Reacties

Veel stof in badkamer? — 40 reacties

 1. Veel goede tips, maar ik zou zooo blij zijn met de gouden tip hoe je die kalkvlekken van een glazen douchecabine kan verwijderen. Ik veeg de douche na gebruik steeds netjes droog, maar mijn pubers dreigen dit wel eens te 'vergeten'... Dus weet iemand raad? Ik zou eeuwig dankbaar zijn!

 2. Toevallig heeft de badkamer gisteren een goeie beurt gekregen bij ons, en niet door mij...
  Tip voor de voegen: wij hebben daar een stoomapparaat voor. Die was in dit huis achtergelaten door de vorige bewoners! Daarmee krijg je de voegen goed schoon, zonder al te hard te moeten schrobben. Daarna dweilen en klaar.
  Dat ding is ook handig voor dieptereiniging van kleden e.d.

 3. Gewoon goed bijhouden,ik poets elke week grondig en af en toe doe ik de betegelde muren ,de wastafel en toilet daar ga ik dagelijks eens over en omdat alles ik de kasten zit is de klus snel klaar.

 4. Ik heb een hekel aan de badkamer schoonmaken. Ik weet dat ik het iedere week goed zou moeten bijhouden, zodat ik uiteindelijk minder werk heb, maar ik stel het altijd veel te lang uit. Mijn producten staan wel in mandjes en dat vind ik al erg handig.

  • Dat is ook een goede tip inderdaad: door spullen in mandjes te bewaren blijft het netjes bij elkaar en je tilt zo even het hele mandje er uit om er onder schoon te maken.

 5. Ik ben het niet eens met die douchekop in de schoonmaakazijn! (En ook niet met tips die vaak genoemd worden met azijn, zoals een in azijn gedrenkt doekje of papiertje om je kan leggen zodat het kan intrekken.) Je kunt van een mooi glimmende kraan naar een vies gele gaan, dat metaal verkleurt door de azijn. Ik ben blij dat ik het op een kraan heb geprobeerd die op de nominatie stond om te worden vervangen. Anders had ik dat daarna zeker ook gewild! En dat zilver kleurtje op de bovenkant van je douchekop zelfde verhaal, er was zelfs en stukje weg en werd wit. Weet wat je doet... Op de onderhoudslijst bij onze nieuwe kranen (Hans Grohe) stond geen microvezel doeken gebruiken, geen azijn, en bij eventuele kalk een middel op basis van citroen.

  Afz. PK

 6. Ik heb weinig spullen in de badkamer.Op het plankje bij de spiegel tandenborstel en tube tandpasta,en de zeep en shampoo zit in een dispencer bij de douche. Dan de wc,wasbak,wasmachine,wasmand en weegschaal.Verder is het leeg.
  Dat maakt makkelijk schoon!(en stofzuigen doe ik inderdaad ook regelmatig)

  • Ik kocht het bij de bouwmarkt op de badkamerafdeling. Ik heb hier een muurdispencer met drie vullingen, voor zeep, shampoo en conditioner.
   Het was de oplossing voor heel veel losse flessen shampoo die de zes kinderen in de badkamer neerzetten. Wie toch eigen shampoo wilde gebruiken mocht die op haar kamer bewaren in de eigen toilettas.

  • Misschien kun je tegen je kinderen zeggen dat het leuk is om voegen schoon te maken met een tandenborstel? Met een beetje geluk denk ze dat het echt zo is.

 7. Die kalk in de voegen is echt vervelend, zelfs met een tandenborstel moeilijk schoon te krijgen! Het is een van de minst leuke werkjes in huis, maar wel een die ik echt belangrijk vind met een kruipende baby. Gelukkig wel een makkelijke badkamer met zwevende meubels en weinig spullen. Goeie tips!!

 8. Weinig spullen, ik hou van een beetje strak en leeg. Echter ons vrijstaande bad dat op de grond staat is mijn favoriete plek van het huis zou ik bijna zeggen, alleen keek ik toevallig gister weer eens achter het bad en schrok ik toch wel.. Ik voel van het weekend een grote poetsbeurt aankomen om de boel weer wat op te frissen op de plekken die je niet ziet, haha!

 9. Er begint me te dagen waarom het wekelijkse schoonmaken bij anderen altijd zoveel langer duurt. Ten eerste zijn we met z'n tweetjes (dus minder rommel en viezigheid, ondanks drie huisdieren). En ten tweede, wij maken blijkbaar al veel 'tussendoor' schoon.
  Zoals de douche deur, de wasbak, het toilet. Als je je huisgenoten instrueert (nee: niet vragen. Vertellen.) dat ze zelf even de tandpasta resten netjes wegspoelen en ook van de badkamerglazen spoelen, dat ze de douche deur zelf even droogtrekken als ze de laatste zijn die douchen, dat je zelf de wc pot netjes achterlaat ... dan scheelt dat al een hoop.
  Dan hoef je eens per week eens een lapje ergens over heen te halen, en de vloer te stofzuigen en dweilen, maar dan ben je veel minder tijd kwijt dan als je het laat opbouwen.
  ... Ik heb nog nooit voegen echt hoeven schoonboenen met een tandenborstel :S Behalve de eerste keer na het verhuizen, voor de troep van de oude bewoners.
  En nee, ik ben echt geen schoonmaakfreak hoor :P
  Weet je wat wel altijd erg stoffig wordt bij ons? het dekseltje van ons glimmende pedaalemmertje in de badkamer. Misschien kan ik de regel invoeren dat je ook even de deksel stofvrij maakt als je wat weggooit XD

 10. Toevallig heb ik ook deze week de badkamer kastjes uitgemest!

  Het waren van die taakjes waaraan ik niet toekwam de laatste maanden voor de zomer.
  Maar ik heb nu hulp in het huishouden en dat geeft me extra tijd om alles eens goed onder handen te nemen en dat voelt goed!

  • Dat lijkt me zeker een verborgen voordeel van een huishoudelijke hulp Ilse: de hulp doet het gewone werk, en zo heb je zelf tijd voor die extra klusjes.

 11. Wat een positieve reacties, zonder vreemde opmerkingen.
  Een verademing succes allemaal.
  Het douche putje is goed te ontstoppen met backing soda gemengd met azijn en doorgespoeld met kokend water.

 12. Ik poets mijn badkamer altijd met een wonderdoekje dat werkt echt super. Heb het nu sinds 2 jaar en ik wil niets anders meer. Voor diegene die intersse heeft, het is van Ferry shiny world!

  Gr. Jenny

 13. Ik spuit na elke douchebeurt voorgekookt water op de tegels en deur. Ik kook het water en laat het afkoelen en doet, als het water koud is, in een plantenspuit.

  Dit helpt echt goed. Dit hebben wij geleer in Schotland toen wij in een bed en braekfast logeerden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder