Courgette spaghetti zelf maken + een recept

Courgette spaghetti

Wel eens gehoord van courgette spaghetti?

Dat is spaghetti van courgettes en wordt ook wel courgettini of courgetti genoemd.

Je kunt het zelf maken of kant en klaar kopen.

Sinds ik mij ervan bewust ben dat je dagelijks minimaal 250 groenten moet eten, probeer ik dat ook echt voor elkaar te krijgen. Maar soms is dat nog best lastig. Vandaar dat ik bloemkoolrijst van de Lidl probeerde.

Wat bloemkool kan, kunnen wij ook dachten de courgettes!

Courgette spaghetti

Je kunt zelf courgette spaghetti zelf maken, maar ik vond het al avontuurlijk genoeg dat ik überhaupt spaghetti van courgettes ging koken, en kocht een kant en klaar pakket bij de Albert Heijn. Op die manier wist ik in ieder geval zeker de het de juiste vorm had. Kijk, dit is ‘m:

courgette spaghetti
1,89 bij AH

Omdat ik ook minder vlees wil eten, koos ik voor een vegetarisch recept. Op de site Recepten Testen vond ik een recept voor Courgette spaghetti met pesto en champignons. Hoewel het recept ook om pijnboompitten, parmezaanse kaas en knoflook vroeg, heb ik die drie ingrediënten weggelaten.

Het resultaat viel goed in de smaak bij zowel mijzelf als de gezinsleden.

IMG 20200901 164256

Wel vond ik dat er niet zo heel veel smaak aan het gerecht zat, maar misschien komt dat ook doordat ik de knoflook had weggelaten.

Maar dit courgette spaghetti recept is in ieder geval wel voor herhaling vatbaar. Ik ga dit vaker klaarmaken! In tegenstelling tot de AH maaltijdsalade voor orzo basilicum pesto.

Zelf courgette spaghetti maken

Je koopt een kant en klare schaal van 400 gram voor 1,89 bij Albert Heijn.  Bij de Jumbo betaal je 1,84. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken, en dan ben je voordeliger uit.

Eén courgette kost 75 cent bij AH. Gemiddeld weegt een courgette 360 gram.

Zelf courgette spaghetti maken kun je handmatig doen, maar er zijn ook speciale zogenoemde spiraalsnijders te koop om je te helpen. Zoals deze:

11,86 bij bol.com
22,50 bij bol.com

Zelf courgette spaghetti maken in beeld

In onderstaand filmpje laat een kok zien hoe je het zelf maakt. Je ziet hoe hij van de courgettes slierten maakt. Hij geeft bovendien een handige tip:

Gebruik 1 courgette per persoon!

Samenvattend

Courgette spaghetti is een makkelijke manier om aan de 250 groenten per dag per persoon te komen. Je kunt het zelf maken, of kant en klaar kopen. Gebruik per persoon één courgette. Bijkomend voordeel is dat het in een mum van tijd gaar is. Dus als je een keer weinig tijd hebt, heb je hiermee snel een gezonde maaltijd op tafel.

Het is ook heel geschikt voor low carb recepten. Inmiddels heb ik ook lasagne van courgette gemaakt!

Lees ook mijn posts over mac and cheeserijst koken en pasta koken en Hoe lang moet bloemkool koken?

Heb jij deze groenten versies van rijst en pasta al wel eens geprobeerd?

Similar Posts

19 Comments

 1. Bloemkoolrijst vond ik niet lekker, maar courgettespaghetti vind ik wel heel lekker. En ja, om aan de juiste hoeveelheid groenten per dag te komen, moet je inderdaad best wel veel eten…

 2. Ik heb weleens courgette spaghetti gemaakt en vond dat erg lekker.
  Verder eet ik graag rauwkost bij mijn brood of neem bij de lunch een zelfgemaakte soep met groente en peulvruchten.

 3. Ik heb het wel eens in een TGTG-pakket gehad. Was wel oke inderdaad, maar ik doe verder niet echt aan low-carb, haha. Aan de 250 gram groenten per dag komen wij eigenlijk wel vrij makkelijk.

 4. Ha Nicole,
  ja… zo’n apparaatje heb ik ook, iets simpeler.
  Maar als het een dikke courgette is, dan lukt het niet…
  Ik vind het een heerlijke koolhydraatvrije oplossing!

  Eet smakelijk!

 5. Ik maak het regelmatig omdat ik van mijn buurvrouw regelmatig grote courgettes krijg die ze teveel heeft in haar moestuin. Dit is een ideaal recept om ze op te krijgen. Ik gebruik er gewoon mijn mandoline voor, die is veel sneller schoongemaakt dan zo’n speciaal apparaat. Kwestie van afspoelen. En je kunt er ook lekker lange slierten mee maken. En bovendien heb ik die al dus hoef er niets voor aan te schaffen. En als je ze goed op smaakt brengt met kruiden etc dan proef je geen verschil met gewone spagetti. Ik kook ze overigens niet apart maar doe ze op het laatst bij de saus en warm het dan goed door, ze zijn vrijwel meteen gaar en het scheelt weer een vuile pan.

 6. Ik heb ook een spirellie (heet dat zo?) en het een keer gemaakt. Wij vonden het wel lekker, maar ook een hap lucht. Ik had een vegetarische pastamaaltijd gemaakt.

 7. Dat heb ik eens gekocht en later het ook zelf gemaakt en het is wel even wennen maar met vegetarisch vlees erbij en wat andere kleurtjes zoals tomaatjes smaakte het heerlijk.Ik heb een andere waar ik het mee maakt. Maar het idee is wel hetzelfde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.