Reacties

Gehaktballen uit de oven: lekker en minder vet! — 25 reacties

 1. Ik doe wel eens gehaktbrood, in een ovenschaal dus. Wel een eenvoudig recept, anders krijg ik te veel moppers hier... Maar met ballen had ik het nog nooit gedaan. Bedankt voor de tip! Maak jij jus met een pakje dan, of heb je een sausje bij het eten? Over het gehaktbrood doe ik tomatensaus met bruine suiker, dan heb ik ook geen jus meer nodig.
  Groeten, Jolanda

 2. Zelf koop ik h.o.h. gehakt. Lekker vet dus. Maar geen ui en ei want dan krijgt het gehakt een heel andere structuur, veel fijner. Maar ik bak ze zonder toevoegingen in vloeibare boter. Heb geen speciaal recept. Ja glutenvrij moeten ze zijn.

 3. Ik doe er nog peper, nootmuskaat en peterselie bij. Ik braad ze in een braadpan en in hun eigen vet. Deksel half op de pan en af en toe de ballen keren.
  Ik heb altijd rundergehakt. Dat haal ik in een Turkse winkel. Die pakt een stuk vlees en maakt er gehakt van terwijl ik er bij sta. Dan weet ik tenminste zeker dat het van één dier is en niet een mengsel van verschillende met weet ik wat organen erdoor.
  Groet, Nelly

 4. Wat een leuk recept, ik ga het eens proberen. Kun je voor ui ook iets anders gebruiken? Dat lust ik nl niet en als mijn moeder het zou maken, zou ik het waarschijnlijk niet eens merken, maar als ik het er zelf in stop, proef ik het wel. Ja, ik weet het, het zit tussen mijn oren, maar toch.

 5. 500 gram half om half met een zakje nasi/bami kruiden. Een eitje erdoor en wat paneermeel. Kleine balletjes draaien. Braden, en serveren in saté-saus, met gele rijst en een komkommersalade....Jammie!!!

 6. Lijkt me best lekker, alleen de oven een uur laten branden voor een paar gehaktballen vind ik best zonde. Tenzij je het combineert met een ander ovengerecht. In de pan zijn ze in een kwartiertje gaar. Het vet wat uit het vlees komt doen wij over de aardappels anders zijn die weer zo droog.
  Ook ik doe nog peterselie en peper door het gehakt, maar ook een uitje.

 7. Ik krijg helemaal trek van al die lekkere recepten!
  Het zijn meestal 7 gehaktballen, dus ik vind het wel de moeite van de oven waard. Ook omdat het me gezonder lijkt.

  Ik beken dat ik soms jus maak uit een zakje... maar ik schaam me wel een beetje.

 8. als je jus van een andere keer dat ove is gebleven in kleine bakjes invriest dan heb je altijd jus bij de hand. even in een pannetje ontdooien en klaar.

 9. Mijn moeder braadde de gehaktballen altijd aan, en liet die dan gaar worden samen met de stooflapjes die uiteraard al veel langer hadden gesudderd. Resultaat: heerlijke jus en meer dan genoeg voor diverse maaltijden. Niet vetarm trouwens want vlees werd in die tijd "onder het vet" goedgehouden.
  Mijn eigen gehaktballen zijn stukken beter geworden sinds ik er rijkelijk eigengemaakt paneermeel doorheen doe en een scheutje melk, geen ei (wel kruiden uiteraard). Ik braad vetarm en heb vaak te weinig jus, maar als je een stevige aardappelsoort hebt en je stoomt die, dan kun je die snijden en heb je weinig jus nodig.

 10. Ik maak de gehaktballen net zoals mijn moeder dat deed met rundergehakt, zwarte peper , zelfgemaakt paneermeel, een eitje en fijngesneden ui er door heen en bak ze in de welbekende boter die ... OMA ook gebruikte en volgens mijn dochter zijn ze overheerlijk. Nu ze niet meer thuis woont krijg ik regelmatig een bestelling . Ik heb dan ook altijd een voorraadje in de vriezer.

 11. Ik maak gehaktballen ook in de oven, maar: in een oude eierdoos Daar trekt het vet dan in. Supermakkelijk. Het werkt zelfs met extra mager gehakt. Je kunt je favoriete gehaktbalrecept gebruiken en dan de ballen rauw in de eierdoos doen en even in de oven stoppen. Bij ons smullen ze ervan

 12. Ik maak eigenlijk nooit gehaktballen. Wel kleine gehaktballetjes. Voor bij de pasta. Gehakt, ei, parmezaanse kaas, peper, zout, peterselie en nootmuskaat mensen, kleine balletjes draaien. Maar die bak ik gewoon in een pan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder