Reacties

Lidl 16% goedkoper voor fruit en groente — 19 reacties

 1. Hier hebben we de grote mazzel dat we de Lidl, AH, Deen en Deka op loopafstand hebben.
  Ik ga naar Lidl, AH en Ekoplaza/Odin.
  Lidl idd voor goed groente en fruit, maar ook andere dingen zoals gerookte zalmfilet, wc-papier etc. AH voor A-merken.

  • Hier heel veel keuze binnen 5 kilometer, zeker 7 verschillende ketens. Ik ga naar de Natuurwinkel (ik heb daar een groenteabonnement lopen) en de AH. Dit is de minst erge supermarkt. Veel vegan en bio aanbod en een uitstekende klantenservice. Daarnaast hele goede bonusaanbiedingen. Je moet alleen het luxe deel van het aanbod kunnen weerstaan, voor mij geen probleem. Daarnaast naar de andere winkels voor de hele goede aanbiedingen. Dit doe ik sinds maart nog maar heel zelden. Door alle het gedoe is het boodschappen doen een stuk minder leuk geworden.

 2. Hier hoef ik slechts de straat over te steken om bij de Lidl te geraken. Regelmatig halen wij daar groenten en fruit maar de meerderheid halen we bij de Colruyt die hier op loopafstand is.

 3. De Jumbo en Vomar zijn hier op loopafstand. 2 AH's ook, maar die zijn doorgaans met alles duurder. Lidl en Aldi zijn me net iets te ver, dat is me het prijsverschil (als dat er al is met de Vomar) me niet waard. Maar ik ben niet zo van de verse groente en fruit, het is me teveel werk. Als daar wel van was, dan haalde ik het waarschijnlijk bij de groenteboer op de hoek. Die is nog veel dichterbij, maar levert helaas geen gewassen en gesneden groentepaketten.

  Aan de andere kant is het ook iets om de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van vandaag te bekijken. Door altijd maar voor de goedkoopste producten te kiezen, zet je bedrijven aan tot zaken die in die uitzending besproken worden. Geldt bijvoorbeeld ook voor vlees en kleding.

 4. Lidl heeft meer duurzame zaken die je als klant niet meteen ziet. Zonnepanelen, alle filialen zijn sinds 2018 aardgasvrij, ze verkopen geen tabak/rookwaar(in 2022 in geen enkel filiaal). Ze zijn echt een voorloper onder de supermarkten.
  Zelf haal ik mijn boodschappen bij de boerderijwinkel, de rest meestal bij Lidl, en soms ga ik naar een andere winkel voor een aanbieding.

 5. Dat snap ik helemaal, dat je dan om het betaald parkeren nooit bij zo'n winkel komt. Mijn keuze wordt vooral bepaald door 'gemak'. Ik wil alles in één keer halen voor heel de week en liefst in een winkel waar ik alles inmiddels blindelings kan vinden. Nee, dat is niet de goedkoopste optie, maar wel de meest ontspannen optie en bovendien kan ik bij AH ook prima slagen voor minder dan gemiddeld.

 6. Waarom ga je dan niet op de fiets naar de Lidl?
  Wij hebben in ons dorp 1 supermarkt en het lijkt wel of men daar nog nooit van corona heeft gehoord!
  Dus komen hier praktisch alle boodschappen bij Picnic vandaan!

 7. Ik vraag me steeds af wie ze bij de Lidl omgekocht hebben om die prijs te krijgen. Ik ben niet echt fan van het fruit en de groente van de Lidl (bij diverse vestigingen). Ik loop er soms binnen voor de non food. Soms hebben ze leuke dingen! Mijn boodschappen doe ik meestal bij Jumbo. Die is vlakbij en ik ben er heel tevreden over.

 8. Je bent wat vergeten Lidl heeft doosjes met producten aan de datum. it een sticker op kost het nog maar 25 cent. je mag maar 2 producten uit zo'n doosje. Maar ik had al karnemelk, 2 salades en 4 broden. Ik hou ervan dingen van de vernietiging te redden.

  Ik hou van Lidl omdat hun producten goed zijn. Hun fruit en groente is inerdaad beter, al jaren. De prijzen bij Jumbo zijn belachelijk voor de kwaliteit.

  Uiteraard zijn er dingen die ik elders haal, er zijn tandenborstels die naar goedkoop chinees plastic zijn gaan ruiken bijvoorbeeld. De kattenbrokjes worden zelfs afgekeurd door de egels en de koffie vind ik niet te zuipen. Maar ik snap wel wat het Lidl probleem is. Sommige filialen zijn gewoon vreselijk, ik heb er 2 waar ik liever niet kom, altijd volle parkeerplaats, lege vakken en te krappe winkel.

  Het personeel droeg ook allemaal mondkapjes en ze hebben in mijn filiaal kleinere karretjes. Dus een maat tussen die grote en die voor kinderen. Ideaal sinds de mandjes niet meer mogen.

  Ook het non-food is een goede optie. Ik draag grote maten mannenkleding de pyjama's zijn super, ik heb 2 shirts die prima zijn en een vest. Daarnaast heb ik sinds kort beddengoed geen flap of knoopjes maar ritsen en biokatoen zo heerlijk!

  Ik had pasgeleden een dingetje in een andere dan mijn eigen winkel en de afhandeling was ook netjes. Als iets niet aar je zin is, rare pot pindakaas had ik ook eens, krijg je moeiteloos een ander.

  Maar dat 25 cent doosje, das toch wel mijn favo ding tegenwoordig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>