Het is koud: wat trek je aan? Fietsen met skibril!

het is koud

Brrr, het is koud!

En toen ik gisterochtend ging hardlopen kreeg ik een sneeuwvlok in mijn oog!

Dat deed verbijsterend gemeen pijn!

En ik droeg nota bene nog mijn 'gewone' bril.

Ik herinner me ineens dat ik ooit jaren geleden, voor de kinderen een skibril kocht voor het probleem 'sneeuwvlok in je oog'.

Het is koud: fietsen met een skibril 2013

Heb jij wel eens een sneeuwvlok in je ogen gekregen?! Dat kan verrassend pijnlijk zijn. Bovendien krijg je hoofdpijn van met je ogen dichtgeknepen fietsen, terwijl de sneeuwvlokken wreed in je gezicht dartelen. Het was de nummer één klacht van mijn oudste drie kinderen die dagelijks zo'n 12 kilometer naar school fietsen.

Goedkope skibrillen bij de Action

Dus toen ik bij de Action (waar anders!) goedkope skibrillen zag liggen, nam ik er eentje mee voor de kinderen om uit te proberen. Eigenlijk had ik zin om er meteen maar drie (voor ieder één) te kopen, maar ik wilde eerst weten of:

  • Ze de bril wel op wilden zetten
  • De bril hielp

Skibril helpt tegen de sneeuw

Gisteren droeg mijn oudste dochter de bril voor het eerst naar school, en kwam helemaal enthousiast thuis. Door de skibril hoefde ze haar ogen niet meer dicht te knijpen tegen de sneeuw! Dat een skibril op de fiets wellicht een beetje apart is, kwam niet eens aan de orde.

Dus als je zelf, of je kinderen, door winterse landschap moet fietsen en je hebt last van sneeuw in je gezicht, dan is een skibril een goede oplossing. Ze kostten bij de Action rond de 5 euro, als ik het me goed herinner. Een soortgelijke skibril kost bij de Hema een duizelingwekkende 25 euro!

Het is koud 2021: wat trek je aan?

Het is koud. In het algemeen geldt: trek vooral láágjes aan. Net als een ui! Door die laagjes wordt de warmte goed vastgehouden, en kun je bovendien nog eens iets uittrekken als je opwarmt. Wat ik dan doe is een hemd omhoog trekken/rollen, en boven mijn bh laten 'rusten'.

Daarnaast is het vooral belangrijk je hoofd en handen goed in te pakken. De meeste warmte verlaat je lichaam via je hoofd, dus bedek dat goed. Draag een muts, of op z'n minst zo'n band die over je voorhoofd en oren gaat.

Screen Shot 2021 02 09 at 12.38.41

Hoewel mijn hoofd en lichaam goed beschermd waren tegen de kou, had ik wel een bevroren gezicht. Eenmaal thuis kon ik amper een woord uitbrengen. Daarom overweeg ik nu deze muts met baard:

Het is koud

Wat zullen ze in de buurt opkijken als er ineens een viking door het Achterhoekse platteland rent!

Dit helpt tegen gladheid: sneeuwkettingen voor je schoenen

Tegen gladheid kun je gebruik maken van speciale sneeuwkettingen voor je schoenen, zoals hieronder:

Het is koud: sneeuwketting schoen

Tegen gemene sneeuwvlokken die in je ogen dansen, helpt een skibril: Skibril

skibril

Hebben jullie nog handige tips voor kleding en accessoires als het koud is? Hoe kleed jij je op de kou?

Lees ook Voorruit ontdooien!

Similar Posts

18 Comments

  1. Ik loop hard met plastic boterhamzakjes om mijn sokken in mijn schoenen. Dan gaat de koude sneeuwblubber niet in mijn sokken trekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.