Goedkope plantjes: 50 cent per stuk

goedkope plantjes

Regelmatig zie ik allerlei leuke kraampjes langs de weg, waar je bijvoorbeeld jam of groente kunt kopen voor een zacht prijsje. Maar nu kwam ik tijdens het hardlopen bovenstaand kraampje tegen met goedkope plantjes!

Goedkope plantjes

Behalve dat ik onder de indruk was van de leuke constructie van de kraam zelf, vergaapte ik me ook aan het assortiment. En de prijs van 50 cent voor een plantje.

Goedkope plantjes

Tomaat plantje

tomaat plantje

Aardappel Annabelle

aardappel plantje

Maagdenpalm

maagdenpalm

Kamille plant

Goedkope plantjes

Kapucijner plant

Goedkope plantjes

Biologische krulandijvie Wallonne

Goedkope plantjes

Ik herinnerde me ineens een nieuwsitem in EenVandaag over perkgoed.

Perkgoed

Perkgoed zijn die leuke, fleurige plantjes waarmee je instant je tuin opfleurt. Je vindt ze in tuincentra, maar ook in de aanbieding bij supermarkten en bouwmarkten. Ik kan er niks aan doen, ik vind het wel prachtig! Zoals dit perkgoed van de Lidl:

perkgoed lidl

Maar blijkbaar slurpen deze plantjes energie als ze gekweekt worden, en zitten ze ook nog eens onder de bestrijdingsmiddelen. Het is dus beter om biologische, vaste planten te kopen.

Het probleem is zoals zo vaak de mens: wij willen niet wachten tot planten gaan bloeien. We willen instant kleur in de tuin, en kiezen daarom voor perkgoed.

Hieronder de reportage van EenVandaag:

Goedkope plantjes tot slot

De moraal van het verhaal is eigenlijk heel simpel: probeer niet instant je behoeftes te bevredigen door perkgoed te kopen, maar kies voor planten die meerdere jaren meegaan.

Op sprinklr.co vind je meer informatie over biologische plantjes.

Het lijkt me dat de goedkope plantjes in het kraampje langs de weg ook wel een duurzame keuze zijn.

Leestips

6 Comments

  1. izerina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh