Een luxeprobleem: kopen bij de Bijenkorf valt niet mee

Luxeprobleem

Ik heb een luxeprobleem.

Bijenkorf creditcard: 75,25 aan punten gespaard

Met mijn Bijenkorf creditcard heb ik namelijk per ongeluk 3010 punten bij elkaar gespaard. Dat komt omdat ik elke keer dat ik iets met mijn creditcard betaal, punten krijg. En die punten zijn geld waard. In dit geval maar liefst 75,25. Omdat ik veel kosten voor mijn blog(s) met mijn creditcard afreken, zijn de punten in de loop van de tijd flink opgelopen.

Niks aan het handje, zou je zeggen, maar nou kreeg ik een mailtje dat binnenkort een deel van die punten vervalt! En dat vind ik zonde. Het lijkt het Hema puntensysteem wel…

Dus ik naar de website van Bijenkorf om dat bedrag eens nuttig uit te geven.

Maar dat viel vies tegen.

Misschien heeft Sylvia Witteman in haar boek We zijn hier niet in China‘ een punt. Ze noemt daarin de Bijenkorf ‘een dure-tasjes-voor-patserige-Russenparadijs’.

Shoppen bij de Bijenkorf valt niet mee

Daar liep ik door de virtuele Bijenkorf, het geld brandend in mijn handen. Maar niets kon mij bekoren. Bovendien vond ik alles ‘te duur’. Een jurk van ruim 200 euro?! Via eBay kan ik die tweedehands veel goedkoper én duurzamer aanschaffen. Leuke Western laarzen? Met een prijskaartje van zo’n 225,- niet genoeg voor mijn punten. En alsnog geld bijleggen wil ik niet. Bovendien, vind ik dat ook erg veel geld voor een paar laarzen.

Omdat ik bij de kleding niet kon slagen, begaf ik mij naar de afdeling met huishoudelijke zaken.

Daar zag ik weliswaar een prachtige Kitchenaid keukenrobot, maar die was weer zo duur dat ik dan ruim 400 euro moest bijbetalen. Een dekbedovertrek dan maar? Die heb ik nog genoeg.

Een Moleskine XL dan maar?

Het is inmiddels oktober en voor 2021 heb ik natuurlijk een nieuwe agenda nodig. Ik zou een Moleskine XL kunnen kopen bij de Bijenkorf. Ik had hem zelfs al in mijn mandje gedaan. Maar toen zag ik dat de Moleskine XL bij bol.com 5 euro goedkoper is. Niet alleen dat, bij bol.com heb ik geen verzendkosten als ik voor 20,- bestel.

Dat betekent dat ik een Moleskine XL agenda voor 20 euro bij bol.com kan kopen, maar dat diezelfde agenda mij bij de Bijenkorf 28,85 kost!

Dat vind ik dus ook geen optie.

Een luxeprobleem

Waar het op neer komt is dus een luxeprobleem. Feitelijk heb ik niets nodig. Ik blijk een tevreden mens. Ja, zonnepanelen zou ik dolgraag willen, maar dan kom je niet ver met 75 euro en 25 cent.

Kopen om het kopen kan mij niet bekoren.

Maar ik heb een oplossing. In het uiterste geval koop ik van mijn 75,25 gewoon een Bijenkorf cadeaukaart en geef mezelf zo het geschenk van meer tijd.

Er zal vast een moment komen dat ik iets dringend nodig heb, dat ik dan bij de Bijenkorf kan kopen.

Wie wat spaart, die heeft wat.

P.S. Heb je een cadeaukaart van bol.com? Klik dan op de link en ontdek mijn slimme hack om hem nooit meer te vergeten!

Leestips

Koop jij nog wel eens wat bij de Bijenkorf?

29 Comments

  1. Marja
  2. izerina
  3. Marni
  4. Joke
  5. Suuz
  6. Anita te Gussinklo
  7. Tineke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh