Reacties

Nadelen regendouche en de voordelen — 54 reacties

 1. Wij hebben een regendouche maar ik gebruik hem nooit. Ik vind het vreselijk. Dat ontspannen gevoel is bij mij ver te zoeken, het voelt voor mij meer als verzuipen op het drogen. Zoveel water dat over je hoofd heen loopt terwijl je gevoelsmatig geen kant uit kan om adem te halen. Nee dank je geef mij maar een waterzuinige energievriendelijke handdouche.

  • Oh, dat klinkt inderdaad niet prettig zeg! 'Verzuipen op het droge'. Nou ben ik helemaal benieuwd naar een regendouche! Het leek me op papier zo fijn!

 2. Ik ben meer van de zuinige waterbesparende douche. Met de Niebla douchekop bijvoorbeeld. Die verbruikt maar 5 liter per minuut, een enorme besparing. Omdat je veel minder water gebruikt is er ook minder energie nodig om het water te verwarmen. Dubbelwinst dus.

  • Ik heb een waterverbruik van 18 kuub per jaar.
   Moet er wel bij zeggen dat de wasmachine een gezamenlijke voorziening is in het "washok" en dus niet meetelt met waterverbruik thuis. We betalen in ons washok per was een bedrag voor water elektriciteit en afschrijving.
   Geen ingewikkeld systeem, gewoon elke was die je draait aanvinken, en eens per drie maanden krijg je die rekening.Ik draai drie wassen per twee weken.Dat is een totaal van bijna 4 kuub per jaar(even uitgerekend) Dan wordt het totaal dus 22 kuub. Het scheelt wel dat ik geen pubers meer heb, die stonden graag uren onder de douche.

 3. Een regendouche lijkt mij overheerlijk. Helaas woon ik op de 5e etage van een sociale woningbouwvereniging en hebben wij niet genoeg bar staan om het water optimaal uit een regendouche te halen! Helaas.

 4. Wij hebben thuis een regendouche en een normale handdouche, en ik moet zeggen ik gebruik eigenlijk altijd toch de handdouche, in tegenstelling tot de andere die gaan altijd voor de regendouche!

 5. Zo een regendouche lijkt me geweldig al ben ik bang dat het een grote geldverslinder wordt met twee tieners in huis die graag lang onder de douche staan.

 6. Badkamer in 2001 compleet vernieuwd en nu verhuizen we en krijgen weer een hele nieuwe badkamer. Zonder regendouche, want naar adem happen terwijl er water in je ogen loopt is niet wat ik ontspannen vind... en milieutechnisch is het natuurlijk ook onverantwoord. Mooie verkooppraatjes lees ik vooral, daar is niet zo moeilijk doorheen te prikken ;-)

 7. Het lijkt me zo heerlijk en ik vind zo'n douche zonder stang prachtig. Alleen het waterverbruik valt me tegen. Daarom houden we het voorlopig nog even bij onze ouderwetse douche!

 8. Ik denk dat het met een regendouche net is als met een bad als je het niet hebt lijkt het geweldig maar in de praktijk maak je er toch minder gebruik van dan dat je in eerste instantie dacht.

 9. ik vind een stortdouche nog veel fijner dan een regendouche ! ik heb beide niet. Zuinig zijn met water vind ik te belangrijk, ontdekte ik toen wij onze 70-er jaren badkamer verbouwden

  • Wij hebben een regendouche en ik kan het iedereen aanraden. Het is heerlijk! Daarnaast hebben we ook nog een extra douchekop, een handdouche erbij. Als je een keuze maakt voor een nieuwe douche, zou ik beide nemen.

 10. In ons oude huis hadden we die en was heerlijk, hier helaas te weinig druk onder de douche. Dan is het net of je in zo een miezerige regen staat. Vreselijk

 11. Een regendouche heeft me eigenlijk nooit aangesproken! Ik vind het misschien fijn om gewoon even snel te douchen maar om mijn haren te wassen vind ik een gewone kop toch handiger en sneller werken... :-)

 12. Ik ben super blij met onze waterbesparende regendouche. Ik zou hem zo weer kopen denk ik. Het enige wat ik onhandig vind is het schoonmaken van de regendouche. De kop hangt hoog, waardoor ik een ladder nodig heb. Niet praktisch, maar wel zo hygiënisch.

  • Dat is inderdaad niet praktisch zeg. Dat lijkt me ook een flinke drempel opwerpen om hem schoon te maken. Moet je eerst helemaal een ladder gaan halen en zo!

 13. Ik vind douchen ook een van de meest ontspannende bezigheden. Ik hou wel van een harde straal en dat vind ik bij een regendouche wat tegenvallen. We hadden er laatst eentje in ons vakantiehuisje en ik was er niet erg van onder de indruk

 14. Ik vind het nadeel van sommige regendouches dat ze maar een richtstand hebben. Als je dan even een shampootje of iets wil laten inwerken moet je heel debiel gaan staan, niet ontspannen, haha

 15. Wij hebben een bad, maar ik heb daar een hekel aan. Dus hebben we er een douchegordijn gehangen (2 eigenlijk) en een gewone douche. Toen die het begaf (was geen Grohe en dat was snel duidelijk), hebben we een combinatie regendouche/handdouche geplaatst. Ik vind dat regenspel maar niks en gebruik de handdouche. Ik krijg m’n haar niet uitgespoeld. Als jij gaat voor een regendouche, voorzie dan zeker een handdouche want als ik goed kan schatten, heb jij 3x meer haar dan ik????

  • Dank voor de tip Pascale! Ik heb inderdaad best een beetje een dikke bos haar. Goed om te weten dat ik dat met een regendouche niet goed uitgespoeld ga krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder