Reacties

Bloemkoolrijst Lidl: ik maakte er nasi van — 35 reacties

 1. Dat er geen overheersende bloemkoolgeur aan zit, verbaast mij ook!

  Ik vind het altijd heel bijzonder dat rijst en aardappelen niet worden meegerekend als groente bij de maaltijd, ook daarin zitten bv. vitaminen en mineralen. In andere landen doen ze dat wel. Op die manier haal je je 250 gram groente makkelijk 😉

  • In witte rijst zitten nauwelijks vitaminen en mineralen, lijkt mij logisch dat dat niet mee wordt geteld bij groenten. En qua aardappel: het valt of staat met de bereiding, je wil toch niet dat een portie friet tot de groentes gerekend wordt?

  • Rijst: vezels, kalium, calcium, magnesium, ijzer, wat B6, weinig slechts aan. Je bent lekker positief, Anne J, er is meer dan witte rijst eten.

   Verder kies ik ervoor om die laatste zin niet serieus te nemen. Geldt namelijk voor alles. Je hebt ook mensen die bloemkool frituren.

  • Vitaminen en mineralen is niet wat een groente een groente maakt. Rijst is een graansoort. Dus geen groente...

 2. Ik heb het ook geprobeerd, maar veel smaak zit er niet aan, en het smaakt echt niet naar nasi goreng. Ik ben niet weg van al die namaak producten. Het is het allemaal net niet.

 3. De k-en-k gekochte zijn meestal gemaakt van de stronken en daardoor stevig als je het zelf raspt heb je de roosjes ook en die worden sneller zacht bij bakken
  Ik eet al heel lang kha maar dit gebruik ik niet vind het niet lekker

  • Bij de pizzaversie heb ik dezelfde zorg als bij de rijst versie: is het wel lekker, en overheerst niet de rijst geur? De pizza versie heb ik nog niet geprobeerd om die reden, maar de bloemkoolrijst ga ik vaker eten.

 4. Ik vind het een lekkere variatie. Ik maak het trouwens zelf van een onverpakte bloemkool. Veel goedkoper en geen plastic! Het kost je zelf 1 minuut met de hand, het wordt dan wel iets grover. Je kunt het ook in de keukenmachine/met de staafmixer met hakmolen proberen als je veel nodig hebt.

 5. het lijkt mij vrij smaakloos,en nasi maak je niet met bamigroenten maar nasigroenten,die zijn heel anders,er moet meer doorheen zoals ketjap of sojasaus,gember en knoflook,er zijn zoveel kruiden. de bloemkool rijst eten we ook hier en is wel oke. als je eens geen koolhydraten wil.

 6. Wat toevallig, ik had er nog nooit van gehoord maar zag het vandaag voor het eerst bij de AH.

  Ik heb het niet gekocht omdat ik geen idee had of het lekker zou zijn.
  Ze hadden trouwens ook broccolie rijst.

  Door jouw review ga ik het toch maar een keer proberen, bedankt!

 7. Meestal maak ik van het deel bloemkool dat we overhebben nadat we bloemkoolplakken uit de oven etc gemaakt hebben bloemkoolrijst.Ideaal om zo de restje bloemkool te verwerken. kwestie van er de nodige kruiden door doen en je kunt het overal voor gebruiken

 8. Eet al een half jaar koolhydraatarm en dan is de bloemkoolrijst onmisbaar...
  En even roerbakken met wat ketjap maakt de smaak heerlijk.
  En maak de rijst zelf van een bloemkool of broccoly nog goedkoper en je weet wat je eet :)
  Groetjes

 9. Bloemkool (en andere koolsoorten krijgen pas die vieze geur als ze veel te lang koken, daarom spruitjes bv kort roerbakken en niet helemaal plat laten koken. het maakt veel verschil! Ik vind platgekookte bloemkool trouwens ook helemaal niet lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder