Parkeerboete bij bricken ‘vernietigd’

paarse krokodilDeze week kreeg ik een brief van de gemeente. En er stond warempel goed nieuws in!

De naheffingsaanslag parkeerbelasting van 61,20 is ‘vernietigd’. Ze boden zelfs hun excuses aan.

Ik ben erg blij met deze brief. Want ook al wist ik dat ik gelijk had, ik had er toch weinig vertrouwen in dat de gemeente daar ook naar zou handelen. Want ik heb wel eens vaker te maken gehad met zo’n Paarse Krokodil.

Paarse krokodil

Bijvoorbeeld toen mijn destijds 18-jarige zoon met een betaald jaarabonnement in de trein zat, maar desondanks een boete kreeg van 39,- vanwege zogenaamd zwart rijden. Volgens een nieuwe regel moest je, ondanks het feit dat je een jaarabonnement had betaald, toch ook inchecken. Dit had mijn zoon nog gedaan ook, maar er was blijkbaar iets mis met de incheckpaal.

Ondanks mijn protest moesten we de onredelijke boete gewoon betalen. Ik kan er nu nog weer boos van worden.

Des te fijner dat in dit Paarse krokodil geval het recht heeft gezegevierd over bureaucratie!

Heb jij wel eens te maken met onredelijke bureaucreatie oftewel een Paarse Krokodil?

11 Comments

  1. Vita mientje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh