpakte bloemkool. Veel goedkoper en geen plastic! Het kost je zelf 1 minuut met de hand, het wordt dan wel iets grover. Je kunt het ook in de keukenmachine/met de staafmixer met hakmolen proberen als je veel nodig hebt.

 7. het lijkt mij vrij smaakloos,en nasi maak je niet met bamigroenten maar nasigroenten,die zijn heel anders,er moet meer doorheen zoals ketjap of sojasaus,gember en knoflook,er zijn zoveel kruiden. de bloemkool rijst eten we ook hier en is wel oke. als je eens geen koolhydraten wil.

 8. Wat toevallig, ik had er nog nooit van gehoord maar zag het vandaag voor het eerst bij de AH.

  Ik heb het niet gekocht omdat ik geen idee had of het lekker zou zijn.
  Ze hadden trouwens ook broccolie rijst.

  Door jouw review ga ik het toch maar een keer proberen, bedankt!

 9. Meestal maak ik van het deel bloemkool dat we overhebben nadat we bloemkoolplakken uit de oven etc gemaakt hebben bloemkoolrijst.Ideaal om zo de restje bloemkool te verwerken. kwestie van er de nodige kruiden door doen en je kunt het overal voor gebruiken

 10. Eet al een half jaar koolhydraatarm en dan is de bloemkoolrijst onmisbaar...
  En even roerbakken met wat ketjap maakt de smaak heerlijk.
  En maak de rijst zelf van een bloemkool of broccoly nog goedkoper en je weet wat je eet :)
  Groetjes

 11. Bloemkool (en andere koolsoorten krijgen pas die vieze geur als ze veel te lang koken, daarom spruitjes bv kort roerbakken en niet helemaal plat laten koken. het maakt veel verschil! Ik vind platgekookte bloemkool trouwens ook helemaal niet lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.