Gele wortel rijst AH en Jumbo: 3 keer geprobeerd

gele wortel rijst

Nadat ik mij aan de bloemkoolrijst en de broccolirijst had gewaagd, besloot ik dat ik de Gele wortel rijst van AH ook wel durfde te proberen!

En warempel, ik vond hem zelfs een stuk lekkerder dan de bloemkool- en broccolirijst, die toch hun bloemkool en broccoli origine verraden.

De gele wortel rijst maakt een stuk neutraler dan bloemkoolrijst en broccolirijst.

De gele wortel rijst van AH

Ik kocht deze rijst van groente voor het eerst bij Albert Heijn. Simpelweg omdat ik het in de schappen zag liggen, en mij weer eens niet aan mijn boodschappenlijstje hield. Kwade tongen noemen dat een ‘gebrek aan discipline,’ maar ik noem het liever ‘open staan voor nieuwe ideeën.’

Nasi maken van gele wortel rijst AH

Ik besloot nasi te maken van de gele wortel rijst van de Albert Heijn. Voordat mensen zich nu kwaad maken en willen gaan schrijven dat dit gerecht de naam nasi niet verdient, en dat het een aanfluiting is voor de Chinese keuken enzo: ‘Jullie hebben vast gelijk.’

Maar voor het gemak noem ik het toch maar even nasi, omdat ik de groente rijst klaarmaakte zoals ik normaliter nasi klaarmaak. Met roerbakgroenten en een zakje Nasi mix van Knorr.

Overigens werd ik flink afgestraft doordat ik Nasimix van Knorr gebruikte, want het werd bremzout. Het was bijna niet te eten. De volgende keer probeerde ik daarom een andere methode: roerbakken met een Teriyaki  roerbaksaus. Dat was al een stuk beter.

Mijn conclusie over Gele wortel rijst AH

Ik kan de Gele wortel rijst van Albert Heijn van harte aanraden. Ik vind het zelf in ieder geval heel neutraal smaken, en het is een hele makkelijke manier om je 250 groenten per dag binnen te krijgen. Ook is het handig als je de dag daarvoor eigenlijk teveel hebt gegeten, en de dag daarna even heel gezond wilt doen.

Bij Jumbo supermarkt noemen ze deze rijst trouwens Gele wortel nasi! Een gewaagd statement ; )

Leestips

Wat vind jij van de komst van rijst van groente  als bloemkool, broccoli en gele wortel?

Similar Posts

12 Comments

 1. Als het geen Nasi is, moet je het ook niet zo noemen. Bij Nasi, wat eigenlijk alleen rijst betekend, denken de meeste mensen meteen aan Nasi Goreng.

 2. Ik snap niet dat mensen zich zo laten belazeren.
  Bloemkoolrijst, courgettepasta, havermelk, amandelmelk.
  Noem de dingen zoals ze zijn: gehakte bloemkool, courgetteslierten, haverdrank, amandeldrank. Niet meer en niet minder.
  Nasi van gele wortel rijst? Neen hoor, dat is heel gewoon een groentenschotel waar geen RIJST aan te pas komt.

 3. Myriam, ik ben het volkomen met je eens. Waar neemt Albert Heijn zijn klanten voor? Ergens op de pakjes moet de inhoud vermeld staan. Ik durf te wedden dat er geen korrel rijst te vinden is. Dat neemt niet weg dat het misschien wel lekker is, maar dat is roerbakken met zelf gehakte en gesneden groente ook.

 4. Ik heb zoiets eigenlijk nog nooit op. Wel ooit een pizza met een bloemkoolbodem en dat smaakte prima. Het lijkt mij altijd dat je zo snel weer honger krijgt…

 5. Nasi is de Indonesische en Maleisische term voor gekookte rijst.
  Daar is geen woord Chinees bij ;-)

  En overigens kan ik je aanraden om af te stappen van zakjes & pakjes, want dat is ook niet goed voor je. Koken met kruiden en specerijen is echt niet moeilijker of meer werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.