Reacties

Hoeveel weegt een courgette? Tussen de 225 en de 600 gram — 26 reacties

 1. Geen tip. Ik vind het geen lekkere groente, en zeker niet als hij zo groot is. Mijn zoon laat de courgettes ook altijd zo groot worden. De smaak vermindert dan enorm (en een courgette heeft al niet veel smaak).

 2. Courgette in kleine blokjes snijden (zaden etc verwijderen), uien en knoflook snijden, uien fruiten, courgette en kruiden (pittige) erbij,
  paar minuten roerbakken.
  Courgette in lange plakken snijden en de plakken grillen. Lekker met kruiden- of knoflookboter.
  Courgette maaltijdsoep. Voor recepten even googelen.
  Succes!

 3. Halveren, zaadlijsten verwijderen, de rest van de courgette uithollen (laat een rand staan van 1- 1,5 cm). De restvulling samen met geruild gehakt of uitgebakken spekjes mengen met paprika’s, (wat ananas) en Italiaanse kruiden. In de uitgeholde courgette doen, kaas erover en de oven in op 180- 190 graden totdat hij gaar is!

 4. Ik gebruik courgette als basis voor allerlei groente-pureesoepen. Courgette en ui en broccoli bijv. voor broccolisoep. Enz. Courgette is neutraal van smaak, dus je kunt het met alles combineren.

 5. Met een courgette kun je veel kanten uit, maar geloof niet dat dat je van een courgette een pasta gerecht kunt koken. Dat wordt een waterige teleurstelling.

 6. Grappig: ik ben niet zo lekker vandaag en wilde erg graag courgettesoep. Dus na negatieve test toch maar even naar de AH: waren er NUL courgettes! Toen nog naar de deka gelopen, maar daar waren alle courgettes half verrot, dus toen nam ik het maar als een teken dat het geen soepdag was en kocht een bloemkool 🤣🤣
  Ik had jouw buurvrouw moeten tegenkomen ;-)

 7. Haha, wat een geweldige foto!! En hoe lekker!! Je kunt het uithollen, de binnenkant lekker bakken met wat Knoflook, chilipeper, peper, zout, vegan gehakt en dan hup terug doen, bestrooien met kaas en de oven in.

 8. Gebonden courgette soep (aardappeltje meekoken, niet met room) en dan uitgebakken spekjes erin en van die gebakken (gefrituurde) uitjes (zo'n bakje uit de supermarkt) er aan tafel in je kom over strooien... Van het weekend nog gegeten en nu is de helft van zo'n joekel (ik kreeg die van mijn oom en tante uit de moestuin) nog over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>