Een luxeprobleem: kopen bij de Bijenkorf valt niet mee

Luxeprobleem

Ik heb een luxeprobleem.

Bijenkorf creditcard: 75,25 aan punten gespaard

Met mijn Bijenkorf creditcard heb ik namelijk per ongeluk 3010 punten bij elkaar gespaard. Dat komt omdat ik elke keer dat ik iets met mijn creditcard betaal, punten krijg. En die punten zijn geld waard. In dit geval maar liefst 75,25. Omdat ik veel kosten voor mijn blog(s) met mijn creditcard afreken, zijn de punten in de loop van de tijd flink opgelopen.

Niks aan het handje, zou je zeggen, maar nou kreeg ik een mailtje dat binnenkort een deel van die punten vervalt! En dat vind ik zonde. Het lijkt het Hema puntensysteem wel…

Dus ik naar de website van Bijenkorf om dat bedrag eens nuttig uit te geven.

Maar dat viel vies tegen.

Misschien heeft Sylvia Witteman in haar boek We zijn hier niet in China‘ een punt. Ze noemt daarin de Bijenkorf ‘een dure-tasjes-voor-patserige-Russenparadijs’.

Shoppen bij de Bijenkorf valt niet mee

Daar liep ik door de virtuele Bijenkorf, het geld brandend in mijn handen. Maar niets kon mij bekoren. Bovendien vond ik alles ‘te duur’. Een jurk van ruim 200 euro?! Via eBay kan ik die tweedehands veel goedkoper én duurzamer aanschaffen. Leuke Western laarzen? Met een prijskaartje van zo’n 225,- niet genoeg voor mijn punten. En alsnog geld bijleggen wil ik niet. Bovendien, vind ik dat ook erg veel geld voor een paar laarzen.

Omdat ik bij de kleding niet kon slagen, begaf ik mij naar de afdeling met huishoudelijke zaken.

Daar zag ik weliswaar een prachtige Kitchenaid keukenrobot, maar die was weer zo duur dat ik dan ruim 400 euro moest bijbetalen. Een dekbedovertrek dan maar? Die heb ik nog genoeg.

Een Moleskine XL dan maar?

Het is inmiddels oktober en voor 2021 heb ik natuurlijk een nieuwe agenda nodig. Ik zou een Moleskine XL kunnen kopen bij de Bijenkorf. Ik had hem zelfs al in mijn mandje gedaan. Maar toen zag ik dat de Moleskine XL bij bol.com 5 euro goedkoper is. Niet alleen dat, bij bol.com heb ik geen verzendkosten als ik voor 20,- bestel.

Dat betekent dat ik een Moleskine XL agenda voor 20 euro bij bol.com kan kopen, maar dat diezelfde agenda mij bij de Bijenkorf 28,85 kost!

Dat vind ik dus ook geen optie.

Een luxeprobleem

Waar het op neer komt is dus een luxeprobleem. Feitelijk heb ik niets nodig. Ik blijk een tevreden mens. Ja, zonnepanelen zou ik dolgraag willen, maar dan kom je niet ver met 75 euro en 25 cent.

Kopen om het kopen kan mij niet bekoren.

Maar ik heb een oplossing. In het uiterste geval koop ik van mijn 75,25 gewoon een Bijenkorf cadeaukaart en geef mezelf zo het geschenk van meer tijd.

Er zal vast een moment komen dat ik iets dringend nodig heb, dat ik dan bij de Bijenkorf kan kopen.

Wie wat spaart, die heeft wat.

P.S. Heb je een cadeaukaart van bol.com? Klik dan op de link en ontdek mijn slimme hack om hem nooit meer te vergeten!

Leestips

Koop jij nog wel eens wat bij de Bijenkorf?

Similar Posts

29 Comments

 1. En al vast Sinterklaascadeautjes kopen? Ik heb eenzelfde probleem met mijn jumbo-punten. Levensmiddelen,waar ik niet van houd. Neem ze mee en leg ze in het ruilkastjes.

 2. Je moet toch al aardig wat daar gekocht hebben om aan dat bedrag te komen. Ik heb het geld er niet voor over om ook maar iets daar te kopen.

  1. Dat is het punt Sjoerd: je krijgt die punten op de creditcard ook voor andere aankopen. Ik koop nooit bij de Bijenkorf. De punten heb ik gekregen voor betaald plugins voor mijn blogs.

 3. Mijn kinderen gebruiken mijn creditkaart ook, bijvoorbeeld voor vakanties en zo lopen de punten inderdaad snel op. Ik heb laatst een fijne vulpen gekocht en een mooie ketting. Bij de boeken, de thee en de chocola kan ik vaak ook wel slagen. De kunst is geen prijzen te gaan vergelijken, want het is dan altijd duurder. Ik hou me zelf graag voor de gek met mijn ‘gratis’ spullen…

 4. In 2015 dacht ik heb je er ook eens over geschreven en had je de titel waarom wel of waarom niet. en daar schreef je ook veel informatie erover. Wij hebben hier geen bijenkorf en daarbij heb ik ook geen creditcard -trouwens helemaal geen 1 hier in bezit. want betaal liever wat ik zie. Maar wat jij schreef hebben wij dus het ongeveer gelijke met de Ingbank. Geen geld maar bonuspunten en ook deze laat ik gewoon vervallen want je moet altijd bijbetalen als je iets wilt uit de catalogus koopt en de helft is gewoon te duur en heb ik dit niet nodig. Het is allemaal om je te verleiden om iets te kopen en daar trap ik niet in. Wellicht ben ik ouderwets maar ik ben nu eenmaal zo. We sparen hier bv 2 euro muntstukjes en dan is het aan het eind van het jaar altijd weer leuk om te zien hoeveel je hebt en doen hier leuke dingen van. Creditkaarten zijn kaarten die je verleiden en er zijn zelfs mensen die er een verkeerd koopgedrag van ontvangen en daarbij diep in de schulden komen. Nee wij willen deze helemaal niet .Soms ben je nog duurder uit en dat vergeten mensen veel want achteraf komt de rekening en dat kan soms heel vies tegenvallen.

  1. Ha Nicole,

   sja…
   ik zou gewoon een keertje een dagje naar de Bijenkorf gaan.
   Lekker lunchen boven. En de winkel doorschuimen.
   Je vindt vast wel iets!

   Maar ja… een cadeaubon is ook prima
   Groetjes!

 5. Vroeger thuis al geleerd dat de Bijenkorf niet zo een aantrekkelijke winkel is.
  Dat toch vreemd, je spaart en dan vervallen ze zomaar.
  Lijkt wel geldklopperij. Hans

 6. Rituals kun je ook daar kopen om jezelf te verwennen en dezelfde prijs als elders, de serie die samen met het Rijksmuseum wordt uitgegeven is goddelijk!

 7. Vroeger genoot ik altijd van een rondje Bijenkorf, maar nu de fysieke winkel bij ons verdwenen is, koop ik er niets meer… Online winkelen bij de Bijenkorf is niks voor mij, sowieso ben ik niet zo goed in online winkelen… :)

  Wat een prachtig cadeau geef je jezelf, is dat niet wat we allemaal het liefst willen? Meer tijd!

  Fijne dag!

 8. Luxe probleem to the max inderdaad. Man, wat een drama. Koop gewoon iets, neem de verzendkosten voor lief. Je zal toch ook eens per ongeluk van het leven genieten ipv alles afwegen. Die cadeaukaart is ook nog een prima afweging.

  Ik vind overigens voor een paar goede laarzen die jaren meegaan 225 niet veel, evenals een mooie jurk die ik graag door draag.

  1. Helemaal met je eens! Gaat ze een beetje moeilijk doen over 5 euro terwijl ze het met haar punten gratis krijgt. Je kan zuinig zijn, maar je kan ook gierig zijn!

 9. Een cadeau kaart is een goede optie . Het enige wat k regelmatig bestel bij de Bijenkorf zijn parfums en alleen als ik ze niet op een andere goedkopere site kan vinden

 10. Ik “herken” je probleem wel.
  Ooit had ik eens een cadeaubon van 25,- gekregen en ben toen meerdere malen in het warenhuis geweest. Maar alles wat ik evt wilde was erg duur en moest dan ook bijbetalen.
  Uiteindelijk heb ik iets van Rituals gekocht en verder besteed aan thee en chocolade.

  Denk als ik jouw was dan toch maar voor de agenda en een cadeaubon van 50,00 zou gaan. Hij is bij Bol.com dan wel 8,95 goedkoper, maar die punten heb je toch ook maar gekregen? En zo bespaar je toch 20,-

  P.S) Verkopen ze geen Olaplex oor je haar?

 11. Herkenbaar stukje. Ik ben fan van De Bijenkorf. Ze hebben zulke mooie spullen! Zelf bestel ik er alleen (gratis verzenden als kaarthouder) dingen van mijn punten. Heb er al veel leuke dingen ‘gratis’ kunnen scoren. Lipstick van Mac, Veja sneakers, blouse van Benneton, woonaccessoires. Ik ga dan geen prijzen vergelijken want als ik het bestel van mijn punten, heb ik het helemaal voor niets. En dat sparen gaat best hard. Ik betaal werkelijk alles met mij creditcard. Het is gewoon een sport geworden. Goed idee overigens die cadeaubon.

 12. Koop kleine dingen en geef het dan weg als presentje aan iemand (in geldnood) die het GOED kan gebruiken. Schenk het aan een goed doel. etc. Je hebt het toch gekregen en het heeft jou geen cent gekost.

 13. Had t zelfde probleem met v en d cadeaukaarten. Uiteindelijk mezelf verwend op Rituals. Daar kan ik echt van genieten. Als ik me insmeer met die mousse voel ik me een koningin….
  Probeer nu vaak cadeaudozen via MP te scoren. De volgende waardepunten die ik kan inleveren zijn weer
  Voor Rituals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.