Samen douchen? 6 voors en tegens!

samen douchenSamen douchen.

Het klinkt romantisch en leuk.

En het is ook nog eens goed voor de energierekening!

Maar zelf vind ik samen douchen vooral een Gedoe!

Samen douchen

Dat ik geen fan ben van samen douchen zal ongetwijfeld te maken hebben met onze kleine doucheruimte. Weliswaar is er plek om samen te douchen, maar het is wel krap. Een veel groter probleem vind ik echter dat mijn man het water al snel ‘te heet’ vind, en ik juist niet. Dus als mijn man de temperatuur prettig vindt, dan sta ik te rillen van de kou.

Nou las ik in onderstaand gastartikel dat je een dubbele aansluiting met twee douchekoppen kunt installeren in de douche. Dat maakt samen douchen een stuk makkelijker. Maar douche je dan nog wel samen?

Hoe dan ook, hieronder een gastartikel met ideeën over luxe badkamers en douches!

Een luxueuze badkamer binnen handbereik

Misschien heb je in de wereld al heel wat hotels bezocht waar je verbleef in een prachtige kamer, vaak met een luxe badkamer en/of wellness. Wil je iets meer tijd spenderen thuis en genieten van je eigen woning? Dan kan het moment rijp zijn om de slaapkamer en badkamer van je dromen te creëren.

Badkamer boutique

Wil je een leuke boutique sfeer in je woning integreren? Dan kun je het helemaal anders aanpakken en de ruimte tussen je slaapkamer en je badkamer enkel scheiden met een glazen wand. Achter de glazen wand integreer je een vrijstaand bad dat de nodige sterallures heeft wanneer je het in rechtstreekse verbinding zet met je slaapkamer. Zo creëer je een heerlijke wellnessruimte op slechts enkele voetstappen van je bed. Het geeft je de ultieme kans om helemaal tot rust te komen en op een heerlijke relaxte manier onder de wol te kruipen.

Bovendien zal je iets sneller naar bed gaan en wordt het een ritueel om een bad te nemen en heerlijk te ontspannen. Zeker geen overbodige luxe in deze drukke tijden. Ook qua kleur kun je je helemaal laten gaan met een keuze uit zwarte of witte baden of een combinatie van beiden. Perfect voor een stijlvol interieur dat tijdloos is. Altijd al gedroomd van een charleston vrijstaand bad? Ook dat kan perfect. Het iconische bad op leeuwenpootjes blijft een hit. Ga voor een luxueuze uitstraling met de beste materialen die bovendien tijdloos zijn.

Zalig douchen

Droom je niet meteen van een open douche grenzen aan je slaapkamer maar wil je wel de connectie behouden? Dan kun je ervoor kiezen om vanuit je slaapkamer met een gedeeltelijke glazen wand zicht te krijgen op je badkamer. Ook daar kunnen interieurs van hotels een bron van inspiratie zijn maar je kan evengoed in verschillende woonmagazines tonnen inspiratie vinden.

Je kunt een badkamer helemaal naar je hand zetten door te kiezen voor een opvallende douchewand met een patroon of een band in melkglas. Altijd al samen willen douchen? Installeer dan een douche voor twee. Voorzie dubbele aansluitingen en je kunt perfect twee douchekoppen installeren. Let natuurlijk wel op een voldoende grote doucheruimte, zodat je genoeg beweegruimte hebt.

Heb je minder ruimte, dan is een douchecabine misschien wel een goede oplossing. Er zijn ook inloopdouches met een beperkte ruimte mogelijk. Het is in ieder geval erg belangrijk om alle afmetingen goed in kaart te brengen, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Nawoord

Elke zondag kijk ik het Engelse huizenprogramma Location, location, location! met Kirsty en Phil. Daarbij valt het me altijd op dat de woningzoekers graag een slaapkamer mét badkamer hebben! En veel huizen hebben dat ook echt. Dus als ze een huis bezoeken met drie slaapkamers, dan zijn er ook echt  drie badkamers. Samen douchen is dan echt niet nodig als je daar geen zin in hebt. Zelf vraag ik me altijd af wie al die badkamers moet schoonmaken, maar dit terzijde.

6 x Samen douchen voor-en nadelen

 1. Het bespaart water en energie als je samen douchet.
 2. Het is vaak krap, zoals één van mijn kinderen schrijft ‘krab’. (Ik maak me soms echt zorgen over de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs!)
 3. Het is voer voor conflicten, net als dekbedovertrekken. ‘Jij pikt steeds alle water/dekbed’!
 4. Als douchen een moment voor jezelf is, verpest samen douchen dat. #ik
 5. Het risico bestaat dat je met samen douchen naar het doucheschuim van je partner ruikt, of hij naar het jouwe.
 6. In theorie is het romantisch en lief.

Hoe denk jij over samen douchen?

Similar Posts

30 Comments

 1. Hahaha, in theorie is het romantisch en lief. Dat in theorie doet ‘t hem. Ik geloof dat ik het ook helemaal niks zou vinden om samen te douchen. Veel te veel gedoe.

 2. In de jaren ’80 kochten wij de eerste spaardouchekop. Hij hangt er nog steeds,met vooral in de winter een siepelstraaltje. Dat deel ik met niemand.

 3. Wij douchen regelmatig samen, maar we hebben een grote regendouche, het is bij ons een gewoonte geworden.

 4. Haha! Dat qua temperatuur is super herkenbaar! Voor mij kan het ook niet warm genoeg zijn. Maar verder dan dat vind ik samen douchen heerlijk en heel gezellig.

 5. Wij hebben Twee douches. Op mijn slechte dagen/ periodes heb ik hulp nodig bij het douche, door twee douchekoppen voorkomen wij op deze manier dat mijn man in de kou staat. Natuurlijk kun je een douche beurt overslaan toch zijn er grenzen. Met hulp ben ik instaat 1x in de week te douchen en daar ligt ook mijn grens. Voor ons is dit dus ideaal maar toen we de verbouwing van de badkamer lieten uitvoeren hebben we hier de nodige commentaar en opmerkingen over ontvangen van de bouwvakkers. Die hadden hier een heel ander idee bij.

 6. Het lijkt me vervelend samen douchen. Onze douche ruimte is klein en ik denk dat ik me ga ergeren. Ik vind het heerlijk om even onder de douche bij te komen en alleen te zijn. Een douche nemen hoeft niet lang te duren dus ik denk dat je geen warm water bespaard om samen te douchen.

 7. Mijn doucheruimte is 85 bij 85cm. Lijkt mij te krap. Afgezien van het feit dat mijn buurvrouw zeer waarschijnlijk onder haar eigen douch wil staan. ;-)

 8. Niet voor ons weggelegd, Dinnetje doucht koud, ik warm. Misschien is het wat in de zomer als het boven de 30 graden is.

  Love As always
  Dimario

 9. Alleen de jongste is er nog wel eens voor te porren. Het lukte ons laatst binnen 3 minuten samen met haren wassen erbij

 10. Klinkt allemaal erg leuk, maar in de praktijk is het niet mijn ding. Ik wil gewoon zelf bepalen hoe warm ik het water wil hebben en ook sws niet naast de kraan staan, dus nee, samen douchen hoeft voor mij niet zo.

 11. Hahaha! Ik ben erg voor energie en water besparen, maar dit moment voor mezelf houd ik toch zelf. Nog een nadeeltje: als je samen doucht kom je nog wel eens tegen de koude tegels aan tijdens het doucheb. Brrrrrr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.