Reacties

Fietskrat versus Fietsmandje — 26 reacties

 1. Ik had een grote rieten mand. Die haalde ik er idd ook af bij het boodschappen doen of op de moestuin. Toen kocht ik een transportrek en kist maar vond het echt niet handig. Nu heb ik een goedkoop Hema mandje omdat ik de aanschaf van een nieuwe rieten wat prijzig vond. Maar er komt weer een nieuwe rieten. En dan heb ik nog een stuurslot zodat mn stuur niet om kan slaan. Alleen kan geen enkele standaard mn zware fiets aan.

 2. Fietstassen heb ik, maar de meeste boodschappen halen we met de auto omdat het 12 kilometer hier vandaan is. In de zomer gaan we weleens op de fiets als we geen gekoelde boodschappen nodig hebben.

 3. Fietsmandje voorop en giga tassen achter. Ik wilde destijds graag zo'n stoere transporter als jij hebt, maar dat werd ernstig weggestemd door de andere gezinsleden, die dan niet meer met mij gezien wilden worden. Nu heb ik een een hele beschaafde fiets, en nog regelmatig spijt dat ik heb toegegeven.
  Maar mijn moederfiets heeft wel een stuurslot en daardoor kiept het voorwiel niet om, dat dan wel weer.

 4. Ik mis ook mijn mandje.
  Maar die heb ik verkocht, dus fuji mandje.

  Wat ruimte betreft heb ik nu wel 2 keer zo veel ruimte. En ik gebruik dat dagelijks (vooral nu met al mijn zero waste boodschappen).
  Dus uiteindelijk is dit wel beter zo.

  Groetjes,
  Julia

 5. Ik gebruik alleen het rek, en daar zet ik dan een boodschappentas op. Maar zodra ik een auto heb, dan haal ik het rek er af want het fietst erg zwaar als het een beetje waait.

 6. ik heb sinds kort een rieten kratje voorop, wat ik makkelijker vind dat mijn enorme mand van vroeger, omdat ik die idd aan mijn arm meenam en nu laad ik pas bij de fiets in..... beter voor mijn schouders/armen dus, maar een volle krat voorop en een kindje voor en een achterop vind ik best ehm een behoorlijk gewicht

 7. Ik heb juist vorig jaar mijn transportfiets ingeruild, hij fietste zo zwaar! Heb nu een licht sportfietsje met losse tassen voor de boodschappen. En bij geen boodschappen kunnen die gewoon thuisblijven.

 8. Ik gebruik altijd grote fietstassen en heb een standaard achter op mijn fiets die je naar beneden moet klappen.
  Ik vind die transportfietsen echt helemaal niets. Veel te zwaar, je stuur klapt om en de fiets blijft vaak niet goed staan.
  Een kronan fiets met zo'n nummerbord lijkt me altijd nog wel iets maar misschien zien ze er alleen maar leuk uit, en zijn ze in de praktijk ook niet handig.
  Groet Thea

 9. Ik heb een gewone fiets met tassen achterop en ik heb nog een rieten mandje voor aan het stuur maar dat gebruik ik niet zo heel veel meer. Jaren geleden, toen de kinderen nog klein waren, haalde ik alle boodschappen op de fiets: mand aan het stuur, fietstassen vol en tassen aan het stuur, soms wel vier. Daar kon ik niet meer mee fietsen natuurlijk. Op de rechte stukken liep het prima, bochtenwerk was...., laat ik zeggen, een staaltje stuurmanskunst... ;-) O ja, mijn voorkeur gaat uit naar het rieten mandje. Dan kan er maar minder in. Ook een manier om te besparen :-D

 10. ´k Heb een flinke rieten mand. Op zo´n transportrek, en dat al een aantal jaren. Nog voor het mode werd... Je moet er inderdaad even rekening mee houden als het gaat om het gewicht, maar er kan wel lekker veel in!

 11. Voordeel van zo'n afpakmand is: als je in de winter nauwelijks fietst kun je hem er af pakken en bij de deur aan een radiator hangen. Ideaal voor handschoenen en mutsen. Door de radiator krijg je altijd lekker warme handschoenen aan en je hoeft ook niet steeds te zoeken op welke radiator de handschoenen nou weer liggen.

 12. Ik heb idd een vouwkrat gemodificeerd, want zo'n dingetje van de HEMA daar passen de boodschappen van een week niet in. En dat stuurslot zat hier al standaard op mijn personal bike. Heerlijk zo'n fiets met stalen frame en velgen, hoef je tenminste niet na te denken dat er op de bagagedrager maar 10 kg mag zoals op de meeste fietsen van tegenwoordig.
  Ik fietste met volle krat voorop, fietstassen achterop, kinderzitje met kind, en dan nog een buggydrager. We zijn zo zelfs op fietsvakantie geweest. Als alleenstaande ouder moet je toch creatief zijn en met de auto wilde ik niet op vakantie, dat is geen vakantie, dat is hard werken.

 13. Er zijn ook kratachtige mandjes die je aan je stuur hangt. Ze hebben de vorm en hengsels van een winkelmandje. Let bij krat/mandje op dat het licht en de reflector in de koplamp niet afgedekt worden, Te brede krtten geven gezeur met fietsenrekken, daarom zijn de huidige fietskratten een stuk smaller. Zelf gebruik ik hooguit achterfietstassen. Boodschappen doe ik te voet omdatde winkelste dichtbij zijn.

 14. Ik snap dat het voor jezelf heel handig maar als ik mijn fiets in een rek kwijt moet, vind ik het altijd een heel gevecht als er zo'n fiets met krat naast je staat. Ik heb een fietstas die ik op mijn bagagedrager kan klikken. Heel fijn; kun je zo meenemen op plaats van bestemming.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>