Reacties

Kapot fietsmandje fiksen — 43 reacties

  • Hallo Danielle,

   Ik ben benieuwd of je bent aangekomen maar kom niet op je site. Er is iets mee?
   Groet van Marion

  • Hallo Marion, er is zeker iets mis mee (paniek!). Ik ben bezig met een andere domeinnaam en had nog oude bestanden in mijn ftp server op mijn nieuwe domeinnaam staan. Deze verwijderde ik alvast. Maar ik heb dus blijkbaar de bestanden van mijn huidige domeinnaam verwijderd. Zoiets moet je natuurlijk ook niet doen op de vroege ochtend met ogen die nog halfdicht zitten. Ik ben nu aan het kijken of er nog wat te redden valt van mijn site. Gelukkig heb ik een paar dagen geleden een back up gemaakt. Maar ik kom nu dus ook niet in mijn back-end. Waarschijnlijk omdat ik alles van de ftp heb afgehaald. Duim maar voor me :) En anders moet ik alles opnieuw bouwen, maar mijn verhalen ben ik dan kwijt, want ik heb ze niet in Word staan.

  • Hallo Marion, ik had net een heel verhaal getypt met mijn url erbij, maar waarschijnlijk heeft hij die niet gepakt, omdat mijn site down is (paniek!). Ik ben bezig met een nieuwe domeinnaam en had oude bestanden in de ftp server op mijn nieuwe domeinnaam gezet. Vanochtend wilde ik die oude bestanden verwijderen zodat ik vanmiddag nieuwe bestanden erop kon zetten en de switch kon maken. Maar daar ging iets helemaal fout! Ik heb dus blijkbaar per ongeluk alle bestanden van mijn huidige domeinnaam verwijderd! Gelukkig heb ik een aantal dagen geleden een back up gemaakt, maar ja of die goed is, dat weet ik nog niet. Ik mis sowieso alle gegevens van de afgelopen paar dagen en ik kan nu ook niet meer in mijn back-end. Ik ben nu druk aan het stoeien in Filezilla en hoop dat ik straks weer mijn site online heb en weer in mijn back-end kan. Ik hoop het, maar ik vrees dat ik mijn site misschien wel van de grond weer moet opbouwen. Mijn artikelen ben ik dan allemaal kwijt, want ik heb ze niet in Word ofzo. Duim maar voor me.

  • Wat vervelend allemaal MamaOnderneemt. Ik weet uit ervaring dat dit soort dingen erg stressvol is. Hopelijk ben je snel weer 'in de lucht'!

 1. Ik raad je aan om aan allebei de kanten nog een bandje te doen (mocht er eentje kapotgaan......doen ze nooit allebei tegelijk????)

 2. goh, dat lijkt wel een servische oplossing. Hier zou men nooit maar dan ook nooit iets weg doen maar altijd kijken of je je nog kan behelpen op een of andere manier. Maar dat moet ook wel als je een inkomen heb van nog geen 200 euro p m of lager.

  • Leuk dat ik eventjes net zo inventief ben als de Serviërs!

   Een inkomen van nog geen 200 pm is echt heel weinig. Hoe betalen ze dan hun woonkosten?

 3. Knap gevonden!

  Overigens... het mandje gebruiken voor je handtas is misschien niet echt een veilige optie. Soms is een ander sneller en is je tas zo uit het mandje gevist.
  Ik heb ook een mandje en deed daar ook altijd mijn tas in totdat er berichten kwamen in de plaatselijke krant dat er mensen brutaal van hun tassen werden beroofd tijdens het fietsen. Sindsdien gaat de tas niet meer in het mandje.

  • Bedankt voor de tip. Ik heb een rieten fietsmand en heb de tas daar aktijd in zitten als ik boodschappen ga doen. Na afloop zitten de boodschappen in de mand. Ik vind zo'n rieten mand fijn als ik in een winkel loop.
   Maar voortaan gaat ie dus in mijn afgesloten fietstas. In de winkel hang ik mijn boodschappentas altijd achterstevoren aan het haakje van de kar zodat mijn portemonnee minder makkelijk gepikt kan worden.

  • Ik deed het ook altijd in mijn mandje hoor, maar na die berichten niet meer. Ik stop hem ook in mijn afgesloten fietstas tegenwoordig

 4. Goeiemorgen Nicole,
  Ik heb net hetzelfde fietsmandje!!(in B.gekocht)Maar mijn handtas leg ik er nooit meer in, sinds iemand mij er op attent maakte dat mensen met slechte bedoelingen wel heel makkelijk met mijn handtas wegkonden. Altijd handtas in fietstas dus, tenzij die zo vol zit(ten), dan draag ik handtas schuin over de schouder.
  Maar je oplossing is ideaal, ik hou van eenvoudig en efficiënt :) Fijne dag verder: en wat schijnt de zon uitbundig, bij jullie ook hoop ik? Tovert een zonnetje ook geen glimlach op je gezicht/in je hart? Bij mij wel :)

  • Je bent de tweede die me waarschuwt voor diefstal uit het mandje. Ik ga jullie advies opvolgen, en het tasje dan toch maar in mijn fietstas doen. Bedankt!

   Hier schijnt de zon helaas totaal niet.

 5. 2 ruime fietstassen, ik kan niet zonder. Ik doe bijna alle boodschappen op de fiets. Mandje voorop had ik jaren geleden ook, wanneer ik mijn handtas er in deed draaide ik de schouderband om het stuur.

  • Ik vind het knap om alle boodschappen met de fiets te doen. Zo voorkomen je denk ik ook meteen dat je allerlei impulsaankopen doet, want de ruimte in fietstassen houdt ook een keertje op natuurlijk.

 6. Grappig. Bij de eerste zin dacht ik al ze moet tyrips gebruiken (schrijf je dat zo anders bedoelen we hetzelfde).
  Uitvinding van de eeuw. Ik repareer er alles mee.
  Fijne dag vandaag

 7. ook hier hebben we altijd tyrips in huis en zelfs in de auto , (ook handig als je uitlaat het begeeft bleek later) Maar goed ik heb een fietsmand net als jij en er zat ook een fietstas bij met rits die je mee de winkel in kan nemen. Handig opgelost hoor enne ze kunnen je fietsmand nu ook niet meer zo simpel meenemen wat hier helaas ook gebeurd.

 8. Ja, handig zo! Die tierips of hoe je het ook schrijft zijn ook heel handig om kabels bij elkaar te binden en dat soort dingen. Nu kun je alleen je mandje niet meer van je stuur afhalen. Maar misschien deed je dat toch al niet :)

  • In het verleden deed ik dat inderdaad wel eens. Als ik echt maar een paar boodschappen nodig had bijvoorbeeld. Dan gebruikte ik het fietsmandje als 'supermarktmandje'. Maar dat kan nu inderdaad niet meer.

 9. Als je er zware dingen in doet kun je er beter wat meer aan doen. Als ze breken ligt je hele spul op straat. Twee van die bandjes kunnen niet zo heel veel gewicht hebben.

  Tegen het jatten van je handtas uit het mandje moet je eerst het handvat om je stuur heel slaan en dan de tas in de mand, knappe die hem dan nog jat. ;)

 10. Super handig en ook nog eens goedkoop opgelost!
  Ja dat is dan balen als je fietsmand kapot gaat en al helemaal als je er zo aan gehecht bent en de mand intensief gebruikt.
  Maar de redding was nabij .
  Ja die Tierips hebben wij hier ook in de schuur zijn oersterk en super handig om dingen vast mee te maken. laatst ook iets mee vastgemaakt op een kinderfietsje. Je ziet het bijna niet ( was een witte) en het functioneert prima.
  Veel fietsplezier

 11. Ik ben ook van de mandjes maar sinds eens 3 kilo sinaasappels over straat rolden, gebruik 'k het mandje alleen nog voor de handtas en idd het hengsel om het stuur gedraaid, vanwege onverlaten die het in hun hoofd willen halen mijn tas te pikken.

 12. Super oplossing. Wat sommige ook al zeggen, zou ik aan beide kanten nog een extra tierip (niemand schijnt te weten hoe je het schrijft, haha) doen.

  Zelf gebruik ik altijd de fietstassen.

 13. 1 handig opgelost.
  Evt ijzerdraad op andere plekken plaatsen voor stevigheid.
  2 weer wat gered van de afvalberg.
  3 goed voor de portomonnee
  4 ook jij bent wel creatief geef je zelf een schouderklopje.
  5 scheppen creeerd mogelijkheden.
  6 evt mandje versieren met gekleurd plastic
  7 versieren met een mooie tak.
  8 leef je uit.
  9
  ????Tot besluit knor,knor

 14. Mijn fietsmandje was vorige maand aan gort door een val met de fiets, hing ook helemaal scheef en geknakt aan mijn stuur! Trekbandjes hadden niet geholpen, maar goeie tip!
  Nu hangt er een vintage boodschappenmandje uit de supermarkt aan, uit de kringloop voor €2.50. Hiep hoi.

 15. Tie-wraps e duct-tape he ik standaard in huis, kun je zga alles mee repareren.

  Ik heb fietstassen achterop en een stoeltje aan mijn stuur. Al fiets ik al 1,5 jaar amper.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder