Lasagne van courgette met gehakt en tomatensaus

lasagne van courgette

Het leek me leuk om eens te proberen om lasagne van courgette te maken. Op de site van Albert Heijn vond ik een laagdrempelig recept getiteld Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus.

Ik besloot: ‘Dat gaat ‘m worden!’

Hieronder mijn ervaringen met dit recept voor courgettelasagne

Lasagne van courgette met recept uit Allerhande

Hoewel ik een volgzame kok ben, die niet buiten de lijntjes durft te kleuren, heb ik niet alle ingrediënten gebruikt die in het recept staan. Zo houd ik bijvoorbeeld niet van knoflook, en vond ik een bakje Biologische tuinkers te duur. Maar verder heb ik braaf het lijstje gevolgd:

 • 2 tenen knoflook (niet gebruikt)
 • 1 el milde olijfolie
 • 300 g AH Biologisch mager rundergehakt (gewoon rundergehakt gebruikt van Jumbo)
 • 3 g gedroogde oregano
 • 800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
 • 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid (ik wist eigenlijk niet was ‘passata’ was, maar gokte dat het een fles tomaatachtige saus was. Ik kocht hiervan de huismerk versie van Jumbo. Zie foto bovenaan deze post)
 • 2 courgettes
 • 125 g mozzarella
 • 1 bakje Biologische tuinkers (niet gebruikt)

Lasagne van courgette maken: mijn ervaringen

Mijn belangrijkste leermoment betreft het schaven van de courgette. In eerste instantie maakte ik de fout om dat net zo te doen als ik een komkommer schil. Dus met de dunschiller, en dan de courgette ronddraaien.

Maar dan krijg je steeds heel smalle linten.

Veel beter is het om gewoon aan één kant te beginnen met schaven, en daar dan te blijven. Naarmate je verder naar het midden van de courgette komt wordt de lasagne van courgette dan steeds breder. Aan het eind ook weer smaller, maar goed. Hoe breder de lasagne van courgette hoe beter wat mij betreft.

Hieronder zie je de lasagne van courgette:

Lasagne van courgette

Zoals ik al zei, heb ik het recept verder braaf gevolgd. Hieronder zie je de stappen in beeld

Het gehakt bakken met de Italiaanse roerbakgroente, en daarna de ‘passata’ toevoegen.

gehakt met tomatensaus

Pak een ovenschaal en leg daarin de eerste laag lasagne van courgette. Daarna doe je een laag van de saus, en daarna weer de courgettes.

Lasagne van courgette

En dan weer saus:

Italiaanse roerbakgroente

Je eindigt met een laag courgette, en daar leg je de mozzarella op:

Lasagne van courgette

Zet de ovenschaal met lasagne van courgette 20 minuten in de oven, en dan krijg je dit:

Lasagne van courgette

Mijn conclusie

Ik vond het verrassend lekker! Dit gerecht is beslist één van mijn meer geslaagde experimenten in de keuken. Mijn kinderen misten alleen wel ‘echte’ lasagnebladen. Zelf had ik daar geen last van. Bovendien voelt dit gerecht heel gezond, met al die groenten.

Ik ga dit zeker nog een keer maken.

Lees ook mijn experiment courgette spaghetti zelf maken!

Wil je ook lasagne van courgette maken? Dan vind je hier het recept dat ik gebruikte.

Wil je meer low carb recepten? Lees dan ook mijn posts over Kool en  koolhydraatarme recepten voor het ontbijt.

28 Comments

 1. John
 2. Di Mario
  • Anna Lines
 3. Frederique
 4. Mandy
 5. Jouvence

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh