Reacties

Hoe lang moet een t shirt zijn: maximaal 55 cm voor mij — 51 reacties

 1. Ik ga altijd voor een wat langer basic shirt. Ik vind het fijn als een shirt over mijn broekriem valt of als ik het in mijn broek kan doen. Mijn shirts koop ik meestal bij Vero Moda. Goedkoop en een goede kwaliteit.

 2. Nu je het zegt; ik heb ook maar weinig t-shirts in de kast liggen. Heel erg strak vind ik nu ook minder prettig. Ik winkel eigenlijk altijd bij één winkel waar ze precies weten wat mooi voor mijn figuur is en wat niet. De stofjes en kwaliteit zijn prima. Wel iets duurder maar dan heb je ook wat, zal ik maar zeggen.

 3. Ik draag graag strakke shirts omdat ik die mooier vind staan bij mij. Lange shirts draag ik graag op een broek, maar korte shirts staan mooier op een rok. Vaak krimpen shirts wel wat. Of kijken bij een tweedehandswinkel voor het juiste shirt wil ook goed helpen.
  Ik vind het lastig om een shirt te vinden dat wat hoger aansluit. Ik vind die lage halzen zo koud. Ik draag ook nooit iets met een diepe decollete. Met mijn figuur (smalle taille, volle cup) vind ik dat heel snel ordinair staan.

 4. Grappig want ik vind het juist heerlijk als het shirt langer is zodat als ik mijn armen omhoog doe ik niet meteen met een blote buik sta. En een strak shirt vind ik juist fijn.
  Overigens heb ik ook vaak moeite met het vinden van een fijn shirt van een beetje degelijke kwaliteit.
  Ach ja, smaken verschillen.

 5. Ik heb shirts in allerlei soorten en maten, maar de perfecte heb ik inderdaad ook nooit gevonden. Gelukkig maakt het mij niet heel veel uit en trek ik gewoon aan waar ik me op dat moment goed bij voel, maar wat betreft de lengte van shirts, daar valt nog wel wat te halen denk ik.

 6. Heerlijk, zoveel eisen stellen en vooral niet meer dan een €10tje uit willen geven. Een goede basic mag van mij zeker wel €15-€20 kosten als het van goede kwaliteit is en een goede pasvorm heeft. Zo'n kledingstuk gaat vaak lang mee.

  Zoals hierhoven: WE-fashion heeft een aantal basics met goede pasvorm.

 7. Ik gebruik al jaren ANWB T-shirts, niet te duur, zeker niet in de uitverkoop. Mij zitten ze goed, maar het lijkt me voor de hand liggen dat dit heel persoonlijk is.

 8. Volgens mij zijn t-shirts toch het simpelst om korter te maken. Ik heb ze zelf juist liever wat langer, tot over mijn achterste. Ik heb zelden te korte shirts, dus ik denk wel dat je gelijk hebt dat ze standaard wat langer zijn dan je wil. Maar ik ben ook wel een ukkepuk, hoor. Het fijnst vond ik de t-shirts van Marks&Spencer, maar die heb ik dan ook echt versleten in 5 jaar. Dus bij een volgende trip naar Engeland duik ik weer even in de shop. Als we maar voor de herfst gaan, anders zijn ze er niet meer.

  • Ik kan dat echt niet Daenelia. Als ik zo handig was met naald en draad dan had ik dat zeker al lang gedaan. Dan kocht ik al Hema shirts in al die leuke kleurtjes en maakte ze precies goed.

 9. Ik heb geen flauw idee hoe lang mijn tshirts zijn, ik vind het het prettigst als ze niet over mijn jeans heen vallen, daar waar een riem zou kunnen zitten daar moet het over heen vallen.

 10. Ik draag het liefste t-shirts die over het kruis vallen, lekker lang dus. In de winter draag ik ze met een slimfit broek (daar staan lange shirts het mooiste op) en een lang vest er overheen.
  Ze mogen dan ook strak aansluiten want mijn vesten zijn los.
  In de zomer draag ik altijd strakke, lange singlets, met daar overheen een losvallend t-shirt van katoen of linnen. Dat mag dan korter zijn (omdat die singlet lang is). Daaronder als het echt warm is een capribroek en anders gewoon jeans in blauw, groen, wit of zandkleur.

 11. Ik draag eigenlijk maar weinig tshirts. Vaak een een basic singlet aan met daar overheen een vestje, die zijn ook allemaal in verschillende kleurtjes verkrijgbaar daar hou ik ook wel van. Lengte heb ik vaak niet zo'n problemen mee, ik ben ook net wat groter. Maar het moet inderdaad zeker niet te strak zitten en alle rondingen benadrukken.

