Reacties

Over fietsen Bicycle Mania Holland! — 30 reacties

 1. Ja, ik fiets veel en heb een fiets met versnellingen. Een herinnering: toen ik naar de Mavo ging fietste ik vanaf het 3e jaar met iemand mee die supersnel fietste. Toen heb ik geleerd om vaart te maken.

 2. Leuke actie. Ik fiets bijna dagelijks. Zoveel mogelijk woon-werkverkeer maar daarnaast in mijn vrije tijd. Vakanties breng ik ook het liefst fietsend door. Ik heb een Santos: een sterke "wereld"fiets. Ideaal voor tochten, maar voor de boodschappen voldoet ie ook prima.

  • Goed zeg! Vooral voor het woon-werk verkeer lijkt het me ideaal omdat je dan meteen je beweging pakt. Daarom breng ik mijn twee jongste zoontjes altijd hardlopend naar school. Als ik dan thuis kom, kan 'voldoende bewegen' meteen afvinken.

  • Ja, zo zie ik het ook. De eerste 40 minuten beweging heb je dan gehad en dan 's avonds ook nog lekker terug. Ik vergat helemaal te vermelden dat ik naast de wereldfiets ook nog een Brompton heb. Daar ben ik helemaal verliefd op: hij is tot een klein pakket te vouwen en het is ook nog eens een stevige en snelle fiets.

  • Een Brompton?! Is dat een vouwfiets? Dat lijkt me inderdaad superhandig. Vooral voor treinreizigers, en dat je dan niet met de bus mee hoeft, maar je vouwfiets gebruikt. Ik vind het in ieder geval al een leuke naam: Brompton.

  • Ik moet zeggen dat ik ook liever loop dan fiets. Toen we nog in de stad woonden bracht ik de kinderen lopend naar school. Trouwens hier op het platteland ook, maar dan hardlopend. Dat doe ik liever dan fietsen.

   Behalve dan donderdag dus, maar dan trekt de belofte van een kop koffie bij de Hema mij elke week weer over de streep!

  • Dit snap ik niet helemaal Spaarmoeder. Je maakt toch geen reclame door te reageren op een post? Vertel! En deze post is ook geen reclame hoor. Ik vind het gewoon een geweldig mooi boek, en wilde dat graag delen.

  • Misschien heb ik dan het reactieformulier dan verkeerd begrepen. Ik ging inloggen en begreep dat je dan eerst een aantal zaken moet doen voordat je echt deelneemt aan de kans om de give-away te winnen.

 3. Hmm ik heb zo'n moederfiets, lagere instap, breder stuur , zitje voor zitje achter, batavusding, ik gebruik m alleen met mooi weer, te weinig dus :-)
  Maar ter verdediging, wij wonen 50 meter naast basisschool dus das de moeite van het fietsen niet waard.
  Ook naar de zaak 12 km verderop fiets ik alleen zomers of eigenlijk kan ik beter zeggen dat ik een mooiweerfietser ben :-)

  • Zo'n moederfiets heb ik ooit gehad! Zelfs die Amazone van Gazelle, maar ik had denk ik een maandagmorgenmodel want ik had er steeds problemen mee. Uiteindelijk heb ik hem op marktplaats verkocht.

   12 km is op zich een mooi afstandje om te fietsen! Als je ooit bedenkt dat je die bewegingsnorm van 30 minuten flink bewegen per dag wilt halen, kun je dat dus zo doen door naar je werk te fietsen.

  • Tuurlijk, daar heb jij weer gelijk in. Wat mij tegenhoud is, om in je uppie rond middernacht die 12 km door de duinen(of anders langs eenzame en kale bollevelden te moeten fietsen)(dan heb ik het nog niet eens over de harde wind gehad waar onze stad/streek om bekend staat).maar en,... Dus avond en nachtdiensten vallen af en ehm smorgens dus 30 min eerder opstaan/weggaan pfff das ook niet altijd handig/werkzaam enne ehm ik haat vroeg opstaan( meaning voor half 7)Maar in de zomer wil ik dat dus nog wel eens doen :-)

  • nouja t klinkt enger dan het is, waarschijnlijk kom je alleen maar enkele honderden knijnen tegen hazen en vossen.....ik geloof werkelijk niet echt dat "enge" mannen(of vrouwen) zich express op afgelegen paden zich dag en nacht verstoppen om een toevallige eenzame fietster te ehm bespringen/achtervolgen, en vermoord in de bosjes achter te laten....maar toch ;-)

 4. Ik fiets op het moment niet zoveel meer, vaak vanwege een gebrek aan tijd of aan mooi weer. Hopelijk lukt het me wel weer om in het voorjaar en de zomer wat vaker de fiets te pakken, want het is wel lekker gezond. Ik heb twee jaar terug een nieuwe fiets gekocht, een Gazelle met versnellingen, dus een goede heb ik wel.

 5. Ik heb een lichte fiets met 3 versnellingen. Die heb ik gekocht toen ik de mamafiets heb verkocht via MP, want die was véél te zwaar (qua gewicht en qua fietsen) voor mij. Het merk is geen bekend type, maar ik moet zeggen, dat als mijn lijf meewerkt het een echt lichte fiets is. Maar zoals ik al zei... als mijn lijf meewerkt.

  Het zou misschien schelen als ik fietsen leuk vind, maar ik heb het altijd een noodzakelijk kwaad gevonden, ik loop liever, hahaha.

  De kids naar school brengen deed en doe ik altijd lopend, want dat is drie keer lang uitvallen en dan lig ik op het schoolplein :) De jongste naar hockey brengen doe ik in de winter lopend, want dan moet ik ècht niet gaan fietsen en als het goed weer is met de fiets, want dan kan Ukkepuk ook weer even oefenen :)

  Groetjes Puck

 6. Ik blijf problemen houden met die rafelige helicopter. Misschien kun je daar een blogje aan wijden? Wat precies de bedoeling is, hoe dat werkt? Of ben ik de enige nitwit in de wereld? ;)

  • In theorie zou het zichzelf moeten wijzen. Maar ja, theorie en praktijk liggen soms mijlenver uit elkaar.

   Ik ben zo'n nitwit op administratief gebied, dat ik rafflecopter nodig heb om ervoor te zorgen dat winacties goed verlopen...

 7. Ik heb geen auto dus een fiets is absolute noodzaak.
  Er staan er momenteel 3 in de schuur.
  Tot vorig jaar reed ik op de oude degelijke donkergroene maar o zo zwaar trappende jaren 70 Batavusfiets, met verhoogde stuurpen omdat ik van het vooroverhangen altijd pijn in mn handen en schouders kreeg.

  Daarnaast heb ik een goedkope knaloranje minstens derdehands merkloze opoefiets volgeplakt met opvallende stippen, voor naar het station.
  Die moet zo min mogelijk interessant zijn ivm de vele diefstallen aldaar.

  Voor mijn 50ste verjaardag heb ik mezelf een knalrode Sparta moederfiets met 7 versnellingen cadeau gedaan.
  Deze fiets fietst 2x zo snel en stukken lichter dan mijn vorige.
  De lage instap is ideaal voor mijn af en toe stramme benen en het grote stuur past prima om mijn grote lijf.
  Daarbij heb ik twee enorme tuigleren originele PTT tassen op de kop getikt, waar zoveel in kan dat ik nog maar 1x per week boodschappen hoef te doen.

  Er moet nog een fiets weg, want drie is een beetje overdreven.
  Maar de biedingen op marktplaats zijn zo schandalig laag dat ik het daar voorlopig voor gezien houd.
  Ik hoef geen hoofdprijs, maar 5 euro voor een fiets met net nieuwe banden, remblokjes, zadel en verlichting vind ik ovedreven.
  Dan blijf ik er wel naar het station op rijden tot alles versleten is.

  Fietsverhaal: Ik had lange tijd de herenfiets van mijn vader-zaliger in gebruik, die fietste veel lekkerder dan de damesfiets die ik had.
  De damesfiets gebruikte ik dus alleen als ik een rok aan had.
  Op een paasmorgen stapte ik in alle vroegte nog maar half wakker op mijn fiets om te gaan koorzingen.
  Zie je het voor je, damesfiets, lange rok en dan zonder erbij na te denken je been automatisch op mannelijke wijze achterlangs over de bagagedrager zwiepend.
  Mijn buurman, die net naar buitenkwam, lag helemaal in een kriek van het lachen.

  • LOL! Dat lijkt me inderdaad een grappig gezicht. Heb je je buurman ook weer een leuk begin van de dag bezorgd.

   Die fiets met zeven versnellingen klinkt fantastisch. En ideaal als je fietstassen zo groot zijn dat je met 1 keer boodschappen doen toe kunt zeg!

   Soms vind ik biedingen op martkplaats ook bijna beledigend. Dan baal ik echt, en zo iemand gun ik het dan eigenlijk ook niet.

 8. Via Mirandana kom ikhier.

  Hai, fietsen . .zucht, lang geleden. Ik denk dat ik, sinds ik mijn rijbewijs heb, al 15 jaar niet meer gefietst heb. Dat gaat wel veranderen binnenkort, hee erg binnenkort. Want mijn echtgenoot heeft voor mij een fiets bij elkaar gespaard met het fietsplan op zijn werk. Ik mag a.s. zaterdag een fiets gaan uitzoeken .. spannend. maar hij wil dan ook fietsen. Hoog nodig want er moeten wat kilootjes af. Vandaar de zucht haha

  Fijn weekend, Elise

  • Je hebt er nu in ieder geval een goede tijd van het jaar voor! Als straks eindelijk de lente doorbreekt is fietsen best leuk. Een supermanier om af te vallen denk ik.

   Wat voor soort fiets ga je uitzoeken? Ik ben benieuwd! Ze hebben tegenwoordig echt superleuke fietsen vind ik.

 9. Ik fiets ontzettend veel met fietszitjes voor en achterop en twee fietstassen en een mandje op het stuur! Heerlijk, goed voor lijf en leden! Maar na zo'n lange tijd niet meer goed voor de fiets is nu eigenlijk heel hard toe aan vervanging maar er zijn nog zoveel andere dingen die vervangen moeten worden tja bekend denk ik.... Daarom wil ik heel graag medoen aan deze give-a-way1

 10. Ik heb een Sparta, een gewone, met versnellingen, dezelfde als mijn man, en mijn zwager en schoonzus...al jaaaaaaaaaaaren.
  Zij heeft 2 kinderen dagelijks naar school gebracht, heeft zoonlief behoorlijk vaak naar de middelbare school geloodsd (toen zijn eigen fiets weer eens stuk was, en hij daar 's ochtends mee aan kwam, en het voordeel is dat er 7 versnellingen op zitten, en zoon had er maar 3), en af en toe jongste ook als deze weer eens een lekke band heeft, of de fiets voor andere mankementen naar de fietsenmaker moet brengen. Alleen ik gebruik hem (bijna) niet meer. Want ik heb zo'n overdekt ding met 4 wielen, waar je af en toe een slang in moet doen (waar je portemonnee weer een stuk lichter van wordt), en die je droog overal hen brengt, en waar je ALLE boodschappen in 1 keer in mee kunt nemen...ja, dat ding staat op de oprit...en is ook zonde om ongebruikt te laten staan.
  Wat ik wel gebruik, is mijn MTB...elke week (in de winterperiode bijna niet, maar ik ben toch wel een beetje een mooi-weer-fietser), met een hele groep dames langs mooie (MTB-)paadjes door bossen en natuur fietsen, heerlijk!
  En onze kids gebruiken ook dagelijks fietsen (jongste dagelijks 15 km. naar en 15 km. van school, en 2 keer per week BMX-training, en in het weekend een wedstrijd), alleen oudste pakt de fiets naar zijn vrienden (is niet dagelijks meer), en moet ook trainen (2x per week) en de wedstrijden in het weekend.
  Als het weer wat mooier wordt, pakken we ook nog met z'n 4-en de MTB...maakt dat mijn 4-wielergebruik weer een beetje goed? Af en toe voel ik me wel wat lui, maar 15 km. naar mijn werk fietsen vind ik niet fijn (aangezien ik altijd gas op de plank wil, en dan bezweet aankom op mijn werk), wat ik nog wel eens wil doen, is de MTB achterin de auto gooien, en dan terugfietsen...maar dat gebeurt te weinig.
  Ik zal dan ook maar niet vertellen, hoeveel van die tweewielers er hier in de schuur staan...

 11. Wij doen bijna alles op en met de fiets , auto is onhandig en milieu belastend! Zeker als je net als ons in de binnenstad woont is een fiets niet weg te denken uit het dagelijks leven .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder