ING Puntenwinkel: 4 stappenplan voor optimaal effect

ing puntenwinkel

Ik heb mijn bankrekeningen bij de Rabobank en Knab*. Maar nou las ik over de ING puntenwinkel.

En die klinkt erg aantrekkelijk.

Punten verdienen met dingen die je toch al moet doen

Ik houd namelijk erg van punten verdienen met dingen die ik ‘toch al moet doen’. Zoals gezond leven en bankieren. Dat is één van de redenen dat ik zo blij ben met de asr Vitality app. Daarmee verdien ik maandelijks 11 euro met hardlopen.Wat ik dus toch al deed : )

Bankieren is ook zoiets waar je niet omheen kunt.

Is het dan niet handig als je daar toevallig ook nog voor beloond wordt?

Anderzijds: tegenwoordig gaat het bij een bank kiezen om meer dan de hoogte van de rente en eventuele leuke punten… Denk aan duurzaamheid, waarin investeert een bank etc.

Maar goed, laten we eens kijken of die ING Puntenwinkel mij kan weglokken bij de Rabobank. Ik ben namelijk alleen maar bij de Rabobank omdat ik daar als tiener zo’n leuk pakket kreeg als ik me daar aanmeldde…. Het was een kartonnen koffer die je kon uitklappen én ophangen!

Rabobank Tienerrekening jaren 70 80

Waarmee ik maar wil zeggen dat ik gevoelig ben voor mooie praatjes ; )

Is de ING puntenwinkel aantrekkelijk genoeg om naar hen over te stappen?

Wat is het ING puntensysteem?

ING-punten is een beloningsprogramma dat de ING Bank aan haar klanten aanbiedt.

Je kunt punten verdienen door bepaalde financiële producten of diensten van ING Bank te gebruiken.

Denk aan een rekening openen, een lening afsluiten en het gebruik van een ING-betaalpas.

ING punten inwisselen voor korting en beloningen

Zodra klanten punten hebben verzameld, kunnen ze deze punten inwisselen voor verschillende voordelen en beloningen. Denk aan kortingen op producten, reisvoordelen, cadeaubonnen of het inwisselen van punten voor donaties aan goede doelen.

Het exacte proces van het inwisselen van ING-punten kan verschillen, afhankelijk van het specifieke beloningsprogramma en de voorwaarden die van toepassing zijn. Klanten kunnen meestal de ING Bank-website bezoeken, inloggen op hun account en daar informatie vinden over het saldo van hun ING-punten, beschikbare beloningen en instructies om punten in te wisselen. ING-punten zijn bedoeld als extra voordeel voor ING Bank-klanten.

Het idee is dat ze dan niet weglopen naar een andere bank ; )

ING puntenwinkel

Ik besloot eens een kijkje te nemen in de ING puntenwinkel. Daar viel me één ding meteen op: het gaat vaak om een combinatie van punten én geld! Het is dus blijkbaar niet zo dat je allerlei dingen kunt verdienen met alleen maar punten. En als je dan kunt betalen met alleen maar je ING punten dan gaat het om een korting. Met andere woorden: ook dan moet je dus ook geld uitgeven. Het doet me denken aan D.E. punten. Daarbij moet je eindeloos lang sparen, en dan heb je bijna nog niks.

Hieronder een screenshot van een deel van het aanbod in de ING puntenwinkel

ing puntenwinkel

Maar goed, dan kun je natuurlijk altijd nog redeneren dat een korting leuk is meegenomen. Toch vind ik het altijd jammer als je punten moet combineren met geld uitgeven! Ik wil het dan eigenlijk gewoon gratis hebben, als ik eerlijk ben. En met gratis bedoel ik, dat ik er alleen maar mijn punten voor hoef te gebruiken.

ING Puntenwinkel ervaringen

Wat zeggen anderen over de ING puntenwinkel? Blogger Budgetman schrijft op zijn blog dat hij  al jaren een gezamenlijke rekening heeft bij de ING.

Wat zegt Budgetman als trouwe ING klant over de ING punten en de ING puntenwinkel?