  • Zo'n basis hemdje is inderdaad ook handig. Dat draag ik in de zomer ook wel. Maar op het moment toch vooral t-shirts vanwege de korte mouwen.

 12. Aan mij heb je weinig. Ik vind die van de hema te kort en ik ben maar 165 lang. Iedere keer dat ik mijn ellebogen boven mijn schouders heb kan ik weer hijsen aan de hemakrengen.

  Ik slaag altijd bij de didi. 15-20 euro, heuplang. Ruimte voor mijn gcup. En een nette hoogte onder de hals.
  Af en toe is er een basicactie. Dan koop ik altijd drie.. Drie broeken, drie shirts, drie singlets. Liefst een zwarte een blauwe of groene en een paarse..

  Takko, c en a, kruidvat en trekpleister die shirts vind ik allemaal veel te kort.. Misschien kun je die eens proberen.

 13. Ik draag graag t-shirts meestal onder een vest of ik draag ze in mijn broek. Ik ga zelf meestal voor de wat losse shirts. Ik koop mijn shirts vaak bij Zara of Mango. Liefs Marjon

 14. Dat ligt eigenlijk aan de combinatie die ik verder draag. Tijdens mijn werk (bloedprikken in een wit jasje) draag ik het liefste een lang t-shirt en die van de HEMA is mijn favoriet! Op een rokje een normaal formaat t-shirt of hemdje.
  groetjes!

 15. Ik koop meestal t-shirt bij Miss Etam, en dan het liefst met lang mouwen! Ik draag ze meestal onder een vestje of trui. Heb nogal een blubberbuik, dus het liefst wat langere t-shirts.

  • Ik vind de shirts bij Miss Etam vaak zo stug en dik aanvoelen. Ik wil ook nog weer dat ze heel soepel zijn. Volgens mij ben ik eigenlijk een heel irritante klant....

 16. Ik draag dat soort shirtjes eigenlijk alleen onder iets. Ik heb nogal "Lovehandels", dus als ik zo'n shirtje draag, heb ik al snel een onprettig idee. Ik vind het daarom juist wel fijn dat ze vaak te lang zijn. Zo kan ik ze in mijn broek stoppen.

 17. Heb je relatief lange benen?
  Ik heb altijd die van de HEMA en vind die erg fijn, voor mij zijn ze dus grappig genoeg de goede lengte met m'n 1.67
  Bij mij is de lengte tussen schouder en bovenkant borst kort en dus moet ik altijd bandjes innemen.

  • Fijn dat ze voor jou precies de goede lengte hebben! Want ze zijn echt vriendelijk geprijsd en ik vind het leuk dat er zoveel kleuren zijn om uit te kiezen.

 18. Mijn topjes haal ik altijd bij de Vero Moda en zijn wat langer, maar t-shirts zijn bij mij ook altijd een dingetje. Ik heb laatst een paar shirts gehaald bij the Sting (met print) en de Only (effen kleur). Bij beide winkels wel wat lossere shirts (geen baggy, maar ook geen strakke, ja ik ben weer heerlijk duidelijk :p). Liefs.x

 19. Mijn dochters dragen t-shirts van de (Lady) Sting alle kleuren hebben ze, korte mouw, lange mouw, hemdjes. Ik was ze en ze kunnen in de droogtrommel en ze blijven mooi en goed in vorm.Bevallen erg goed en je kunt er jaren mee doen.

 20. Toevallig heb ik gisteren ingeslagen bij de C&A. Ik heb twee soorten t-shirts: voor op rokken. Die zijn wat strakker en korter. En dan draag ik oversized t-shirts voor op een legging of short. Ik kan er allebei prima voor slagen bij de C&A.

 21. Voor mij zijn shirtjes vaak aan de lange kant, ik ben nog een heel stukje kleiner als dat jij bent... en te straks, ja inderdaad! Maar koop ik groter als een L wordt het vaak ook direct weer langer.

  Nog niet zo lang geleden een shirtje bij de Action gekocht die goed viel en wat bij de primark, beide geheel tegen mijn verwachting in overigens.

 22. Ik draag eigenlijk zelden t-shirts, alleen snachts of op een trainingsbroek (dan wel de gewone katoenen shirts)

  Verder draag ik veel singlets (h&m, hema) met trui, jasje of vest. Dan wel het liefst die wat langer zijn, anders kruipen ze omhoog in mijn taille en sta ik met een blote buik. Daar ben ik nu toch wel te oud voor haha

 23. Oh ja shirts. Toch vind ik het persoonlijk wel fijn als ze een klein beetje langer zijn, zoals de Hema shirt.
  Maar een shirt met print bijvoorbeeld vind ik wel mooier als ze niet te lang zijn.
  Dus ja, zo is er altijd wel iets aan een shirt, haha...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder