De voordelen van een kleine badkamer

De voordelen van een kleine badkamer

Het is een bekend tafereel in het Engelse huizenzoekprogramma De Grote Verhuizing met Kirsty en Phil. De woningzoekers komen aan bij de badkamer, en mompelen in prachtig Engels:

‘It’s a bit compact isn’t it?’

Wat een mooie manier is om te zeggen: ‘Je kunt er je kont niet keren.’

Daarom was ik blij verrast met onderstaande post van Annemieke over de voordelen van een kleine badkamer.

Want ja, die zijn er wel degelijk!

De voordelen van een kleine badkamer

Misschien droom jij ook van een mooie grote badkamer, maar is de werkelijkheid dat je een vrij kleine badkamer hebt. Niet getreurd! Dit zijn de voordelen van een kleine badkamer!

Styling

In een kleinere badkamer heb je niet veel nodig om sfeer te creëren. Het is zelfs beter om niet te veel aan aankleding te doen in je kleine badkamer. Toch heb je vast nog plek voor een mooi haakje om je handdoeken aan op te hangen. Je kunt een mooie badmat neerleggen en een leuk zeepbakje neerzetten. Misschien is er nog ergens plek voor een handig rekje? En wat dacht je van een lief klein plantje dat houdt van een vochtige omgeving? Met weinig accessoires kun je al veel doen in een kleine badkamer.

Schoonmaken en opbergen

Dit is toch wel het grootste voordeel van een kleine badkamer. Er is gewoon minder om schoon te maken, dus ben je er sneller mee klaar! Al hangt dit wel af van hoe handig je al je spullen hebt opgeborgen. Door de hoogte in te gaan met je opbergruimte is er nog best wat mogelijk in een kleine badkamer! Kies bijvoorbeeld voor een verticale kast aan de muur. Of kies voor een wastafelkast voor opbergruimte onder de wastafel.

Screen Shot 2020 10 01 at 15.44.21

Nieuwe badkamer

Als het dan toch tijd is voor een nieuwe badkamer, dan heb je geluk! Voor een kleine badkamer heb je minder tegeltjes nodig en misschien ook enkel een bad of douche, waardoor je goedkoper uit bent! Wist je trouwens dat een douche zuiniger is dan een bad nemen? Terwijl je de badkamer verder nog steeds kunt inrichten in de stijl die je voor ogen hebt. Want voor alles is wel een kleinere oplossing. Wil je bijvoorbeeld zwart sanitair? Dat zorgt voor een dramatisch effect!

Luxe

Ook in een kleine badkamer is het mogelijk om luxere producten te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een regendouche. Deze kunnen op verschillende manier gemonteerd worden, en zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Dus is er een grote kans dat er zelfs in de kleinste badkamer nog een plekje voor is.

Ook een designradiator zou nog ergens aan een muurtje kunnen passen. Ook deze komen in verschillende afmetingen, waardoor je er vast nog wel eentje kunt vinden die past. Een kleine badkamer heeft ook geen grote radiator nodig, dus dat scheelt ook nog in verwarmingskosten!

Groot is dus zeker niet altijd beter! Wees trots op je kleine badkamertje dat toch elke dag voor je klaarstaat. En ja, wat extra bewegingsruimte was misschien fijn geweest, maar dan heb je ook meteen meer vloer om te dweilen!

Nawoord

Als eigenaar van een ‘compacte badkamer’, die alleen een douche heeft genoot ik van de positiviteit die uit Annemiekes artikel spreekt. En warempel, een designradiator hébben wij in onze bijou badkamer! Een groot voordeel van een kleine badkamer vind ik inderdaad dat je in principe minder schoonmaakwerk hebt.

Het leukste idee van Annemieke vind ik de regendouche.

Kortom, een post waarin je het beste maakt van de situatie die je nu eenmaal hebt.

Zie ook mijn post: Badkuipen voor mensen met weinig ruimte! en mijn post over je wc inrichten.

Hoe groot is jouw badkamer? Ben je tevreden?

Similar Posts

47 Comments

 1. Hier ook een kleine badkamer en vooral vanwege het poetsen ben ik daar heel erg blij mee. Groot minpunt: geen bad. Ik mis een bad echt heel erg. Bij een verhuizing mag de badkamer klein zijn van mij, maar een bad wil ik niet meer missen.

 2. Ha Nicole,

  ik ben zéér tevreden met mijn tuny-badkamer: ik heb namelijk alleen een douche! Wel een hele mooie!!
  Onder de trap naar de bovenburen is de douche ingebouwd.
  Verder heb ik een grote lade in de keuken voor mijn “badkamer”-spullen.
  Tandenpoetsen doe ik ook in de keuken, opmaken ook.
  ‘s Morgens even lekker met een washandje lekker fris wassen om wakker te worden en ‘s avonds voor het slapen gaan een heerlijke douche .
  Haren kammen, tandenpoetsen en weet ik wat al niet… allemaal in de keuken: heb een wonder-keuken dus…
  Ik wil niet anders…

  groetjes!

 3. Onze badkamer is ook niet groot. We hebben geen bad waar ik niet rouwig om ben. De badkamer is verder super modern en ziet er luxe uit.

 4. bij ons is die niet klein en vind hem prima zo en een kleine badkamer kan je ook wat moois van maken, je douched er alleen maar in zeg ik dan maar

 5. In Amsterdam had ik een heel klein badkamertje en toch vond ik het niet heel handig, ik wil toch iets meer ruimte. Ik woonde toen alleen dus ging het prima hoor, maar een beetje meer is niet verkeerd.

 6. Wij hebben een kleine badkamer met alleen een douche. De wasmachine staat er en de wastafel en een klein, smal en hoog badkamerkastje. Er is weinig loopruimte. Kortom, eigenlijk te klein. Maar we doen het er mee.

 7. Ik heb dan geen grote badkamer, er zit wel een klein ligbad in na een renovatie in 2009. En inderdaad, zo klaar met schoonmaken. Voor mijn gevoel is het de fijnste ruimte in mijn woning om helemaal tot rust te komen met een paar thuis spa wellness uurtjes: kaarsjes, geurtje, relax muziekje, masker, scrub, schuim, scheer, warm, koud… Eigenlijk bijna net als in de sauna maar dan thuis :)

 8. De badkamer is +/- 1,80x 2.70, net groot genoeg voor een bad en aparte douche. Wastafel met onderkast. Maar door een stuk schuin dak moet je er niet met twee mensen tegelijk rondhangen. Voor 1 pers, is het ruim genoeg.

 9. De Engelsen hebben een andere kijk op badkamers dan wij, liefst alleen een bad, en vloerbedekking.
  Het beste is een badkamer die past bij het huishouden.
  Als iemand gelukkig is met een heel grote of kleine badkamer is het toch goed. Hans

 10. Ik heb in mijn huurhuis een grote badkamer, maar die is op de meest onlogische manier ingedeeld. Dan zou ik toch echt heel veel liever een kleinere badkamer hebben, ik heb het idee dat je dan ook automatisch verstandiger met je ruimte omgaat.

 11. Ik heb nu een vrij kleine badkamer en ik vind dat heel handig met schoonmaken. Ook lekker warm als je onder de douche staat.

  In ons vorige huis was de badkamer wel groot, het leek alsof een kleine slaapkamer was verbouwd tot badkamer. Toch zat er geen bad in. Wel een tweede toilet en vreemd genoeg openslaande tuindeuren… Je snapt wel dat we die tuindeuren weinig open hebben gehad, hi hi…

 12. Onze badkamer is ook niet gigantisch groot. Ik kan me dus helemaal vinden in je voordelen. Hij is ook echt lekker snel warm. Dat scheelt ook weer!

 13. Wuj hebben best een kleine badkamer. Voordeel is inderdaad dat je niet veel schoon hoeft te maken, maar nadeel is toch wel opbergruimte en dat er geen bad in past.

 14. Onze badkamer is best wel klein. Nu onze kinderen inmiddels ook volwassen zijn en nog thuiswonen inclusief logerende aanhang, verlang ik wel eens naar een grotere badkamer. Maar het heeft geen prioriteit.

 15. Van een supergrote badkamer met twee wastafels gingen we naar een superkleine badkamer met alleen een douche. De wastafel hebben we weggehaald om de wasmachine en de droger neer te kunnen zetten. We woonden er maar tijdelijk maar ik heb de wastafel enorm gemist! Nu hebben we een kleine badkamer met douchecabine, wastafel en genoeg ruimte voor een kast en twee wasmanden. Ik ben er blij mee!

 16. Wij hebben op zich wel een redelijke badkamer, maar ik vind het vooral zelf erg jammer dat we de toilet en de douche bij elkaar hebben zitten en dat dit ook niet echt anders kan.

 17. Kuch, ik durf het bijna niet te zeggen. Wij hebben 2 badkamers. Een grote (zonder deur. Via een open kleedkamer loopt die over in onze slaapkamer) en een kleine. Beiden hebben we ze redelijk eenvoudig ingericht. Onlangs de grote een beetje opgeleukt met een mooi wastafelmeubel in verband met mijn beautyblog-activiteiten. Inmiddels heb ik alles overgeheveld naar de grootste kast in de woonkamer, maar dat is off topic ;)

  1. In mijn vorige huis had ik een kleine badkamer, maar nu hebben we best een ruime badkamer. Heerlijk, maar wel veel schoonmaakwerk inderdaad!

 18. Ik heb een middelgrote badkamer, ik heb een douche + bad en ben er wel tevreden mee. Later zou ik het anders inrichten, maar ik huur dus dat is ook een ander geval

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.