Parkeerboete bij bricken ‘vernietigd’

paarse krokodilDeze week kreeg ik een brief van de gemeente. En er stond warempel goed nieuws in!

De naheffingsaanslag parkeerbelasting van 61,20 is ‘vernietigd’. Ze boden zelfs hun excuses aan.

Ik ben erg blij met deze brief. Want ook al wist ik dat ik gelijk had, ik had er toch weinig vertrouwen in dat de gemeente daar ook naar zou handelen. Want ik heb wel eens vaker te maken gehad met zo’n Paarse Krokodil.

Paarse krokodil

Bijvoorbeeld toen mijn destijds 18-jarige zoon met een betaald jaarabonnement in de trein zat, maar desondanks een boete kreeg van 39,- vanwege zogenaamd zwart rijden. Volgens een nieuwe regel moest je, ondanks het feit dat je een jaarabonnement had betaald, toch ook inchecken. Dit had mijn zoon nog gedaan ook, maar er was blijkbaar iets mis met de incheckpaal.

Ondanks mijn protest moesten we de onredelijke boete gewoon betalen. Ik kan er nu nog weer boos van worden.

Des te fijner dat in dit Paarse krokodil geval het recht heeft gezegevierd over bureaucratie!

Heb jij wel eens te maken met onredelijke bureaucreatie oftewel een Paarse Krokodil?

Similar Posts

11 Comments

 1. Te gek voor woorden dat je zoon toen beboet was. Terwijl hij dus gewoon een peperduur jaarabonnement heeft en ook nog eens ingecheckt is. Ze verzinnen telkens weer iets nieuws. Is dat OV chip gebeuren eigenlijk wel een succes? Ik reis zelf eigenlijk nooit met de trein en die enkele keer in het jaar dat ik dat doe, dan koop ik altijd online een e-ticket. Maar goed dat jouw boete verscheurd is! Dat geld kun je beter aan leuke dingen besteden!

  1. Ik kan er ook nog steeds boos van worden dat hij die boete kreeg. We betaalden destijds 2300,- per jaar voor zijn treinabonnement. De boete sloeg echt nergens op.

   Ik vind dat ov-chip gebeuren een gedoe en ben er geen fan van.

 2. Ja ik had vorig jaar ook een akkefietje rondom parkeren. Kreeg een hele dikke boete omdat ik achter een blauwe lijn geparkeerd stond terwijl ik uit de de borden had opgemaakt dat ik op een gratis plek stond.
  Ben hier tegen in beroep gegaan maar heb het helaas niet gewonnen.
  Het enige voordeel was is dat ik de termijn dat ik moest betalen wat heb kunnen rekken zodat ik kon sparen voor de bekeuring.
  Maar fijn dat jij in het gelijk gesteld bent.

 3. Een keer aangehouden door meneer de agent.
  Mevr u rijd zonder licht.
  ,O ja,echt!
  speelde de onnozele hans en mocht verder rijden.

  Ga nooit in zo,n gesprek er tegen in .
  Want dan krijg je nooit je zin.

  Vervelende zaak met jou zoon in de trein.
  Schriftelijk je beroepen bij de spoorwegen helpt wel ..de zgn coulance regeling.
  Misschien alsnog proberen

 4. Fijn dat de boete verworpen is! Ik gebruik zelf ook Yellowbrick, moet er niet aan denken als je wel betaald én toch een boete krijgt!!
  Nadeel van Yellowbrick is dat ik een keer vergeten ben om uit te checken, realiseerde ik mij pas toen ik al thuis was :D

  1. Dat is inderdaad vervelend, want dan betaal je veel meer dan nodig is. Ze hebben geloof ik wel een sms service die je er aan herinnert om uit te checken om dit te voorkomen geloof ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.