Volgens Budgetman was de ING puntenwinkel in het verleden niet goedkoper. Vaak kon hij een product ergens anders goedkoper kopen! Ondanks de korting met zijn ING punten, die overigens eerst ING rentepunten heetten. Maar toen hij zijn artikel schreef in januari 2022 werd hij toch prettig verrast door een kortingsbon van 15% op een Sonos Move. (Dat is blijkbaar een speaker; ik zocht het op!)

4 Observaties van Budgetman over de ING puntenwinkel

 1. De ING puntenwinkel heeft vooral luxe artikelen
 2. Een creditcard van ING levert maandelijks ook een ‘paar honderd punten’ op. (Ooit ‘verdiende’ ik ook punten met de Bijenkorf credit card op die manier)
 3. Als je je dagelijkse bankzaken doet via de ING zijn die 300 punten per maand redelijk makkelijk te verdienen
 4. Het belangrijkste punt vind ik zijn conclusie: de ING puntenwinkel is niet aantrekkelijker genoeg om voor over te stappen naar ING, vindt Budgetman. Maar als je toch al bankiert bij de ING is het leuk meegenomen.

Skere student ING puntenwinkel ervaring

Ook Skere student, Claire, schreef een blogpost over de ING puntenwinkel. Ze schrijft:

‘Als je een studenten- of jongerenrekening hebt, krijg je ongeacht je inkomen 300 ING punten per maand.’

Maar verder is het een heel algemeen artikel. Ik geloof niet dat de Skere student zelf ervaring heeft met de ING puntenwinkel.

ING puntenwinkel de overstap waard? Nee!

Op basis van mijn observatie van de ING puntenwinkel, en wat ik er over lees, vind ik de ING punten onvoldoende reden om naar de ING over te stappen. In de shop vind je vooral luxe artikelen uit de categorie:

‘Het is mooi spul voor wie het nodig heeft.’

Maar meestal heb je het dus niet nodig.

En het zou zonde zijn als je iets gaat kopen, alleen maar om je punten te kunnen gebruiken. Of omdat je oog erop valt, en je daardoor ineens denkt: ‘Oh, dat is wel leuk om te kopen.’ Zoals Budgetman schrijft: het is leuk als je toch al bij deze bank bent, maar het is niet zo bijzonder dat je er voor gaat overstappen.

Hoe kun je profiteren van ING puntenwinkel? Stappenplan!

 1. Ga er alleen naartoe als je iets nodig hebt en dat wilt kopen.
 2. Kijk in de winkel of dat product met korting te koop is in de puntenwinkel van ING.
 3. Vergelijk de prijs vervolgens met andere kortingen op het internet! Ga er beslist niet vanuit dat je voordeliger uit bent met je ING punten! De kans is groot dat het elders toch goedkoper is.
 4. Heb je prijzen vergeleken, en biedt de ING puntenwinkel de beste deal? Gebruik dan je ING punten.

*Knab heb ik voor mijn zakelijke rekening, en omdat die makkelijker te combineren was met mijn factuurprogramma Moneybird.

Gebruikte bronnen onder andere: Budgetman, Skere Student, ING, Rabobank, Consumentenbond, Radar en Klachtenkompas

Similar Posts

8 Comments

 1. Nog nooit gebruikt hoewel ik al meer dan 50 jaar een Ing rekening heb (voorheen een girorekening)
  Ze hebben alleen punten voor zaken die ik niet nodig heb.

  1. Ja, zo gaat dat inderdaad vaak Josephine. Daarom ben ik blij met de punten van de asr vitality app: die bol.com cadeaukaarten kan ik altijd wel gebruiken.

 2. Zeker niet doen.
  Die punten zijn alleen maar aantrekkelijk als je iets wilt en kunt doen met points only!
  Ik krijg ze in elk geval niet op :)

 3. Ik vind sowieso dat veel spullen die je met punten kunt ‘kopen’ in de categorie ‘Heb ik niet nodig’ vallen. Ik spaarde ooit Optimel punten; nooit iets mee gedaan. Ik zou dan ook zeker niet overstappen van bank voor zoiets.

 4. Ik heb punten gebruikt voor 50% korting bij de anwb, korting Bookchoice, korting Albelli… zeker is niet alles goedkoper. Maar met name de kortingsbonnen heb ik dus gebruikt. Wel pas kopen als je het nodig hebt. En ik heb ook liever helemaal gratis, koop ook alleen als ik het zeker ga gebruiken 🤓

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.